Az elemek aspektusai - A Jin Fa

Elérkeztünk mindenki kedvencéhez, a Jin Fához. A Jin Fa mindig, minden helyzetben feltalálja magát. Mindenkivel jóban van, ő az örök békítő, a világbéke és a demokrácia "feltalálója". A Jin Fa fellelhető a Mennyei Törzsben, a Nyúl, valamint a Kecske és a Sárkány jegyekben.



A Jin Fa a született diplomata, a szavak nagymestere, ösztönösen ért az emberekhez. Villámgyorsan kiismeri őket és pontosan tudja, kihez hogyan viszonyuljon, kinek mit mondjon. A legszörnyűbb hírt is képes tapintatosan közölni.

Örömmel segít bárkinek és szívesen ad tanácsot. Rendkívül művelt, széles látókörű, intellektuális, elfogadó jegy. Minden jegynél jobban kommunikál, szereti hallatni a hangját, szívesen megy társaságba, akkor érzi igazán elemében magát, ha emberek között lehet. Mivel könnyen barátkozik és senkit sem ítél meg (illetve el), ezért minden társadalmi csoportból vannak ismerősei. Igazi világpolgár, aki bárhol otthon van a Földön, hiszen mindenhol vannak barátai.

A Jin Fa emberek nagyon érzékenyek a környezetükben uralkodó hangulatra. A feszültséget nehezen tudják kezelni, mindig kerülik a konfrontációt, inkább a háttérből szeretik irányítani a szálakat. Szép szavakkal bármit képesek elérni, könnyen manipulálják az embereket, akik ezáltal tudtukon kívül vesznek részt a játszmáiban. Egy lépéssel mindig mások előtt járnak.Élvezi, hogy az emberek báboknak használhatja, de ezt nem rossz szándékból teszi, egyszerűen így működik. Ő így tud érvényesülni. Ez a képesség szinte automatikusan predesztinálja a diplomácia és a politika világába.

Családi, baráti körben gondoskodó, szívüket-lelküket odaadó emberek, bármivel lehet hozzájuk fordulni, biztosak lehetünk a segítségében. A nők igazi háziasszonyok, ügyesek a konyhában és mesterei a vendéglátásnak. Szeretik díszíteni lakásukat, remek esztétikai érzékkel rendezik be otthonukat. Mind a nők, mind a férfiak mindenben támogatják választottjukat, nem hajtja őket a "vadászösztön". Csak nehezen mozdulnak el egy kapcsolatból, még akkor is benne maradnak, ha már nem okoz nekik örömet.

A fa elem makacssága benne is megvan, csak burkoltabb formában. Ugyanolyan kitartó, célját egy percre szem elől nem tévesztő jegy. A legfőbb különbség, hogy míg a Jang Fa nem enged, inkább kettétörik, de nem hajlik, addig a Jin Fa arra hajlik, amerre a szél fúj, képes átmenetileg megalkudni, ha a helyzet úgy kívánja. Ők kisebb-nagyobb kitérőkkel törnek a céljuk felé, hatalmas türelemmel várnak a legmegfelelőbb alkalomra és csak ritkán szalasztják el a kínálkozó lehetőséget. Sosem tudhatjuk, éppen mi jár a fejükben, ha már látszólag teljesen letettek tervükről, egyszer csak újra előveszik a sufniból a régi álmot és mire feleszmélünk, már teljesítették is vágyaikat. A Jin Fák a kompromisszumok feltétlen hívei, mindig az arany középutat keresik, akkor boldogok, ha mindenki jól jár. 

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Az elemek aspektusai - A Jin Víz

Az elemek aspektusai - A Jang Fa

Az elemek aspektusai - A Jang Tűz