A szerencseoszlopok

Sokszor kapom azt a kérdést, hogy mi fog történni a jövőben, meg tudom-e mondani, mikor születik gyermek a családba, sikerül-e a külföldre költözés, mikor esedékes az esküvő vagy egy komoly kapcsolat létrejötte. Nos, mint mondtam már sokszor: a kínai asztrológia nem jóslás. Nem fogom tudni megmondani, mi fog történni a jövőben, maximum tendenciákkal tudok szolgálni, lehetőségekkel, amiket vagy felismerünk vagy nem. Vagy élünk velük vagy nem. Én abban tudok segíteni, hogy útmutatást nyújtok, hogy milyen eseményeknek van itt az ideje vagy jön el hamarosan, de hogy ez pontosan hogy fog megjelenni az emberi életekben, arra nem tudom a választ. 

Azonban nincs minden veszve, mert az ember életútja kirajzolódik a kínai asztrológiában, még ha nem is ad pontos forgatókönyvet, azért elég sok dolgot lehet kiolvasni belőle, hogy milyen fontosabb állomások és leckék várnak ránk életünk során. Ehhez pedig a szerencseoszlopok nyújtják a segítséget. A kínai asztrológia egyik legfontosabb üzenete, hogy mindennek rendelt ideje van. Nem fog semmi sem bekövetkezni sem előbb, sem utóbb. A leckék egymásra épülve következnek életünk során, az egyik nélkül nem leszünk képesek megoldani a másikat. Minden inkarnációnk (földi életünk) egy-egy állomás a lélekfejlődésben és mindegyik egyformán fontos. A jó és a rossz megtapasztalása elengedhetetlen ahhoz, hogy lelkünk fejlődhessen és a következő életünkben egy magasabb szintre léphessünk. A földi élet nem más, mint egy véget nem érő iskola, egy tanulás, amit mindenki úgy sajátít el, ahogy tud. Vannak, akik magasabb szinten, mert korábbi életeik tapasztalatával gazdagodva megértik az üzeneteket, és vannak, akiknek ez döcögősebben megy, mert nem figyelnek oda az "órákon". Egy hatalmas oktatási intézményben élünk mindannyian, ahol mindenki más és más szinten áll a tananyag elsajátításában. 

A lelkünk, mielőtt megszületünk választ magának egy életutat, a korábbi tetteink, tapasztalataink alapján. Ehhez pedig választ egy ideális környezetet és időt. Tehát már a születésünk pillanatában megkezdjük a tanulást, mert egyáltalán nem véletlen, hogy abba a családba születünk és abba az országba és pont akkor, amikor. Ebből következik, hogy az életünk eseményei is előre meg vannak határozva. Bár a tetteink révén az életünket mi irányítjuk, a leckét mindenképp meg kell tanulnunk, akármit is teszünk, így minden döntésünk látszólag a miénk és akár ellentétes irányba is vezethet, mint ami a javunkat szolgálja, de végső soron a Sors mindig úgy alakítja az eseményeket - alkalmazkodva szeszélyes és olykor kiszámíthatatlan döntéseinkhez -, hogy akármennyire is ellenkezünk, azt kell tennünk, ami el van rendelve. Igen, egy látszatéletet élünk, látszatvilágban, de mind ki vagyunk szolgáltatva egy magasabb erőnek, aminek egyetlen célja a mi lelkünk fejlődését elősegíteni. Egyes emberek még fiatalok lélekben, az első vagy csak pár inkarnációt éltek meg, míg mások már öreg léleknek számítanak, rengeteg tapasztalattal.



A szerencseoszlopokat a születésünk pillanatában megkapjuk, ezek állandóak egész életünkben és kirajzolódnak bennünk a legfontosabb leckék, életesemények. A szerencseoszlopok elemei mindig tízévenként váltják egymást, tehát életünk tízévenként új feladatot, új energiákat kap. Az, hogy kinek mikor van a váltás (hány éves korában) a születésünk időpontjából lehet kiszámítani. Ennek a kiszámítása nem túl bonyolult feladat, ám mégsem fogok itt most erre kitérni, hiszen bármelyik asztrológiai kalkulátorba bepötyögve a születési dátumunkat megkapjuk a képletünk mellé automatikusan a szerencseoszlopainkat is. 

Mivel relatív hosszú időt ölelnek fel, a szerencseoszlopból nem feltétlenül lehet kiolvasni, hogy az ott szereplő feladatot melyik évben fogjuk kapni, illetve teljesíteni, ám minden olyan esemény kirajzolódik benne, ami az egész életünkre hatással lesz. Például házasságkötés, gyermek születése, egy családtag elvesztése, amit nehezen dolgozunk fel, költözés, válás stb. Ami számunkra meghatározó, az megjelenik az oszlopokban. 

