Az elemek aspektusai - A Jang Tűz

A spiritualitás melegágya a Jang Tűz lélek. A nagy szellemi és vallási vezetők gyakran születnek ezzel a jeggyel. Ezt nem kell csodálni, ha megnézzük minek az analógiája ez a minőség. 


Igen, a Jang Tűz maga az éltető Nap. Képleten belül megtalálható Mennyei Törzsként vagy a Kígyó és a Tigris rejtett törzsében.

Ez a jegy a totális energia, tűz, szenvedély. Az élet napos oldalán élnek, mindig a jót látják mindenben, optimizmusuk legfőbb ismérvük. Különös, veleszületett képességük, hogy tudnak hatni az emberekre. Nem tesznek semmit, mégis mindig a középpontban vannak. Ha belépnek valahova, betöltik jelenlétükkel a teret. Nem lehet nem észrevenni őket. 

Beszédük hangos és gyors, humorosak és vidámak. Mellettük mindenki jól érzi magát. Szeretnek nevettetni, imádják, ha a középpontban lehetnek, de nem törekednek rá minden helyzetben. Ennek ellenére akkor is a figyelem középpontjában találják magukat, ha nem tesznek semmit. Egyszerűen erre születtek. 

Jó esetben ezen képességüket arra használják, hogy másokon segítsenek, hogy egy nemes ügy mellé állítsák a közvéleményt. Kiváló szónokok, képesek a végsőkig elköteleződni egy ügy iránt. Ez teszi őket jó vezetővé. Kiállnak magukért és véleményükért. 

Erős vonzódást éreznek a természetfölötti dolgok iránt, érdekli őket az ezotéria, a vallás, az okkult tudományok. Biztos, hogy életük során kapcsolatba kerülnek a spiritualitással. Gyakoriak és pontosak a megérzéseik, érdemes hallgatniuk a belső hangra. 

Nagyon segítőkész emberek, szívesen adnak tanácsot, szeretnek gondoskodni másokról, ahogy a Nap is válogatás nélkül süt mindenkire. Jóságából sokan profitálnak, sajnos sokan ki is használják kedvességét. 

Hajlamos túlpörögni, két végén égetni a gyertyát, emiatt kiéghet. Sokszor nem veszi tudomásul, hogy neki is szüksége van pihenésre, erre időről-időre figyelmeztetni kell. Széles az érdeklődési köre, sok dologgal foglalkozik egyszerre, szeret mindent kipróbálni. 

A munkában megbízható munkaerő, színt visz a társaságba, bár nem várhatunk tőle nagy újításokat. Leginkább a kiszámítható rutint szereti, nem viseli jól a hirtelen változásokat. 

A Jang Tűz nők meglehetősen tűzrőlpattantak, mindkét nem tagjaira jellemző a hirtelen felindulásból történő cselekvés, illetve a hirtelen harag. Ha felbőszítik őket, akkor mindent elsöpörnek az indulataikkal, nehezen tudják magukat fékezni, azonban nem bosszúállók, én de haragtartók. Nehezen felejtik el sérelmeiket és nehezen bocsátanak meg. A büszkeségük rendkívül sérülékeny, vigyázni kell, nehogy belegázoljunk.

A magánéletben is ragaszkodik a megszokott dolgaihoz, nehezen válik meg a tárgyaitól. Nem szereti, ha irányítják, de nem törekszik arra, hogy ő hordja a nadrágot. A békés egymás mellett élés híve, párját mindenben egyenrangúnak tekinti. Ha békén hagyják egy kiegyensúlyozott, életvidám, gondoskodó társ, aki sokszor többre tartja szerettei kívánságának teljesítését a saját igényeinél. 

Megjegyzések

  1. .... elképesztő,hogy mennyire visszaolvasom saját magamat...egyedüli pont ami nem egészen igaz....bosszú álló vagyok, még ha gyakran vagy inkább mindég a felsőbb erőkre hagyom...

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Az elemek aspektusai - A Jin Víz

Az elemek aspektusai - A Jang Fa