Az intelligencia struktúra

Az intelligencia elem az az elem, amit az egyén létrehoz, megalkot. Ide tartoznak az ötletek, tervek, a kreativitás, érdeklődés, az "isteni szikra" és minden alkotó tevékenység.


Az ilyen emberek nagyon kommunikatívak, lelkesek, érdeklődők, ezernyi gondolat foglalkoztatja őket, hangosak és élénken gesztikulálnak beszéd közben. Azonban csak azzal tudnak foglalkozni érdemben, ami érdekli őket. Ami nem fogja meg, azt egyszerűen elfelejtik, ezért nem könnyű rávenni őket, hogy olyasmivel foglalkozzanak vagy olyan tevékenységben vegyenek részt, ami nem köti le őket. Lekötni pedig nem könnyű, hiszen mindenért képesek lelkesedni átmenetileg, ám amint jön valami érdekesebb, azonnal minden mást elfelejtenek és csak arra koncentrálnak.

Kiváló társaság, szeret szerepelni, a középpontban lenni. Sok ember veszi körbe, és ő fel is veszi a kapcsolatot velük. A saját elem struktúrás embereket is sokan veszik körbe, nem feltétlenül látják meg vagy igénylik, hogy mindenkivel felvegyék a kapcsolatot. Az intelligencia elemesek valóban igénylik a társaságot, vagy nem is a társaságot, sokkal inkább az interaktív kommunikációt. Akkor élnek igazán, ha beszélhetnek, vitatkozhatnak, elmélkedhetnek és megoszthatják másokkal gondolataikat.

Mivel tele vannak ötletekkel, tervekkel mindig képesek megújulni és mások számára érdekesek, hiszen olyan dolgokkal foglalkoznak, amik mások számára teljesen ismeretlenek. Szeretnek extravangánsak lenni, szívesen tűnnek ki a tömegből. Rengeteg energiával rendelkeznek, nem képesek leállni, emiatt olykor figyelmeztetni kell a pihenés fontosságára.

Őszinte barátok, nem igazán a hétköznapi életre születtek, ők nem képesek hozni a társadalmi normákat és formulákat. Örök gyerekek maradnak, életük végéig képesek őszintén, gyermeki ártatlansággal örülni bárminek. Nem nehéz nekik örömet szerezni. Spontán, a hirtelen impulzusok által hozzák döntéseiket, nem mérlegelnek, nem rágódnak sokat semmin. Mindig előre tekintenek, emiatt gyakran kerülnek kellemetlen, nehéz szituációkban, mert nem gondolkodnak előre. Velük nem lehet tervezni, ne is akarjunk, velük a pillanatot éljük meg annak minden örömével, bánatával.

Lobbanékony természetűek, hirtelen haragúak, ám ugyanolyan hamar meg is békélnek, sosem haragtartók vagy bosszúállók. Hajlamosak túlkommunikálni a dolgokat vagy meggondolatlanul nyilatkozni és ezzel másokat megbántani. Figyelni kell, mert könnyen megsértődnek.

Az intelligencia struktúrás nők nem a tipikus feleségek, anyák, háztartásbeliek. Nem arra születtek, hogy a tűzhely mellett öregedjenek meg, erre mindenképp figyelni kell. Fontos, hogy engedjünk teret neki, adjuk meg a lehetőséget, hogy megvalósítsa önmagát és terveit. Az ilyen nők szeretnek hisztizni, róluk szólnak a férfiak agyában szereplő negatív sztereotípiák. Párválasztásnál egy idősebb, nyugodtabb férfi vagy egy komoly gondolkodású férfi illik hozzá, aki nem veszi fel ezeket az érzelemkitöréseket. Kapcsolatban meglehetősen szenvedélyes, heves érzelmeket produkáló pár, akinél a szexualitás kiemelkedő helyen áll.

Szülőként baráti kapcsolatra törekszik a gyerekeivel. Nem rajong a gyerekén majomszeretettel, hagyja, hogy a gyerek saját maga szerezzen tapasztalatokat, nem akarja megóvni a széltől is. Büszke rá, ha gyereke kiáll magáért, ha saját erőből éri el a sikereit. Nem szigorú szülők, nem a rendszeresség hívei, ők azok, akik folyton szaladgálnak, el vannak késve. Fontos feladat számukra, hogy türelmet gyakoroljanak és ne akarjanak mindenben a gyerek fölé kerekedni. Meg kell tanulniuk figyelni a gyerekre, és meghallgatni őt, nem csak mindig magukkal foglalkozni.

Sok híresség képlete intelligencia struktúrás, színészek, énekesek, előadóművészek, írók, zeneszerzők, művészek stb. Az alábbi személyek is intelligencia struktúrás képlettel rendelkeztek:

Adolf Hitler

Joszif Sztálin

Sir Winston Churchill

Orbán Viktor

Ők a példák a szavak erejére, hiszen mindannyian átlagon felüli szónoki képességüknek köszönhetik felemelkedésüket, és ebben rejlik ennek a struktúrának a legfőbb erőssége.




Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Az elemek aspektusai - A Jin Víz

Az elemek aspektusai - A Jang Fa

Az elemek aspektusai - A Jang Tűz