A kínai asztrológia állatai - A Sárkány

Április hava mindig a Sárkányé is egyben. E jegy szülöttei igazán izgalmas jelenségek. Általánosságban elmondható, hogy a legszerencsésebbek minden jegy közül. A Sárkány-kultusz révén pedig nagy megbecsülésnek örvendenek a Távol-Keleten. Idén a Sárkány hava április 4-én kezdődik és egészen május 5-ig tart. 


A Sárkány jegy uralkodó csíje a föld, ezen belül pedig a Jang Föld. Ez alapvetően határozza meg a jegy karakterisztikáját. Aki találkozott már Sárkány jegyű emberrel tapasztalhatta, hogy teljesen önálló, önmagában a végletekig bízó ember, aki senkitől sem kér sem tanácsot, sem segítséget. Szeret mindent maga megoldani, és bizony bármihez nyúl, az arannyá változik a keze alatt. A legkilátástalanabb helyzetet is képes a saját javára fordítani. Gyakran környezete nem ért egyet a szándékaival, és hiába próbálja lebeszélni arról, amit meggondolatlanságnak tart, ő csak megy a saját feje után és a végén neki lesz igaza. Mindig a megfelelő időben kap váratlan segítséget vagy fordul a javára a szerencse. 

A Sárkány meglehetősen érzékeny a spiritualitásra még akkor is, ha nem tudatos erre. Érzékelik a megfoghatatlant, a megmagyarázhatatlant. Sokan számolnak be arról, hogy hangokat hallanak vagy árnyakat látnak, még akkor is, ha állításuk szerint nem hisznek a túlvilági életben. A Sárkány a Kutya mellett a Túlvilág Kapujának egyik őrzője, így nem meglepő, hogy ez a két jegy a legfogékonyabb a spirituális tapasztalatokra. 

A Sárkány jegy szülöttei függetlenek, titokzatosak, nem szívesen engednek közel magukhoz idegeneket. Nem törekednek arra, hogy elfogadják vagy befogadják őket. Egyszerűen nem igénylik azt, hogy a külvilág elfogadja nézeteit. Mindig azt teszik, ami jólesik, nem lehet irányítani, befolyásolni. Vezetőnek született, nem tűri, hogy dirigáljanak neki. Önálló munkakörben vagy vezető pozícióban érzi jól magát, ahol az történik, amit ő akar. Rendkívüli a teherbíró képességük, maximalisták a munkában és önmagukkal szemben. 

Magánemberként, barátként megbízhatóak, lehet rájuk számítani. Mindig készek segíteni barátaiknak, gondolkodásuk racionális, gyakorlatias, ezért érdemes megfogadni tanácsaikat, mert képesek szétválasztani az érzelmeket és az észérveket. Őszinte emberek, olykor túlságosan is, hajlamosak megbántani másokat túlzott nyíltságukkal. 

Fontos számukra a család, a kapcsolatok. Bár nehezen bíznak meg másokban, aki egyszer elnyerte a barátságukat, az bármikor, bármiben számíthat rájuk. A család szentsége minden Sárkány számára elsődleges. Az mindegy nekik, hogy a "hozott" családról van szó, amibe beleszülettek, vagy a saját maguk által alapítottról, esetleg társuk családjáról. Nekik egyformán fontos mindegyik. Szükségük van egy biztos háttérre, a lelki egyensúlyuk alappillére a család. Szükségük van a tudatra, hogy bármit tesznek, mindig elfogadják őket az otthonukban, támogatják törekvéseiket. Érdekes, hogy azok az emberek, akik ennyire nem foglalkoznak mások véleményével, mennyire igénylik családjuk bizalmát, támogatását. 

Párkapcsolatban nem túl romantikusak, a szentimentalizmus is távol áll tőlük. Szerelmük éppolyan racionális, nyugodt és megbízható, mint ők maguk. Nem híveik a rövid, kósza kapcsolatoknak. A hosszútávú párkapcsolat való nekik, amikor lépésről-lépésre bontakozhatnak ki és engedhetik közel magukhoz a másikat. Nem szeretik siettetni az eseményeket. Mindennek megvan a maga ideje, ez a mottójuk. Nem szeretnek kezdeményezni, őket meg kell hódítani. Nem adják könnyen magukat, így nem árt a türelem. Szeretnek nevetni, így annak, aki egy Sárkány szívére pályázik nem árt rendelkeznie egy jókora adag humorérzékkel. A szerelmes Sárkány játékos, energikus, ötletgazdag, szereti a változatos programokat, ám nem fog elmenni olyan programra, ami nem érdekli, így nem árt óvatosnak lenni a meglepetések szervezésével. Mindenképp érdemes tájékozódni, hogy mi az érdeklődési köre, hobbija. Általában a nem hétköznapi dolgokat szeretik. Az élet egy Sárkánnyal kiegyensúlyozott, nyugodt, ám semmiképp sem hétköznapi. Nőként ők az elérhetetlen hideg szépségek, férfiként pedig az igazi, ősi rosszfiúk, akiknek valójában arany szívük van.

