A kínai asztrológia állatai - Tigris

Február 4-én nem csak a Majom évébe léptünk, hanem megkezdődött a Tigris hava is. A Tigris havában, évében, napján, órájában született emberek mind-mind nagyon hasonlítanak abban, hogy független, határozott személyiségek, akik leginkább a saját fejük után mennek. Mivel elsődlegesen a  jang fa minőség uralkodó a jegyben, ennek az elemnek a tulajdonságai jellemzik leginkább a Tigriseket. Emellett ezt finoman átszínezi a föld és a tűz elem minősége is. 

Lássuk hát, milyenek is a Tigris jegyben született emberek!


A Tigrisek kitartó, állhatatos, makacs és rendkívül független emberek. Mindig hűek önmagukhoz, nem szívesen engednek másoknak, szeretik a saját akaratukat érvényesíteni. Igazi egyéniségek, kiváló kommunikációs képességgel, gyors észjárással, logikus gondolkodással és kifinomult humorral. Ezek a tulajdonságok népszerűvé teszik őket a közösség körében. 

A munkában kitartók, bár nem szeretik a sziszifuszi munkákat, a részletkérdések egyszerűen nem érdeklik, csak a végeredmény számít. Az odavezető utat nem tervezik meg aprólékosan, a felmerülő gondokat ad hoc oldják meg. Vezetőként szeretik megtartani a távolságot beosztottaikkal szemben, nem szeretnek bratyizni, bár arra törekednek, hogy kedveljék őket. Igazságos, következetes vezetők, akik arra születtek, hogy irányítsanak. Beosztottként nem érzik jól magukat, érzik, hogy többre hivatottak. Nem jól tűrik a korlátozást, azt, ha megmondják nekik, mit és hogyan csináljanak. 

Egészen kicsi koruk óta érzik, hogy nagy dolgokra születtek, van bennük egyfajta küldetéstudat. Sosem irányíthatjuk őket, ha megpróbáljuk, azzal csak fokozzuk ellenállásukat. Soha semmire sem lehet őket rákényszeríteni, inkább szembemennek a világgal, de akkor sem fognak fejet hajtani senki előtt. Rendkívül büszke teremtések.

Nagyon szeretik képzeni magukat, folyton tanulnak, imádják a kihívásokat, az újdonságokat. Mindenért könnyen lelkesednek, érdeklődési körük szerteágazó, ahogy műveltségük is. Nagyon intelligensek, műveltek, egész életükben tanulnak, képezik magukat. Szükségük van arra, hogy lekössék határtalan szellemi energiájukat, így nem meglepő tőlük, ha idősebb korban beiratkoznak tanfolyamra vagy egészen meglepő, új hobbit találnak magukra. A meglepetések amúgy is jellemzik, szeretik megdöbbenteni környezetüket extrém ötleteikkel, és olyan dolgokat is szívesen kipróbálnak, amik egyébként távol állnak tőle. Kalandvágyó, energikus, érdekes emberek ők, akik mellett nem lehet unatkozni. 

Ami megnehezítheti a velük való együttélést, az a makacsságuk és az a tulajdonságuk, hogy képtelen belátni, ha nincs igazuk. A végsőkig ragaszkodnak ahhoz, amit gondolnak, még akkor is, ha számukra is nyilvánvaló, hogy nincs igazuk, de egyszerűen nem tudják beismerni, hogy hibáztak. Mindig mindent jobban tudnak, és más véleményről képtelenség meggyőzni őket. Emiatt rendkívül nehéz vitapartnerek, ha tehetjük, ne is keveredjünk vitába velük, mert csak veszíthetünk, még akkor is, ha egyébként nekünk van igazunk. Ha nem tudja érvényesíteni szép szóval az akaratát, akkor erővel viszi véghez, amit eltervezett. 


Családjával szemben gondoskodó, szerető és gyengéd, de szüksége van arra, hogy ott is ő irányítson. Szereti szervezni a család életét, szívesen talál ki közös programokat, imád enni-inni és utazni. Utazásaiban nem a szokványos úti célokat keresi fel, szívesebben barangol elhagyatott tájakon, ahova másnak eszébe sem jutna elmenni. Szeretteiért rajong, mindent megtesz értük és a boldogságukért. A szeretete az egyetlen, ami képes legyőzni makacsságát és önérvényesítési hajlamát. Gyakran tartja a hátát barátai, családtagjai helyett, óvja-védi őket. Nagyon fontos számára a család, az a közeg, amiben felnevelkedett, a gyökerek. 

Szeret gyűjtögetni, ragaszkodik a megszokott kis dolgaihoz, szokásaihoz. Nehezen alkalmazkodik azokhoz a változásokhoz, amiket nem ő idéz elő. Nem szívesen változtat, nehezen hoz meg döntéseket, ám ha rászánja magát, akkor nincs visszaút, végigmegy az úton, amit választott és sosem néz vissza. 

A Tigrisek igazán színes egyéniségek, megdöbbentő és izgalmas emberek. Nem foglalkoznak másokkal, mások véleményével, eredendő méltóságuk révén hatással vannak másokra, az emberek szívesen hallgatnak rájuk, követik őket. 

Néhány híres Tigris szülött:

Máté Péter, Cristiano Ronaldo, Bob Marley, Ashton Kutcher, Kiss Ádám, Jules Verne, Jack Lemmon, James Dean, Szulák Andrea, gróf Batthyány Lajos, Komlós Juci, Göncz Árpád, Jennifer Aniston, Vastag Csaba, Abraham Lincoln, Robbie Williams, Zoltán Erika, Csisztu Zsuzsa, Valentino Rossi, Michael Jordan, Denise Richards, Jókai Mór, John Travolta, Nikolaus Kopernikus, Cindy Crawford, Rihanna, Drew Barrymore, Hunyadi Mátyás, Kasza Tibor, Jászai Mari, Steve Jobs, Dobó Kata, Kovács Katalin, Justin Bieber, Eva Mendes. 

 gróf Batthyány Lajos (1807. február 10.)

 Cristiano Ronaldo (1985. február 5.)

Drew Barrymore (1975. február 22.) 

Göncz Árpád (1922. február 10.) 

Jennifer Aniston (1969. február 11.) 

Kovács Katalin (1976. február 29.)

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Az elemek aspektusai - A Jin Víz

Az elemek aspektusai - A Jang Fa

Az elemek aspektusai - A Jang Tűz