Az elemek aspektusai - A Jang Víz

A víz típusú emberek az érzelmek emberei. Átlagon felül impulzívak, gyakran vannak megmagyarázhatatlan megérzéseik. Nagyon sokat gondolkodnak, az életük a fejükben zajlik. A víz emberek élete igazi hullámvasút, az egyetlen állandó benne a változás. Velük sosem lehet semmit biztosra venni. Fő jellemzőjük a kiszámíthatatlanság.

Ha nyugalomra és állandóságra vágyunk, ne vizes párt válasszunk. Az élet egy jang vagy jin vízzel sosem unalmas, nem lehet tudni, hogy a következő pillanatban mi fog történni. Minden mondatunkra másképp reagálnak, mint ahogy várjuk. Nagyon nehéz kiismerni őket, azonban más okokból. Amíg a Jang Víz nem enged be a kis világába, ahogy az óceán mélyére sem láthatunk le, pedig az igazi élet ott zajlik, láthatatlanul, addig a Jin Víznek ezernyi arca van és ezeket naponta, sőt szélsőséges esetben óránként váltogatja. Rendkívül megterhelő az alkalmazkodás a víz emberek hangulatingadozásaihoz, ezért a környezetüknek birkatürelemre van szükségük.

Tele vannak energiával fizikailag és szellemileg is. Okosak, gyors észjárásuk és kiváló logikájuk révén nehéz túljárni az eszükön. Remek a humorérzékük, bárkit képesek elbűvölni kedvességükkel, ha akarnak. Nagyon önfejűek, képtelenek a szabályokat követni, nekik mindig a maguk útját kell járniuk. Az egyhangúság, a monotonitás megöli őket. Állandó impulzusokra van szükségük, hogy a maximumot tudják kihozni magukból. Megosztó személyiségek, vagy szeretik vagy gyűlölik őket, nem lehet szó nélkül elmenni mellettük.

A Jang Víz analógiája a végtelen óceán. A Jang Víz a fő minősége a Patkány jegynek, illetve megtalálható a Disznó és a Majom jegyek rejtett törzsében.


A Jang Víz mélyen érző, független, önálló egyéniség. Nem szívesen enged senkit sem közel magához, nehezen bízik meg az emberekben. Rengeteget gondolkodik az élet dolgain, saját magán és másokon, filozofikus és intellektuális alkat, kiváló humorérzékkel rendelkezik. Könnyen szóba elegyedik idegenekkel is, remekül tud társalogni, ám ezek megmaradnak mindvégig felszínes csevegéseknek. Mély gondolatait csak néhány kiváltságos embernek mondja el.

Nincs sok barátja, de azok előtt nyitott könyv, őszinte és jó barát. Lehet rá számítani, segítőkész. Nagyon érzékeny, ám sosem mutatná ki mások előtt gyengeségét. Hihetetlenül büszke és nagy az önuralma. Ha viszont kihozzák a sodrából, akkor mindent elsöpör, magával ragadják az indulatai és olyankor nem ismer sem Istent, sem embert. Kíméletlenül őszinte azokkal, akik megérdemlik, nem fél vállalni a véleményét. Szeret vitatkozni, nem fél a konfrontációtól, de ezeket nagyon nehezen tudja feldolgozni a lelke mélyén.

Nagy a szeretetigénye, sok biztatásra van szüksége ahhoz, hogy szerethetőnek érezze magát. Rengeteg figyelmet igényel, elvárja, hogy foglalkozzanak vele, hogy fontos része lehessen szerettei életének.

Tele van szellemi energiával, ezért gyakran egész életében tanul, de nehéz hosszú távon lekötni a figyelmét. Sok dolog érdekli egyszerre, hajlamos elveszni a részletekben vagy ellenkezőleg csak felszínes a tudása és mindenhez kicsit ért. Sok szellemi vezető rendelkezik Jang Vízzel.

A munkában nem fél dolgozni, kollégái gyakran csak ámulnak munkabírásán és erején. Ő az, aki ha kell elsőként érkezik és utolsóként távozik, nem nyugszik, amíg minden feladat nincs elvégezve. Minden munka neki való, ami sok mozgással, szaladgálással, ügyintézéssel vagy utazással jár. Ahogy az óceán vize, úgy a Jang Víz is folytonos mozgásban van, amikor pihen, akkor is fejben ezernyi gondolat foglalkoztatja. Képtelen kikapcsolni.

A Jang Víz izgalmas társ, sok ötlettel, az élmények kötik össze párjával. Fontos neki, hogy ne korlátozzák, szüksége van a személyes szabadságra, nem szereti, ha ki akarják sajátítani. Olyan pár mellett érzi jól magát, aki nem akar uralkodni fölötte, aki nem kérdezősködik sokat, de hozzá hasonlóan intellektuális, tájékozott a világ dolgaiban.

A Jang Víz tele van kincsekkel, gazdag fantáziával van megáldva, emiatt hajlamos túlgondolni az eseményeket, előfeltevéseket és összeesküvés elméleteket gyártani. Fontos, hogy időről-időre valaki visszarángassa a való világba, mert egy idő után képzelete átveszi az irányítást. Sokat álmodozik, fél lábbal mindig a jövőben vagy a múltban jár, de csak ritkán a jelenben.

A Jang Víz a tudósok, elvont művészek, pilóták, hajóskapitányok,  meg nem értett zsenik minősége. Aki a nem hétköznapit keresi és fontos számára, hogy a hétköznapok ne fulladjanak unalomba, annak ideális választás lehet.


Megjegyzések

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Az elemek aspektusai - A Jin Víz

Az elemek aspektusai - A Jang Fa

Az elemek aspektusai - A Jang Tűz