Szent Valentin nyomdokában



Love is in the air mindenhol ezen a napon. Igen, Szt. Valentin napján kicsi szívecskék és Cupido nyílvesszői repkednek a fejünk fölött. A szerelmesek napján mi másról is szólhatna a bejegyzés, mint a szerelem, a nagy Ő megjelenéséről a képletben.

De hol is kezdjük? A szerelmet számtalan állás mutathatja a képletben. Ezek közül talán a legáltalánosabb, ha a társunkat jelképző Nap oszlop állata jelenik meg az évben, hónapban vagy adott napon. Nincs más teendőnk, mint megnézni, hogy milyen állatot találunk a Nap oszlopban. 
Így például egy Jang Fa Ló napon született embernél a Ló állat megjelenése az évben (2014) vagy hónapban (június) vagy napon nagyobb esélyt mutat arra, hogy találkozunk valakivel, aki megérinti a lelkünket, illetve először a szemünket vagy egy régebbi ismeretség fordul át valami komolyabba. 
Ugyanakkor a Nap oszlop Mennyei Törzsének megjelenése is hasonló hatással bír, tapasztalataim szerint ez is hatással van a kapcsolatainkra, illetve a párkapcsolat kialakulására, megjelenésére. Hiszen az egész nap oszlop mutat engem és a társamat, tehát a párkapcsolatot. 
A példánál maradva tehát nem csak a Ló év, hanem minden Jang Fa év, hónap és nap is hordozza magában a lehetőségeket, a párkapcsolat, a szerelem előtérbe helyeződését.



A másik legesélyesebb állás arra, hogy találkozzunk a nagy Ő-vel, ha a nőknél a hatalom elem jelenik meg az évben, hónapban, napban, a férfiaknál pedig a pénz elemük. A hatalom és a pénz elemünket az elemek körforgása kapcsán már megismertük, de azért emlékeztetőül vegyük át még egyszer:

Nap Oszlop              Hatalom elem
Mennyei Törzse

Jin/Jang Tűz            Jin/Jang Víz vagy Disznó, Patkány
Jin/Jang Föld           Jin/Jang Fa vagy Tigris, Nyúl
Jin/Jang Fém            Jin/Jang Tűz vagy Kígyó, Ló
Jin/Jang Víz            Jin/Jang Föld vagy Sárkány, Kecske, Kutya,                                             Bivaly
Jin/Jang Fa             Jin/Jang Fém vagy Kakas, Majom

Nap Oszlop              Pénz elem
Mennyei Törzse

Jin/Jang Tűz            Jin/Jang Fém vagy Majom, Kakas
Jin/Jang Föld           Jin/Jang Víz vagy Disznó, Patkány
Jin/Jang Fém            Jin/Jang Fa vagy Tigris, Nyúl
Jin/Jang Víz            Jin/Jang Tűz vagy Kígyó, Ló
Jin/Jang Fa             Jin/Jang Föld vagy Sárkány, Kecske, Kutya,                                             Bivaly

Amikor egy olyan évbe vagy hónapba érünk, amit a saját hatalom vagy pénz elemünk ural, akkor aktiválódnak azok az energiák, amik a szerelemről, a párkapcsolatról, párkeresésről szólnak. Ilyenkor elkezdünk zizegni, sisteregni, figyelmesebbek leszünk a környezetünk iránt, megnő az igényünk arra, hogy társaságba menjünk, ismerkedjünk. Az is lehet, hogy nem keressük, mégis megtalál a szerelem.
Például egy Jin Fém napon született nőnek akkor lesz nagy esélye kapcsolatot kialakítani, amikor egy Jang Tűz (2016) vagy Jin Tűz (2017) vagy egy Kígyó (2013) vagy egy Ló (2014) évbe ér. Ugyanez igaz egy Jang Fém napon született nőre is, tehát számukra a 2013-17 közötti periódus számos lehetőségek kínál, hogy megtalálják a boldogságot, életük párját. 
Férfiak esetében ugyanez annyiban módosul, hogy nekik a pénz elemet kell figyelniük, tehát egy Jin vagy Jang Fém napon született férfi egy Jang Fa (2014) vagy Jin Fa (2015) vagy Tigris (2010) vagy Nyúl (2011) években nagyobb eséllyel kötelezi el magát.
Ez a módszer akkor is működik, ha azt vizsgáljuk, hogy a mi hatalom vagy pénz elemünk megtalálható-e a másik képletében. Minél többet rejt, annál erősebb a szimpátia és a kötődés a másikhoz. Ez természetesen oda-vissza működik, ha a mi képletünkben is megtalálható a másik ember hatalom vagy pénz eleme, akkor azt érezzük, hogy összeklikkenünk vele. 




