A pénz struktúra - A tettek embere

A struktúrák bemutatását a pénz struktúrával folytatjuk. A szó hallatán mindenkinek az ugrik be elsőnek, hogy biztos a sok pénzt, a gazdagságot mutatja a képletben ez az elem. Igen, közvetve van köze a pénzhez,illetve annak jelenlétéhez, ám mégsem kizárólag ezt mutatja. A pénz struktúrás emberek rendkívül talpraesettek, kiváló üzleti érzékkel rendelkeznek, ám mégsem a pénz megszerzése motiválja őket, sokkal inkább a siker, az eredményesség, az, hogy ez anyagi megbecsüléssel is jár, már csak egy kellemes plusz.

De mikor beszélünk ilyen struktúrás képletről? 
A pénz elemet az intelligencia elem hozza létre, hiszen az ötleteinkkel, illetve azok megvalósításával tudjuk megszerezni a pénzt. Más szemszögből nézve viszont a pénz elem az, amit a saját elem kontrollál. Erre azért van szükség, hogy tudjunk gazdálkodni a a bevételeinkkel, a józan észre is szükség van a hirtelen fellángoló érdeklődés és ötletek (intelligencia elem) között, szükséges, hogy képesek legyünk kiválasztani, mi az, ami előnyünkre válik és mi az, ami nem. 

Ebből kifolyólag technikailag az alábbi esetekben beszélhetünk ilyen képletről:

Nap oszlop                     Hónap oszlop
Mennyei Törzse                 Földi Ága

Jin/Jang Fa                    Sárkány, Kutya, Bivaly, Kecske
Jin/Jang Tűz                   Majom, Kakas
Jin/Jang Föld                  Disznó, Patkány
Jin/Jang Fém                   Tigris, Nyúl
Jin/Jang Víz                   Ló, Kígyó

A pénz struktúrás emberek rendkívül nyitottak, őszinték, céltudatosak. Minden képességüket egyetlen cél elérése használják fel, azt pedig a siker. A legnagyobb kincs számukra az eredmény, amit fel tudnak mutatni. Ők azok, akik nem nyugszanak addig, amíg valamit le nem tesznek az asztalra. 

Maximalisták, munkamániásak, nagyon racionálisak és határozottak. Mindig mindent irányítani akarnak, ők maguk elvégezni, mert egyszerűen csak az jó, amit ők tesznek. Akkor nyugodtak, ha tökéletesen kontrollálhatnak mindent a környezetükben. Ők igazán a tettek emberei. Nem szeretnek várakozni, sokáig tervezgetni, ők inkább cselekednek. Az elvont eszmék, elméletek nem érdeklik őket. A kézzelfogható dolgokat kedvelik. 

Logikusan gondolkodnak és kiválóan szét tudják választani a munkát és a magánéletet. Abszolút profik abban, amit csinálnak. Ők lesznek azok, akik a jég hátán is megélnek. Rakjuk ki őket egy lakatlan szigetre egyetlen késsel és rövidesen egy turistaparadicsommá változtatják a helyet. Mindenben képesek meglátni a lehetőséget. Bármit tesznek, arannyá válik a kezükben. Nagyon ritka az olyan pénz struktúrás ember, aki szegény. 

A munkában nagyban gondolkodnak, nem ragadnak le a részleteknél, ők vállalati szinten terveznek. Nem fél a kemény munkától, hihetetlen teljesítményre képesek, mondhatni, ők a tökéletes munkavállalók. Ám vigyázni kell vele, mert a gyenge főnököt hamar "kinövi", túlszárnyalja és kisvártatva a főnökből beosztott lehet. 

Bár alapvetően magányos farkas és inkább egyedül szeret dolgozni, a közös cél érdekében csapatjátékosként is megállja a helyét. A felesleges köröket, mellébeszéléseket és a részletkérdéseket nem kedveli, ezekről nemes egyszerűséggel nem vesz tudomást. Az eredmények úgyis őt fogják igazolni. Amennyiben pedig problémába ütközne, úgyis megoldja. 

Hihetetlen magabiztossággal dolgoznak, ismerik a képességeiket és pontosan tudja, hogyan kamatoztathatja legjobban. Nem szereti a rutinfeladatokat, a mókuskerék hamar kiégeti, ezért inkább a pörgős, állandó kihívásokkal teli munkakörökre alkalmas. Mivel leginkább saját magáért szeret dolgozni leginkább a saját vállalkozás az ideális számára. Ott képes kihozni magából a maximumot. Emellett kiválóan alkalmas értékesítési, projektvezetői, beszerzési, mérnöki, szervezési és minden vezetői pozícióra. 

Családi körben is az irányításra törekszik, ő az, aki a család feje, motorja. A családi kassza természetesen nála van, de ő szervezi meg a család minden percét. Figyelnie kell, hogy hagyjon másokat is érvényesülni, illetve vegye figyelembe, hogy ők mit szeretnének. Igyekszik mindenki gondját-baját megoldani. Alapvetően a segítő szándék vezérli. Érzelmeit teljesen képes elválasztani az észérvektől. Nem mondható romantikus alkatnak, ő az anyagiak megteremtésével fejezi ki a szeretetét. 

A férfiaknál a pénz elem mutatja a párkapcsolatot, a nőket, így aki ilyen struktúrával születik, annak kiemelkedősen fontosak a nők, a párkapcsolat. Vagy egyetlen nőt szeret egész életében, vagy egyszerre sok nővel tart kapcsolatot. De mindenképp központi kérdés náluk a párkapcsolat, nem tudnak egyedül lenni, igénylik, hogy mindig legyen mellettük valaki. 

Szülőként sokszor a saját képükre akarják formálni a gyereküket, mindenben irányítani akarják, és mindentől meg akarják védeni. Meg kell tanulniuk, hogy hagyják a gyereket a saját kárán tanulni. Másik fontos feladat számukra, hogy fordítsanak elég időt a gyerekre, mert a sok munka miatt gyakran a gyerek, a család háttérbe szorul. 

A pénz struktúrás gyerek már egészen fiatalon megvillantja kivételes üzleti érzékét. Ők lesznek azok, akik üzletelni fognak az óvodában (elcserélik a játékukat egy sokkal jobbra), illetve az iskolában. Mindig minden helyzetben feltalálják magukat, nem lesznek minta tanulók, de nem is fognak bukdácsolni. A saját eszükkel oldják meg a feladatokat, nem fognak magolni órákig. Önállóak, nem szeretik, ha a szüleik mindig mindenbe beleszólnak, igenis igénylik és elérik, hogy egyenlő félként kezeljék őket a családban. 

Híres pénz struktúrás emberek: Mel Gibson, Diane Keaton, Michael Schumacher, Oprah Winfrey, Tom Cruise, Csányi Sándor, Klapka György, gróf Széchenyi István, gróf Andrássy Gyula, Széll Kálmán, Serena Williams.


Csányi Sándor


Mel Gibson


Michael Schumacher


Oprah Winfrey


gróf Széchenyi István

Megjegyzések

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Az elemek aspektusai - A Jin Víz

Az elemek aspektusai - A Jang Fa

Az elemek aspektusai - A Jang Tűz