A kínai asztrológia állatai - Nyúl

Március 5-én beléptünk a Nyúl havába, ami egy intenzív, kapcsolatteremtő, vitás helyzetek tisztázására alkalmas időszakot hoz. A tavasz első hónapjának uralkodó állata is egy békítő, diplomatikus, a tárgyalásban és a szavak erejében feltétlenül hívő jegy. 


Ha a Nyúl jegy felbukkan bárhol a képletben (év, hónap, nap, óra oszlopok), akkor egy rendkívül kommunikatív, intelligens, diplomatikus, békeszerető embert takar, aki gyűlöli az erőszak és a konfliktus minden formáját, és mindig a harmóniára, a békére törekszik. Igazi diplomata, akik tökéletesen használja a szavakat, mindig minden helyzetben tudja, mit kell mondani, ám hajlamos kivonni magát a felelősség alól. Képes bármit elérni, kidumálni magát minden helyzetből. 

Törekszik arra, hogy népszerű legyen a környezetében, fontos számára, hogy mindenki szeresse, nagyon rosszul viseli a konfrontációt. Lélekben egy igazi nyuszi emberrel van dolgunk, akinek csak addig van nagy szája, amíg van mögötte egy erős támogatás, ha ez megszűnik, inkább elfut a vitás helyzetek elől, és hajlamos halogatásba kezdeni, mondván, hogy előbb-utóbb elül a dolog vagy elfelejtik a hibát, amit ejtett. 

A Nyúl jegyű emberek szívesen tanulnak, intellektuálisak, inkább az elmélet, mint a tettek emberei, igazán idealisták. Sokat álmodoznak, gondolkoznak, szerteágazó az érdeklődési körük. Szívesen kipróbálnak mindent (ami nem veszélyes), érdeklődők és kíváncsiak. Szeretnek pletykálni és a háttérből irányítani az eseményeket. Sokszor tudtukon kívül is manipulálják a környezetüket, ám nem ritkán ezt szándékosan is teszik, minden helyzetből igyekeznek győztesen kikerülni. Nem az erőben, hanem az ész hatalmában hisznek, emiatt szorgalmasan tanulnak, képezik magukat egész életen át. 

A Nyúl jegy szülöttei szeretik hallatni a hangjukat, ám igazán csak biztonságos környezetben, barátaik, családjuk körében produkálják magukat, idegen környezetben is megtalálják bárkivel a közös hangot, de nem oldódnak könnyen. Előbb a háttérből alaposan megfigyelik az embereket, felmérik az erőviszonyokat és utána célzottan eldöntik, kivel kezdenek ismerkedni. Sosem gorombák vagy tolakodók, ismerik a határokat, nem szeretik beleártani magukat mások életébe, bár szeretnek mindenkiről mindent tudni. Ezt nem használják fel ellenük, csupán a kíváncsiságukat elégítik ki az információval. 

Családi körben kedves, gondoskodó emberek, akik szívesen szolgálják ki szeretteiket, imádják a lakásukat csinosítgatni, szívesen kertészkednek, főznek, és bár olykor fárasztónak érzik ,mégis örömmel vállalják a háziasszony, illetve a gondoskodó családfő szerepét. Ők az igazi házias férfiak, akiknek nem derogál besegíteni otthon a takarításba vagy a ház körüli munkákba. A férfiak inkább félénkek, nem azok a tipikus csajmágnesek, ám ha kellően biztató visszajelzést kapnak, akkor bevetik magukat és ledumálják a kiszemeltjüket a lábáról. Egyik legfőbb fegyverük a humoruk és a romantikus beállítottságuk. 

A munkában a Nyulak kitartók, céltudatosak és bár sokszor szenvednek attól, hogy másoknak kell dolgozniuk, nem mernek saját vállalkozásba fogni, félnek a kockázattól. Pedig kellő koncentrációval és utánajárással sikeres üzletemberek lehetnek, főleg olyan területen, ahol a kommunikáció, a partnerekkel való tárgyalás kiemelkedő fontosságú. Kiváló ügyvéd, tanár, politikus, riporter, színész, diplomata válhat belőlük. Soha nem adják fel az álmaikat, ha néha meg is torpannak, kitartóan menetelnek kisebb-nagyobb kitérőkkel a céljuk felé. Ők azok, akik bármilyen nehézség után is talpra tudnak állni, mert hisznek magukban, optimisták és soha de soha nem adják fel. Sokkal erősebbek, mint az a környezetük feltételezi róluk. Az érző, visszahúzódó álarc mögött egy erős, határozott személyiség lakik. 

Néhány híres Nyúl szülött: gróf Andrássy Gyula, Michelangelo Buonarotti, Koncz Zsuzsa, Erőss Zsolt, Rachel Weisz, Ábel Anita, Bajor Imre, Sharon Stone, Liza Minelli, Bem József, Albert Einstein, Eva Longoria, Kurt Russell, Szécsi Pál, Johann Sebastian Bach, Ayrton Senna, Reese Whiterspoon, Sir Elton John, Sarah Jessica Parker, Keira Knightley, II. Rákóczi Ferenc, Kőrösi Csoma Sándor, Quentin Tarantino, Julia Stiles, Lady Gaga, Kosztolányi Dezső, Celine Dion, Ewan McGregor, Marlon Brando.

Ewan McGregor (1971. március 31.) 

Julia Stiles (1981. március 28.) 

II. Rákóczi Ferenc (1676. március 27.) 

Ayrton Senna (1960. március 21.) 

Sharon Stone (1958. március 10.)

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Az elemek aspektusai - A Jin Víz

Az elemek aspektusai - A Jang Fa

Az elemek aspektusai - A Jang Tűz