A forrás struktúra - A csendes

Ha körbenézünk a környezetünkben ott vannak ők, csak szinte láthatatlanok. Ők azok, akiket az osztálytársak kiközösítenek, akikkel senki sem beszél és ők sem beszélnek senkivel. Akik az első sorban ülnek és csúfolódás tárgya szorgalmuk, kiváló tanuló mivoltuk. Ők azok, akiket szürke egérnek vagy könyvmolynak, kockának tartunk és úgy általában, nem keltik fel társaik figyelmét, mert szimplán unalmasnak, "lúzer"-nek tűnnek. Ők nem menők, nem követik a divatot, az aktuális trendeket, mert ők igazából nem is ebben a világban élnek. Az életük a fejükben zajlik, őket minden érdekli, mindennek utána olvasnak, mert folyton lázban tartja őket az ok-okozati összefüggések végeláthatatlan sora. 

A munkahelyen ők azok, akikre minden nemkívánatos feladatot rásóznak, akik nem kávéznak órákig és nem mennek ki pletykálni a dohányzóba, inkább csendben, rendületlenül dolgoznak, mert a kötelesség, a munka az első. Persze nem feltétlenül érzik ők jól így magukat, mert gyakran nagyon magányosak, és mivel a legkevésbé sem hülyék, pontosan tudják, hogy a pletykák egy jelentős hányada róluk is szól. De mit tehetnének? Ők nem fognak odamenni ráerőltetni magukat másokra, nem fognak velük a sminkekről és a cipőkről beszélgetni, mert őket a globális felmelegedés, az afrikai éhezés és úgy általában a tudomány és a világ dolgai érdeklik. Nem, ők nem tudnak és nem akarnak részt venni sekélyes beszélgetésekben. Ha nincs érdemi mondandó, akkor inkább hallgatnak, és különben is, azok ott úgysem tudnának másról beszélni, mert fogalmuk sincs, mi zajlik a világban, mi miért történik. 

A forrás elem struktúrás emberek közös jellemzői, hogy már egészen korán felnőttesen viselkednek, koravénnek tűnnek kortársaik között. Nem ritkán már gyerekkoruktól fogva szemüvegesek, intellektuális kinézetűek. Gyerekként sokkal szívesebben olvas bent vagy készíti el a szorgalmi feladatokat, mint hogy a számítógép előtt játsszon. Kivéve, ha ez nem jelent számára egyfajta tudományos kihívást, ergo nem programozónak vagy informatikusnak készül. Hatalmas tudásszomjuk van, amiből sosem nőnek ki, ők egész életükben képezik magukat. Nem társasági emberek, nem is érzik jól magukat nagy közösségben, maximum családjuk körében, ám még ott sem mindig értik meg őket, a szüleik nem értik, hogy az ő gyerekük miért olyan komoly és miért nem érdekli semmi, ami a korabelieket igen. Sosem kell fegyelmezni, megfeddni a gyenge tanulmányi eredményei miatt. Ők abszolút maximalisták, mindenből kitűnőek akarnak lenni, nem csak abból, ami érdekli őket. Szorgalmasak, a tanárok álmai, csendesek, okosak, szinte észre sem venni, hogy a tanteremben vannak. 

Felnőve a munkahelyen inkább a magányos pozíciókat szeretik, azt, ahol nem kell emberekkel foglalkozni. Egy csendes irodában, külön helyiségben érzik jól magukat, ahol gondtalanul szentelhetik magukat annak, amit szeretnek. Igen, mert ők azok, akik szeretik a munkájukat. Kiváló tanulmányaiknak, előképzettségüknek köszönhetően megengedhetik maguknak azt a luxust, hogy azzal foglalkozzanak, ami igazán érdekli őket, nem fognak elmenni dolgozni csak úgy, hogy legyen miből megélni. A legjobb ajánlatok közül válogathatnak, a munkaerőpiacon sikeresek, keresettek, a legjobb szakemberek. Emiatt ritkán látni szerény körülmények között élő forrás struktúrás embert. Még ha benne nincs is meg mindig a kellő üzleti érzék, tehetségére biztosan fel fog figyelni valaki (többnyire egy pénz struktúrás ember), aki pártfogásába fogja venni. A legmegfelelőbb állás számukra az informatikus, tudományos munkatárs, egyetemi oktató, kutató, laboráns, vegyész, matematikus, fizikus, mérnök.