Ennél is izgalmasabb azonban az életfeladatok kirajzolódása, azaz annak megfigyelése, hogy a leckék miként követik egymást életünk során. Amit nem tudunk megoldani először, az újra és újra visszatér életünk során. Számos módja van, hogy értelmezni tudjuk a szerencseoszlopok üzeneteit. Egyik ilyen, hogy megnézzük mely elemek uralkodnak az adott oszlopban. Például, amikor a nőknél a hatalom elem, a férfiaknál a pénz elem jelenik meg, akkor nagy valószínűséggel egy sorsdöntő párkapcsolati eseményre kerül sor. Ha a nőknél az intelligencia elem, akkor az jelentheti a gyermekáldást abban az évtizedben. De ugyanakkor jelentheti az önmegvalósításra való törekvést, a kreativitás kibontakozását. A pénz elem megjelenése az anyagi helyzet megszilárdítását, mint legfontosabb feladatot abban az évtizedben. Férfiaknál ilyenkor válik hangsúlyossá a párkapcsolat, az esküvő, a megfelelő társ kiválasztása. Forrás elemes évtizedben azt vehetjük észre magunkon, hogy sokkal visszafogottabbá, visszahúzódóbbá válunk, gyakran elmélkedünk olyan dolgokon, amik korábban nem voltak fontosak. Esetleg fontossá válik, hogy képezzük magunkat, iskolába iratkozunk be. Vannak olyanok, akiknél minden lehetséges aspektusban megjelenik a forrás elem (Mennyei Törzsben és Földi Ágban is) és ez akár lefedhet az életéből 40 évet is, ilyenkor nagy valószínűséggel olyan pályán helyezkedik el az illető, ahol hangsúlyos a folytonos képzés, önképzés, tanulás, esetleg tanítás. Ezzel ellentétben az intelligencia elemes időszakokban kinyílik a világ, energikusabbá, nyitottá válunk, úgy érezzük meg tudjuk váltani a világot. 

Nézhetjük az elemek szerint is az oszlopokat. Ha valaki fa elemes oszlopba érkezik akkor észreveheti magán, hogy könnyebben kommunikál, érdeklődővé válik, újra beiratkozhat akár iskolába is, és elmondható, hogy az évtized végére talán maga sem ismer saját magára, a legerőteljesebb változások az ilyen periódusokban következnek be. Víz elemű évtizedben érzelmesebbé, elmélkedőbbé váltunk, ezzel együtt lehet, hogy többet mozgunk fizikai síkon is, költözés, utazások jöhetnek. Sokkal intuitívabbak leszünk. Föld elemes időszakban a biztonság válik hangsúlyossá az életünkben. Elkezdhetünk gyűjtögetni, ragaszkodni régi tárgyakhoz, nehezebben hozunk meg döntéseket, és nehezebben alkalmazkodunk másokhoz. Kiemelkedően fontossá válik minden, ami az anyagi világhoz kapcsolódik, gyakorlatiasabb gondolkodást veszünk fel. Az anyagi és érzelmi biztonság megteremtése alá rendelünk minden mást. Tűz elemes időszakban lobbanékonyabbá, érzelmesebbé válunk, de ez nem érzelgősség, inkább felindulás, gyakran hozunk átgondolatlan döntést. Ilyenkor kapcsolatba kerülünk a spiritualitással, gyakran érdeklődünk a vallások, elvont eszmék iránt. Tenni akarunk, hatni másokra, jobbá tenni a világot. Határtalan energiát érzünk magunkban, minden tettünk temperamentumot sugall. A fém elemes periódusokban a szabályok betartására, az erkölcsre, lojalitásra leszünk fogékonyabbak. Harciasabbá válunk, ha igazságtalanságot észlelünk, a legtöbben az ilyen időszakokban tanulják meg megvédeni magukat, kiállni az érdekeikért. 

Számtalan módja van még az értelmezéseknek, nézhetjük családi kapcsolatok szerint is. Ha valakinek az intelligencia eleme érkezik a szerencseoszlopba, akkor a gyerekével való kapcsolata válik elsődlegessé (nőknél), férfiaknál ugyanezt a hatalom elem megjelenése mutatja. Ha a nőknél a hatalom elem jelenik meg, az jelentheti a párjukkal való kapcsolatot jelenti. Mindkét nemnél jelentheti a nagymamát is, eseményt, mely azzal az illetővel kapcsolatos. A forrás elem minden esetben az édesanyánkkal hozható összefüggésbe, míg a pénz elem az édesapánkkal, nemtől függetlenül. A saját elem pedig a testvért vagy testvéreket mutatja. 

Láthatjuk, hogy a szerencseoszlopokat számtalan eszközzel lehet vizsgálni és értelmezni, épp ezért nem alkalmasak pontos előrejelzésre, azonban a fontosabb tendenciák kiolvashatók belőlük. 

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Az elemek aspektusai - A Jin Víz

Az elemek aspektusai - A Jang Fa

Az elemek aspektusai - A Jang Tűz