Az elemek aspektusai - A Jang Fa

A fa minőség fő jellemzője a kommunikáció és a kapcsolatteremtés. Mindegy, hogy jin vagy jang fáról beszélünk, közös tulajdonságuk, hogy ösztönösen értenek az emberekhez, társasági lények. Állandó kontakban akarnak lenni a világgal, igénylik embertársaik közelségét. A fa elem szimbolizálja a céltudatosságot, a megújulást és az állandó fejlődést. Ők azok, akik egész életükben fejlődnek, tanulnak, változnak.

A Jang Fa analógiája az erős törzsű, széles lombkoronájú fa. A Jang Fa elem megtalálható a Mennyei Törzsben vagy a Tigris állatjegy fő csíje, emellett a Disznó jegyben is. 


A Jang Fa jelleme megjeleníthető egyetlen képen. Ha pár percig elmerülünk a képben, a felvillanó érzések, tulajdonságok mind igazak lesznek ezekkel az emberekkel kapcsolatban. Egyenes, kitartó, törekvő, oltalmazó, szerteágazó, helyhez kötött. Ők azok, akiknek adhatunk a szavára, tartják az ígéreteiket, őszinték, sokszor bántanak meg másokat ezzel, ami a szívükön, az a szájukon. 

Céltudatosak, amit a fejükbe vesznek, azt véghez is viszik, gyakran még akkor is ragaszkodnak elképzeléseikhez, ha teljesen nyilvánvaló, hogy rossz irányba haladnak. Dacolnak mindennel és mindenkivel, ahogy a fák is ellenállnak minden hatásnak, legyen az perzselő hőség, jégverés, pusztító szélvihar. Ez a dac a mindennapokban is megjelenik, ha valamit rá akarnak erőltetni már csak azért sem fogja megtenni. 

Mindenek fölött ragaszkodnak a függetlenségükhöz. A barátság fontos számukra, bármikor lehet rájuk számítani a bajban is. Szeretteikért bármit megtennének, gondoskodnak róluk, óvják őket. A család, a gyökerek első helyen állnak nála, nem szívesen költözik, csak sokára regenerálódik, ha kiszakítják a megszokott környezetből. 

A változásokat nem szereti, hiszen kényszernek éli meg és olyankor előjön belőle a makacs ellenállás. Csak azokat a változásokat szereti, amiket ő kezdeményez. Az életét tökéletesen kontrollálja, nem tűr beleszólást a dolgaiba. Mindig van valami célja, amit mindig el is ér, egy pillanatra sem téveszti szem elől. Ő az, aki képes megvalósítani az álmait, mert sosem adja fel azokat. 

A munkában kitartó, határozott emberek, akik vezetőnek születtek. Bár egy-egy projekt kedvéért vállalja a csapatmunkát, valójában magányos farkas a munkahelyén. Remekül együtt tud dolgozni másokkal és kollégái kedvelik is közvetlen stílusa és humorérzéke miatt. Ennek ellenére ő magáért dolgozik, a saját szakmai előmenetele érdekli. Szeret versengeni és maximalista mindenben. Az élen akar járni, szeret irányítani, az teszi boldoggá, ha az ő akarata érvényesül. 

Otthon is szeret irányítani, de sosem zsarnoki eszközökkel. Mindig kiáll azokért, akiket szeret, óvja őket, gyakran tartja a hátát miattuk. Nem könnyű együtt élni a makacsságával, de mellette szól, hogy szinte mindig igaza van. Racionális, logikus gondolkodású, vág az esze, törekszik a tudásra, a szellemi fejlődésre. Megbízható, nyugodt társ, akire lehet alapozni. Türelmes, higgadt természetű, jól tolerálja a hevesebb párt is. Hisz az egyenlőségben a kapcsolaton belül. Egyenrangú szellemi társat keres, fontosak számára a közös élmények. 

Mindent átlát, ám a részletek nem érdeklik. Az egészet látja mindig, csak az eredmény érdekli, az oda vezető út nem. Emiatt fontos, hogy megtanulja megtervezni a teendőit, beosztani az idejét, mert amit ő lényegtelennek gondol, sokszor fontos eleme a gépezetnek. 

A Jang Fa határozott, magabiztos jegy, akire bátran rábízhatjuk magunkat. Sosem lenne tisztességtelen azzal, akit szeret, ám el kell fogadnunk, hogy szüksége van a szabadságra, arra, hogy a szenvedélyének, hobbijának élhessen. A barátokkal bizony meg kell osztoznunk rajta és soha ne kényszerítsük arra, hogy válasszon köztünk és köztük, mert könnyen pórul járhatunk. Cserébe sosem fog korlátozni minket, nem sajátít ki és mindig kitart mellettünk.

Megjegyzések

  1. Hát igen ez vagyok Én köszönöm az őszinte racionális jellemzést, sok benne az igazság. Különösen az utolsó összefoglalt jellemzés.Az ember a gyermekeit unokáit egyformán szereti és a teljes szabadság is fontos ./ így élek immár 30 éve!/

    VálaszTörlés
  2. Köszönöm szépen. Lényegét tekintve igaznak érzem magamra nézve. De szerintem ez belefér. Még egyszer köszönöm szépen a jellemzést. Örülök, hogy megtaláltam. ❤️

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Az elemek aspektusai - A Jin Víz

Az elemek aspektusai - A Jang Tűz