A harmadik állás, ami a szerelem lehetőségét rejti, ha a Nap Oszlop Föld Ágához kombinálódnak más állatok. Minden évszakot három állat jelképez, ezt talán a feng shui iránt érdeklődők is ismerik. Ha a képletünkben szereplő állathoz a másik két állat egyike vagy mindkettő megérkezik (évben, hónapban, napban), akkor aktiválódnak azok az energiák, amiktől bezsongunk. Nézzük melyik évszakot milyen állatok uralnak:

Évszak                 Uralkodó állatok

Tavasz                 Tigris, Nyúl, Sárkány
Nyár                   Kígyó, Ló, Kecske
Ősz                    Majom, Kakas, Kutya
Tél                    Disznó, Patkány, Bivaly

A kombinálódás mindig egy új dolog érkezését jelenti, így érdemes odafigyelni ezekre. Például egy Majom napján született nő vagy férfi sokkal több ismerkedési lehetőségre számíthat a Kakas (2017) vagy Kutya (2018) évében, hónapjában (szeptember, október), napokon, mint egyébként.

Az utolsó, amit megvizsgálhatunk, azok a Románc Virág csillagok. A Románc Virágok neve megtévesztő lehet, nem feltétlenül jelenti automatikusan kapcsolat megjelenését, de sokkal több ismerkedési lehetőséget hoz, ami ugye magában rejti a párkapcsolat kialakulásának lehetőségét is. Ezt leginkább szinasztriában érdemes figyelni, tehát ha a saját RV csillagunkból egy vagy több is megtalálható a másik képletében, akkor nagy valószínűséggel egy szempillantás alatt "rákattanunk" a másikra. Ha pedig az övé is megtalálható a miénkben, akkor garantált a kölcsönös szimpátia. A RV csillagokat a legtöbb kalkulátorban megtalálhatjuk, a külföldi kalkulátorokban Peach Blossom néven.

Megjegyzések

  1. Szia, nekem a nap oszlop földi ága Tigris, és ha mondjuk olyan ember érkezik az életembe akinek Sárkány, és Nyúl nap lesz, akkor így is aktiválódnak az energiák? Köszi

    VálaszTörlés
  2. Szia! Igen, a Tigris, a Nyúl és a Sárkány fa trigont hoz létre. Ahhoz, hogy ez valóban szerelmi szálat jelent-e a Te esetedben, ismernem kellene a teljes képletedet, mert abban az esetben működik szerelemre vonatkoztatva, ha a fa elem neked hatalom elemet is jelent egyben.

    VálaszTörlés
  3. Szia!
    Lenne egy kérdésem.
    Ha szerencse oszlopba érkezik a Hatalom elem akkor öt éven keresztül érvényesek a fent leírtak?
    Köszi!

    VálaszTörlés
  4. Szia! Az mitől függ, hogy valakinek csak egy míg másnak akár 8 Románc Virág csillaga lehet?
    Nekem 8 van, és egyelőre nem igazán értem mit jelent. Van ennek jelentősége?

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Az elemek aspektusai - A Jin Víz

Az elemek aspektusai - A Jang Fa

Az elemek aspektusai - A Jang Tűz