A kínai asztrológia állatai - Bivaly

Szerdán beléptünk a Bivaly havába, ezért egy rövid jellemzést írok, milyenek is a Bivaly jeggyel rendelkező emberek. Azt már tudjuk, hogy nem az számít elsődlegesen, hogy Bivaly évben született-e valaki vagy sem. A Bivaly bárhol megjelenhet a képletben, és leginkább a nap és hónap oszlopokban válik a karakterisztika hangsúlyos elemévé. 

De kivel is állunk szemben?


A Bivaly emberek első ránézésre nyugodtak, higgadtak. Nehéz őket kihozni a béketűrésből, nem is szívesen emelik fel a hangjukat, sokat tűrnek a béke kedvéért. Rendkívül érzékeny, érzelmes és hiú emberek, de ezt nem mutatják meg akárkinek. Kiváló esztétikai érzékkel rendelkeznek, szeretik a szép dolgokat, az élet élvezete náluk a mindennapok része. Szeretik kényeztetni magukat és szeretteiket. 

Kiváló adottságokkal rendelkeznek a sikerességhez, gyakran olyan tehetség birtokában vannak, amiről ők maguk sem tudnak. Nagyon gyors észjárásúak, rengeteget gondolkodnak, az érzelmek emberei. A szívük hatalmas, sokszor hallgatnak a szívre az ész helyett, emiatt gyakran kell csalódniuk, főleg az emberi gyarlóságot viselik nehezen. Nagyon segítőkész, empatikus emberek. Kiválóan tudnak hallgatni és meghallgatni, ezért ha bizalmast keresünk, akkor bennük biztosan nem kell csalódnunk. Tanácsadásban nem a legjobbak, ám a jó szándék ott van bennük, de tanácsaikat ne kövessük vakon. Ilyen szituációkban is előjön empátiájuk, ami miatt minden nézőpontot át tudnak érezni, meg tudnak érteni és mivel ott van bennük az ösztönös vágy, hogy körülöttük békesség legyen, arra fognak törekedni, hogy mindenkinek jó legyen vagy legalábbis az adott helyzetet konzerváljuk. Ez nem minden esetben célravezető. 

Saját életükben is nehezen hoznak döntéseket, arra törekednek, hogy addig odázzák a döntéshozást, ameddig a probléma magától meg nem oldódik vagy más meg nem oldja helyettük. Nem szeretik a konfrontációt, ha belekényszerülnek csak hosszú regenerálódás után áll helyre a lelki békéjük.

A munkában nagy munkabírású és szorgalmas emberek, akikre rábízhatunk nagy pontosságot és odafigyelést igénylő feladatokat. Szeretik a sziszifuszi munkákat, figyelnek minden apró részletre. Mivel a fő csí bennük a föld elem, így materiálisak, a konkrétumokat kedvelik, nem az elvont elméleteket. Ideális lehet számukra a pénzügyi, gazdasági pálya, humanitárius beállítottságuk révén alkalmasak óvodai, gyógypedagógiai, szociális munkás hivatásra, illetve irodai, számítástechnikai, elemzői állásokra. 

A Bivalyok a párkapcsolatban érzelmesek, érzékenyek, ezért figyeljünk oda, hogyan és mit mondunk nekik, mert könnyen megbánthatjuk őket akár tudtunkon kívül is, amit aztán nehezen felejtenek. Odaadó és gondoskodó társak, hűségesek, lehet rájuk számítani a bajban. Kedvességük, közvetlenségük révén könnyen találnak maguknak párt, nem jellemző, hogy sokáig lennének egyedül. Társas lények, akik igénylik, hogy legyen mellettük valaki, fontos számukra a család, az otthon, a fészekrakás. Makacsságuk azonban megnehezítheti a velük való együttélést. Abban a pillanatban, amikor bajba jutott embert vagy állatot látnak minden mást hátrahagyva rohannak segíteni, nem mérlegelnek semmit. Olyankor egyet tehetünk, megyünk velük és segítünk mi is. 

Gyerekként nem különösebben problémásak, szorgalmasak és általában igen jó tanulók. Szívesen tanulnak, nem megerőltető számukra és nem is érzik nyűgnek. Nagy bennük a tudásvágy, ők lesznek azok, akik szorgalmi feladatokat vállalnak, szakkörökre jelentkeznek és különórákra járnak. A szülőnek figyelnie kell arra, hogy szorgalmasan tanuló csemetéje ne távolodjon el túlságosan a többi gyerektől ezek miatt, mert hajlamos lehet inkább bent olvasni, tanulni, mint a szomszéd gyerekekkel játszani vagy programokon részt venni. Nagyon fontos, hogy csak indokolt esetben fegyelmezzük, mert a megfelelési kényszer és az érzékenysége miatt sokkal erősebben éli meg a szülővel való konfrontációt, mint más gyerekek. Büntetni szinte sosem kell, elég, ha elbeszélgetünk vele arról, amit tett. 

Szülőként gondoskodó, akár a végsőkig önfeláldozó, aki mindig a gyerek érdekeit nézi, mindent ennek rendel alá. Szereti biztonságban tudni a gyerekét minden téren, ezért folyton azon munkálkodik, hogy sem anyagiakban, sem érzelmekben, sem figyelemben ne szenvedjen hiányt családja egyetlen tagja sem. Nem árt odafigyelni rá, mert képes teljesen kimeríteni magát csak azért, hogy mindenkinek megfeleljen. Nehezen tud fegyelmezni és nemet mondani, ezért általában ő az engedékeny szülő. Nem következetes, egyetlen mosollyal le lehet venni a lábáról. 

Híres Bivaly szülöttek: Orlando Bloom, Patrick Dempsey, Jakupcsek Gabriella, Schubert Éva, Jeanne d'Arc, Nicolas Cage, Jim Carrey, Jenson Button, Korda György, Zámbó Jimmy, Mikszáth Kálmán, Molnár Ferenc, Elvis Presley, Kirstie Alley. 


Jim Carrey


Korda György


Nicolas Cage


Orlando Bloom


Patrick Dempsey



Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Az elemek aspektusai - A Jin Víz

Az elemek aspektusai - A Jang Fa

Az elemek aspektusai - A Jang Tűz