A forrás struktúrás emberek a magánéletben is hasonlóan visszafogottak, gyakran küzdenek önbizalomhiánnyal, félénkek ha az ellenkező nem közelében vannak. Nem szeretnek csacsogni, kifinomult, szarkasztikus és csak bizonyos műveltségi szint felett értelmezhető és értékelt humoruk van. Ha a bizalmunkba fogadjuk biztosak lehetünk benne, hogy mindig segíteni fog, tanácsokkal lát el és mellettünk áll jóban-rosszban. Bátran bízhatunk rá titkokat, sosem fogja kifecsegni. Ő azonban nehezen barátkozik, bizalmatlan az emberekkel szemben, a figyelmét és a barátságát ki kell érdemelni. Nem fog próbatételek elé állítani, az idő és az őszinteség próbáját kell kiállnunk nála. 

Családja körében is hűséges, megbízható társ, akire számíthatunk a legnagyobb bajban is. Ám azt el kell fogadnunk, hogy nem túl romantikus, érzelmes emberek, ne várjunk tőle túláradó érzelmeket, nagy szavakat. Érzelmei is racionálisak, nem jellemző rájuk a rózsaszín köd. Szeretteikért bármire képesek, ám nem ő lesz az, aki otthon a nadrágot hordja. Szereti, ha kiszolgálják, a kényelmet. Átengedi párjának az irányítást, nincs benne vezetői hajlam. A legőszintébb, legkedvesebb szeretők, csak fel kell törni a páncéljukat. Aki inkább a nyugodtabb kapcsolatokat keresi, nem hiányolja a folytonos pörgést, programokat, újdonságokat, annak mindenképp ideális társ lehet egy forrás struktúrás ember.

Híres forrás struktúrás emberek: Mikszáth Kálmán, József Attila, Cameron Diaz, Brad Pitt, Harry herceg, Jennifer Lawrence, George Michael, Jennifer Aniston.

 Brad Pitt

George Michael 

Harry herceg 

József Attila 

Cameron Diaz 

Jennifer Aniston 

Jennifer Lawrence

Megjegyzések

  1. Kedves Katalin!
    Az lenne a kérdésem, hogy a hatalom, forrás és pénz struktúrás embereknél nem számít, hogy direkt vagy indirekt? A saját elemes és intelligencia elemes struktúránál ketté szedted. A fentieknél nincs lényeges különbség a direkt és indirekt között? Én konvencionálisnak és nem konvencionálisnak tanultam, de lényegét tekintve ugyanaz. Gondolom én. : )
    Válaszodat előre is köszi.

    VálaszTörlés
  2. Kedves Angéla!
    Alapvetően nincs nagy különbség a két személyiségtípus között. Talán annyi, hogy míg a direkt forrás struktúrás emberek inkább a kitartó szorgalommal, életen át tartó tanulással szerzik meg tudásukat, addig az indirekt forrás elemesek kevesebbet ücsörögnek a könyvek fölött és inkább azzal tűnnek ki, hogy villámgyorsan felismerik az összefüggéseket, és "hozott anyagból" dolgoznak, azaz született zsenik, de legalábbis magasabb IQ-val születnek, mint az átlagemberek.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm. Én direkt forrás struktúrás vagyok, és nincs olyan év, hogy ne tanulnék valamit. Pedig már elmúltam 40. : )
      Még lenne ezzel kapcsolatosan két kérdésem, Láttam valahol királyi struktúrát is, sőt 7K-t is. Viszont ezekről nincs semmilyen információm. Te ismered ezeket?

      Törlés
  3. Kedves Angéla!

    Igen, ismerem. Ha érdekel, akkor privátban tudok válaszolni a kérdéseidre ezekkel kapcsolatban.

    VálaszTörlés
  4. hkathy86@gmail.com e-mail címen

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Az elemek aspektusai - A Jin Víz

Az elemek aspektusai - A Jang Fa

Az elemek aspektusai - A Jang Tűz