Híres Sárkányok: Szente Vajk, Paul Rudd, Francis Ford Coppola, Jackie Chan, Russell Crowe, Patricia Arquette, Jacques Villeneuve, Kristen Stewart, Steve Segal, József Attila, Hernádi Judit, Osvald Marika, Leonardo Da Vinci, Bodrogi Gyula, Claudia Cardinale, Emma Thompson, Fülöp belga király, Emma Watson, XVI. Benedek pápa, II. Margit dán királynő, Gesztesi Károly, Schobert Norbert, Jennifer Garner, Kate Hudson, Marija Sharapova, Adolf Hitler, Vlagyimir Iljics Lenin, Jack Nicholson, William Shakespeare, Zenthe Ferenc, Shirley MacLaine, Barbra Streisand, Renée Zellweger, Szaddam Husszein, Penelope Cruz, Michelle Pfeiffer, Uma Thurman, XVI. Károly Gusztáv svéd király, Zrínyi Miklós, David Beckham, Bereczki Zoltán, Audrey Hepburn.

David Beckham (1975. május 2.) 

Emma Thompson (1959. április 15.) 

Szaddam Husszein (1937. április 28.)

József Attila (1905. április 11.) 

Michelle Pfeiffer (1958. április 29.) 

Paul Rudd (1969. április 6.)

Megjegyzések

  1. Tehát akinek a hónapja az április akkor benne van a sárkány? A kutyával együtt az ég hálóját adják kigondolom ha tehát mindkét jegyből van akkor a felső része a szerencse oszlopnak yang földből yang vízzé lesz?

    VálaszTörlés
  2. Sosem lesz egy föld elem víz elem. A föld az föld, a víz az víz. A kutya és a sárkány valóban ég hálóját ad, azonban az csak annyiban jelenik meg ebben a hónapban, hogy erőteljesebbek lesznek a megérzések, a láthatatlan valóság érzékelése.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm a válaszodat bár nem téged kérdeztelek te azért odaböffentettél egy ilyen választ. Több éve foglalkozom nyugati asztrológiával a keletivel pedig most még csak ismerkedem, azért kérdeztem rá a BLOG SZERZŐJÉTŐL hogy itt is van e uralmi státusz és ha van akkor hogy működik mint a nyugati asztrológiában. De azért köszi a böffentést miattad is tudom hogy foglalkoznom kell ezzel az dologgal...

      .

      Törlés
  3. Köszönöm, várom az újabb írásokat :-)

    VálaszTörlés
  4. Kedves Sándor!
    Nem értem a hozzászólásodat és a személyeskedő hangnemet végképp nem. Hangsúlyoznám, hogy ÉN vagyok a blog szerzője és nem szokásom "böffenteni". Ha pedig még csak most ismerkedsz a kínai asztrológiával nem értem a magabiztosságod, amivel bírálod az írásomat és a hozzáértésemet....

    VálaszTörlés
  5. Kedves Katalin!
    Rendkívül érdekesek a cikkeid és nagyon sokat tanulok belőle. A kérdésem a következő: a kutya és a sárkány létrehozza az ég hálója konstellációt,d e ugyanakkor a két állat oppozícióban is van egymással. Ez hogy befolyásolja az ég hálóját, vagy az ég hálója az oppozíciót?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia Angéla! Az ég hálója és az oppozíció a legtöbbször nem befolyásolják egymást, de természetesen az ellenkezőjére is lehet példa. Annyira eltérő a két konstelláció karakterisztikája, hogy maximum annyiban érződik hasonlóság, hogy belső diszkomfort érzés lehet úrrá az emberen, ami mind az oppozícióra, mind az Ég Hálójára érvényes. A többi jegytől a radixban is függ, hogy valaki melyiket érzi hangsúlyosabban a saját életében. Az is lehet, hogy egy ideig az egyiket, utána a másikat. Sőt, akár az is lehet, hogy egy oppozíciós élmény hatására kapcsolódnak be az Ég Hálójára fogékony szenzorok, befelé fordul az illető és meghallja azokat a belső hangokat, amiket addig nem. Tehát nincs egyértelmű szabály arra, hogy a két állás ebben és ebben van hatással a másikra. De az egyik kiválthatja a másik aktiválódását. Remélem tudtam segíteni, ennél jobban sajnos nem tudom megfogalmazni, amit szerettem volna mondani.

      Törlés
    2. Köszönöm. Teljesen érthető volt. És persze elgondolkodtató. :)

      Törlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Az elemek aspektusai - A Jin Víz

Az elemek aspektusai - A Jang Fa

Az elemek aspektusai - A Jang Tűz