A barát (saját elem) struktúra

Ha van olyan, aki feltalálta a selfie-t és a selfie-zést, akkor az biztosan egy barát struktúrás ember lehetett. Ők aztán tényleg mindig a középpontban akarnak lenni, mindig mindennek róluk kell szólni.

De nézzük technikailag, hogyan is jöhet létre ez a struktúra. A barát elem a saját elemmel (a nap oszlop Mennyei Törzse) megegyező elem a képletben. Ha például a nap oszlop Mennyei Törzse Jin Fa és a hónap oszlop Földi Ága Nyúl, akkor létrejön a barát saját elemes képlet. Ez természetesen minden elemére igaz a képletnek, tehát az év vagy a hónap, de akár a nap oszlop Földi Ágában is megjelenhet, ám olyankor nincs az egész képletet befolyásoló szerepe. Ebből a szempontból a hónap oszlop Földi Ága a legfontosabb elem, mert az az egész képletet képes átszínezni.
A korábban megismert egyes elemek mellett a struktúra a képlet legmeghatározóbb jellemzője. Ez mutatja, hogyan viszonyulunk a világhoz, hogyan reagálunk az egyes eseményekre, hogyan viselkedünk különféle szituációkban. A képlet nyolc eleme külön-külön is jellemző ránk, de azokat befolyásolni tudjuk, a struktúra viszont egy olyan ösztönös, zsigeri dolog, ami fölött nincs vagy csak kismértékben van hatalmunk.

Nézzük milyen esetekben jöhet létre elemek szerint a barát struktúra:

Nap oszlop                           Hónap oszlop
Mennyei Törzse                       Földi Ága

Jin Fa                               Nyúl
Jang Fa                              Tigris
Jin Tűz                              Kígyó
Jang Tűz                             Ló
Jin Föld                             Bivaly, Kecske
Jang Föld                            Sárkány, Kutya
Jin Fém                              Kakas
Jang Fém                             Majom
Jin Víz                              Disznó
Jang Víz                             Patkány

A barát struktúrás emberek rendkívül magabiztosak, énközpontúak, rengeteg ember veszi körül őket, akik mind hasonló gondolkodásúak, mint ő. Kiváló kommunikációs képességgel rendelkeznek, gyorsan felismerik, ki miben jó és miben gyenge. Rendkívül jó szervezők, kiválóan tudják delegálni a feladatokat, emberismeretükre hagyatkozva tudják, hogy kinek milyen feladatot adjanak. Mégsem kimondott vezető típusok, mert ahhoz túlságosan egoisták, hogy képesek legyenek egy csoport következetes vezetésére.

Fontos, hogy mindig a figyelem középpontjában álljanak, hatalmas önbizalommal rendelkeznek, ők mindig mindent jobban tudnak, mindenről van véleményük. Vitatkozni képtelenség velük, mert lehetetlen bármiről is meggyőzni, szilárdan hisz saját magában és a tévedhetetlenségében. Állhatatossága az élet minden területén megnyilvánul, őt nem lehet irányítani, befolyásolni, mindig a saját feje után megy, mindent a saját módján intéz, ami gyakran lényegesen eltérhet a megszokott normáktól. Egyetlen dolgot tehetünk csupán, hagyni kell őket érvényesülni. Kitartó és makacs egyének, sosem adják fel, akaratukat tűzön-vízen keresztülviszik.

Alapvetően jókedélyűek, humorosak, intelligensek, társaságban sziporkáznak, élvezik, ha sok ember veszi őket körül. Ekkor élnek igazán. Az egyedüllétet nagyon nehezen viselik. Nem is láthatjuk őket magányosnak, mindig van mellettük valaki. Fontos számukra a barátság, de inkább a mennyiségre, mint a minőségre törekednek. Ha valami nem tetszik nekik, akkor egyszerűen tovább állnak. Nem kötnek szoros kapcsolatokat, annyira önálló és kiforrott személyiségnek hiszik magukat, hogy nincs szükségük senkire saját magukon kívül, az embereket is inkább arra használják, hogy fürödjenek a dicsőségben és a figyelem középpontjába kerülhessenek. Nem könnyű lekötni a figyelmüket, hiszen ők már mindent láttak, ők mindent jobban tudnak.

Bár jószándékú emberek, nehezen tudják beleképzelni magukat mások helyzetébe, emiatt a tanácsadás nem erősségük. De mindenképp lehet rájuk számítani, megpróbálnak mindig segíteni azokon, akiket szeretnek. Szabad szelleműek, igazi demokraták, széles érdeklődési körrel. Szeretnek mindent kipróbálni, megismerni, optimista és extrovertált beállítottságúak. Emiatt az emberek szeretnek a közelükben lenni, mert mellettük nem lehet unatkozni.

Remek üzleti érzékkel rendelkeznek, ezért érdemes ilyen pályát választani maguknak. Nem a pénzszerzés motiválja őket elsődlegesen, hanem az vezérli, hogy mindenki jól járjon az üzlet megköttetésével. Céljuk, hogy boldog és elégedett emberek vegyék körbe, akik hozzá hasonlóan vidámak, optimisták, élénkek. Többnyire ők a társaság motorja, bárhol, bármilyen körülmények között feltalálják magukat, a kudarc egyszerűen nincs a repertoárjukban.

Nem könnyű velük, de nem lehet nélkülük sem. Ha eltekintünk egoizmusától, akkor egy aranyszívű, kedélyes energiabombát kapunk, aki mellett nem lehet unatkozni.

Híres barát struktúrás emberek:


Jeanne d'Arc


Hermann Göring


Kevin Costner


Madách Imre 


Teller Ede

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Az elemek aspektusai - A Jin Víz

Az elemek aspektusai - A Jang Fa

Az elemek aspektusai - A Jang Tűz