Az elemek aspektusai - A Jin Föld

Elérkeztünk az utolsó jegyhez, a föld elem nőiesebb, lágyabb megnyilvánulásához, a Jin Földhöz. A sorozat utolsó tagja egy igazán szeretetreméltó, kedves, nyílt jellem. Megtalálható a szokásos Mennyei Törzs mellett a Kecske, a Bivaly és a Ló állatjegyekben.


A Jin Föld emberek bizalmat gerjesztenek másokban, kedvesek, barátságosak, elmondható, hogy őket mindenki szereti. Kevés ellenségük van, nem szavakkal nyerik meg az embereket, mint a Jin Fák, hanem eredendő kedvességükkel. A legmegértőbb jegy, akik mindig mindenkit támogatnak, minden nézőpontot figyelembe vesznek. Nagyon nehezen hoznak döntést, mert mindenkit megértenek, empátiájuk és segítő szándékuk legendás. Szívükön viselik a világ gondját, baját. Érzékenyek, akik a durvaság, agresszió legkisebb megnyilvánulását is elutasítják. Nehezen tűrik a szigorú szabályokat. Ahogy a földanya, ők is magukból adnak mindenkinek, önzetlenül támogatják a rászorulókat, türelmesek és fáradhatatlanok.

A Jin Föld emberek elszánt jogvédők, emberjogi aktivisták, állatvédők, környezetvédők és minden védők, ami az egyenlőséget és elfogadást, toleranciát segíti elő. Céljukért képesek elszántan, ám békés eszközökkel harcolni, amiben hisznek, ahhoz a végsőkig ragaszkodnak (ugye-ugye ott van a Jang Föld makacssága bennük is, hiszen ők is szilárd föld tulajdonságokkal bírnak). Hisznek abban, hogy a világot jobbá tehetik, sokszor naivak és hiszékenyek, az érzéseik vezérlik tetteiket. Ebből kifolyólag hajlamosak meggondolatlanul viselkedni, és hirtelen döntéseket hozni. Nem félnek tenni, bár menthetetlenül álmodozók, örök gyerekek maradnak.

Külsőre szembeötlő, hogy a nők nagyon szépek, a fiúk pedig jóképűek, sokáig megőrzik fiatalos, gyermeki vonásaikat. Természetes bájjal rendelkeznek, általában szerencsések, kértelenül is sok támogatójuk és pártolójuk van, akik átsegítik a nehézségeken. Elmondható, hogy külső szemmel nézve az életük könnyűnek és álomszerűnek tűnik, de ez persze nincs így. Nekik is meg kell küzdeni a saját démonjaikkal. Ilyen például, hogy szereti halogatni a döntéseit, emiatt gyakran lecsúszik a kínálkozó lehetőségekről, szembesülnie kell azzal, hogy az emberek nem olyanok, mint ő, emiatt időről-időre csalódnia kell olyanokban, akikért tűzbe tette volna a kezét.

További megoldandó feladat számára, hogy növelje az önbizalmát, elmondható, hogy minden Jin Föld komoly önbizalomhiánnyal küszködik. Ez annál is inkább furcsa, mert mindegyikük rendelkezik valamilyen különleges tehetséggel, kivétel nélkül ott van bennük a zsenialitás, ám ahhoz, hogy ezt kamatoztatni tudja minden esetben szüksége van egy társra, barátra, mentorra, aki kihozza belőle a maximumot. (Általában erre a célra egy Jang Fa személy a legalkalmasabb.)

Társként az önfeláldozásig gondoskodó, lojális, megbízható emberek, akik megadják a másiknak azt a személyes szabadságot. Ragaszkodók, törődésre vágynak, de sosem telepednének a másikra. A család, az otthon kiemelkedő szerepet játszik az életében, nem szívesen váltogatja partnereit, komolyan veszi a jóban-rosszban ígéretét. Szereti csinosítani otthonát, rendszerető, remek esztétikai érzékkel megáldott emberek, figyelmesek családtagjaikkal, szeretnek örömet szerezni nekik. Az egzisztencia megteremtését presztízskérdésnek tartja (hiszen föld elem), pénzügyi kérdésekben racionális, remek képességekkel felvértezett emberek, akikre bátran rábízhatjuk a családi kasszát. Biztosak lehetünk benne, hogy mellette nem fogunk szűkölködni.

Munkatársként könnyű és kellemes vele együtt dolgozni, vidám és minden mókában benne van. Kreatív és remek ötletei vannak, emiatt alkalmas alkotó munkára, illetve olyan munkakörbe, ahol szükség van az innovatív szemléletre, az újító szellemre. Nem vezető típus, ám ha mégis főnöki székbe kerül, akkor ő az, aki nem fog távolságot tartani beosztottaival, szeretne mindent tudni róluk, és fontos számára az irodában uralkodó jó hangulat, a családias légkör. Beosztottai szeretik, ám nem tekintenek rá -  a szó szoros értelmében vett - vezetőként, nem lesz tekintélye előttük.

A Jin Földek tehát hűséges, jóindulatú, családcentrikus, istenadta tehetségek, akikre bizony ráfér az alapos tutujgatás, biztatás, ez pedig megnehezítheti a velük való együttélést. Csak hozzá hasonló nyugodt, otthonülő, idealista társ mellett lehetnek igazán boldogok. Lobbanékony természetűek, domináns személyiségek inkább kerüljék a Jin Földet, mert egyikük számára sem lenne gyümölcsöző a kapcsolat.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Az elemek aspektusai - A Jin Víz

Az elemek aspektusai - A Jang Fa

Az elemek aspektusai - A Jang Tűz