Az elemek aspektusai - A Jin Tűz

A mai napon folytatódik a tűz elem totális uralma, hiszen egy Jin Tűz Kígyó napra ébredtünk. A lobbanékonyság és az érzékenység kettőssége érezhető a levegőben. A Jin Tűz minőség meglehetősen kétarcú, sok tekintetben hasonlít a Jin Vízre, ami az energiát, hirtelenséget, gazdag érzelemvilágot jelenti. A Jin Tűz analógiája a gyertyaláng, annak minden pozitív és negatív tulajdonságával. A Jin Tűz megtalálható Mennyei Törzsben vagy a Ló, a Kecske és a Kutya állatjegyekben.


A Jin Tűz emberek az átlagosnál érzékenyebbek, minden apróságot felnagyítva élnek meg, könnyen kizökkenthetők a lelki egyensúlyból, ahogy a gyertya lángja is azonnal reagál minden apró fuvallatra. Nagyon nagy hatással van rájuk a gyerekkor, ezért fontos, hogy ha ilyen jegy található gyermekünk képletében figyeljünk a kiegyensúlyozott, szeretetteljes gyermekkor megteremtésére. Ez mindenképp ki fog hatni későbbi életére, az emberekhez, világhoz való viszonyára.

A Jin Tűz emberek tisztelik az időseket, konzervatív életfelfogással rendelkeznek, nyugodt és bölcs lelkek, az az érzésünk velük kapcsolatban, hogy legyenek akárhány évesek koravének társaikhoz képest. Komoly gondolkodásúak, nem szeretnek kockáztatni semmiben, az életet komolyan veszik. A nehézségeket nem jól tűrik, nem gyengék, de a legérzékenyebb jegy lévén kell melléjük valaki, aki szükség esetén támogatja őket és védelmet nyújt nekik.

Szeretteikkel átlagon felül gondoskodók, bármit megtesznek értük, a család nagyon fontos számukra, szent és életük központi részét foglalja el. A Jin Tüzek nem karrieristák, a nők családanyának születnek, a férfiak pedig érzékeny lelkű művésznek, orvosnak, lelkésznek stb. Sokszor az önfeláldozásig elmennek, hogy családjuknak mindenben megfeleljenek. A gyerekeikről szívesen és odaadóan gondoskodnak, mind a nők, mind a férfiak család- és gyerekcentrikusak.

Ám ne tévesszen meg senkit sem szendeségük! Ők mégiscsak tűz jegyűek és ott van bennük a szenvedély, a hév. Bár nehezen lehet kihozni őket a béketűrésből, ha egyszer kihúzzuk náluk a gyufát, akkor robbannak. Ne felejtsük, hogy a legnagyobb robbanásokat egy apró szikra vagy láng okozza! Ne becsüljük le őket!

A Jin Tűz ember totális ellentéte Jang párjának, nem szereti magát előtérbe helyezni, sokkal jobban szeret a háttérben maradni. Akkor boldog, ha szinte észre sem veszik a tömegben vagy társaságban. Sosem törekszik vezető szerepre. Ám ahogy a gyertya fénye, úgy ők is kilépnek a sorból, ha a szükség úgy hozza. Átveszik átmenetileg az irányítást, ha végképp szükség van rá, és a sötétben utat mutatnak fényükkel (értsd tanácsaikkal). Kettősségük ebben rejlik, pontosan tudják, milyen tulajdonságokkal, képességekkel rendelkeznek, de ezekkel nem hivalkodnak és nem mutatják ki.

Sok spirituális vezető rendelkezik Jin Tűz elemmel, a vallási vezetők jegye ez is, hiszen tűz elem. Képes hatni másokra, ám ő nem kiállva a pulpitusra, hanem csendben, kis közösséget vezet szívesen, inkább a lassú víz partot most elv alapján működik. Nem akar nagy tömegeket megmozgatni, inkább sok elmélkedéssel, meditációval az egyénnek akar segíteni. Bárki fordulhat hozzá szükség esetén, segítőkész és jószívű, remek tanácsokat tud adni, veleszületett bölcsessége révén belelát az emberek lelkébe.

Aki egy nyugodt, csendes, érzékeny és érzelmes emberre vágyik, aki nem fél kimutatni érzéseit, aki él-hal a családért, az keressen Jin Tűz elemes párt, ám vállalja ennek következményét is, mert egy ilyen ember sok támogatásra, biztatásra szorul, az önbizalom ugyanis gyakran hiánycikk nála...

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Az elemek aspektusai - A Jin Víz

Az elemek aspektusai - A Jang Fa

Az elemek aspektusai - A Jang Tűz