A saját elem struktúra

A struktúrák bemutatását a körforgás tetején "csücsülő" saját elemmel kezdjük. A saját elem az az elem, ami a nap oszlop Mennyei Törzse. Ha a hónap oszlop állatának fő csíje megegyezik ezzel az elemmel, akkor saját elem struktúráról beszélünk. Például, ha valaki Jin Fa napon és a Tigris vagy a Nyúl havában született, akkor ilyen képletről van szó. 

Ezek az emberek rendkívül nyíltak, társaságkedvelők, extrovertáltak, magabiztosak. Nem bírják az egyedüllétet, nagyon emberközpontúak. Sok barátjuk, ismerősük van, de csak kevés embert engednek közel magukhoz. Gyorsan, ösztönösen átlátnak az embereken, kutatják a lélek titkait. Erős késztetést éreznek az önismeretre, és erre nem hétköznapi módszert fejlesztettek ki. Mások életén, tapasztalatain, lélekfejlődésén keresztül ismerik meg önmagukat. Csendes visszavonultságban szoktak azon morfondírozni, mi a szerepük a világban, milyen életfeladatot kaptak a sorstól. 


Egy saját elemes embernek mindig a saját élete, érdeke áll a középpontban, de nem rossz szándékból, egyszerűen így működnek. Ők tudják legnehezebben beleképzelni magukat mások helyzetébe. Tökéletes példái annak, miszerint mindenki magából indul ki. Valahogy mindig róla szól a beszélgetés, ő kerül a középpontba. 

Kommunikatívak, kifinomult humorral és önkritikával. Igazi demokraták, jószívűek, elfogadóak, ezért színes és széles ismeretségi körrel rendelkeznek. Igazi csapatjátékosok, bár tudni kell róluk, hogy erős késztetést éreznek a versengésre. Önmagukkal szemben maximalisták, de mások gyengeségeit elnézik. Mindig ő akar lenni a legjobb a csapatban. A győzelem a legjobb motiváció számára, ha pedig önmagát kell legyőznie, az a tökély számukra.

Fontos számukra a barátság, hűségesek azokhoz, akik közel állnak hozzájuk. Nagyon magabiztosak, gyakran a pökhendiség sem áll messze tőlük. Szilárdan hisznek magukban, a képességeikben és szükség esetén nem riadnak meg a megmérettetésektől. A kihívások éltetik, a siker a legjobb jutalom számukra. Szeretnek vitatkozni, kakaskodni, olyankor képtelenség meggyőzni. A saját érveit hangoztatja csak, nem nyugszik, amíg meg nem győzi a vitapartnerét a saját igazáról. 

Munkahelyén ő a csapat kohéziós ereje, a fő hangulatfelelős. Csak nyugodt, barátságos légkörben tud dolgozni. Ha ez nem adott, akkor automatikusan elvállalja a feladatot, hogy majd ő összerázza a csapatot. Mindenképp olyan munka illik hozzá, ahol emberekkel foglalkozhat, programokat szervezhet. Ilyen lehet a pedagógus, vendéglátás, rendezvényszervezés stb.

Gyerekként igazán népszerű társai körében, nincsenek beilleszkedési gondjai. Sok kis barátja van, mindig mindenben részt akar venni, ki akar próbálni. Már ekkor szeret versenyezni, mindig nyerni akar, ő lesz az, aki hisztizik, ha nem ő nyer a társasjátékban. Szívesen tanul, jó tanuló, mert motiválja, hogy ebben is jobb legyen osztálytársainál, de nagyon fontos a sok dicséret, mert ilyenkor még sérülékeny az önbizalma.

Szülőként ő az, aki összetartja a családot és akinél minden ünnepen összegyűlik a rokonság. A vérségi kapcsolatok fontosak számára, a legtávolabbi unokatestvért is számon tartja. Vele sosem unatkoznak a gyerekek, minden hétvégére szervez valamilyen családi programot. Megadja a szabadságot gyerekeinek, hagyja, hogy önállóan szerezzenek tapasztalatokat. A szülő-gyermek viszonyban a barátságra törekszik, nem szigorú szülő.

Párkapcsolatban nehezen oldódik, lassan bízik meg párjában, nem ő lesz, aki először vallja be érzéseit. A szerelem terén önbizalma nyomtalanul eltűnik, általában ő az, akit meghódítanak, nem szeret kezdeményezni. Egy kapcsolaton belül is megőrzi függetlenségét, igényli a barátai közelségét, a rendszeres programokat velük, illetve párja nélkül. Ez nem jelenti azt, hogy nem tud szeretni, sőt...kedves, gondoskodó társ, aki hűséges választottjához és kitart mellette jóban-rosszban. Csak a szabadságát hagyják meg!

Megjegyzések

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Az elemek aspektusai - A Jin Víz

Az elemek aspektusai - A Jang Fa

Az elemek aspektusai - A Jang Tűz