A kínai asztrológia állatai - A Kígyó

Máris eltelt egy hónap és immár a Kígyó havába léptünk. A Kígyó az első a tűz elemű jegyek közül, jelképezve, hogy a Nap már magasan jár a fejünk fölött és egyre melegebb idő köszönt be. Mindenki megtelik szép lassan élettel, energiával, elkezd bennünk lobogni a tűz, a vágy. A téli álomnak és a tavaszi ébredezésnek végleg vége, irány a természet, kezdjünk el együtt mozogni az aktivizáló energiákkal. Az idei év szintén a tűz elem hatása alatt áll, így az idei év tendenciái most kezdenek leginkább kibontakozni, a következő három hónapban érezhetjük legerőteljesebben az energiák áramlását. 



De milyen is a Kígyó jegyű ember? Pontosan olyan, mint az elem, ami uralja. Tüzes, energikus, életrevaló. A Kígyó nőies jegy, így a tűznek a nyugodtabb, árnyaltabb energiái jellemzik. Ám ne tévesszen meg senkit látszólag nyugodt, simulékony, csendes természete. Meglehetősen vehemens, lobbanékony is tud lenni. Akárcsak a kígyók, ők sem támadnak addig, amíg arra nem kényszerítik őket. Nyugodt emberek ők, nem törekszenek arra, hogy a középpontban legyenek, szinte észre sem vesszük őket, mert inkább visszahúzódnak a hangos, nagy társaságtól. Másrészről viszont hirtelen haragúak, a nők tipikusan tűzrőlpattant menyecskék. Ez a kiszámíthatatlanság teszi széppé a velük való együttélést. Környezetük sosem tudhatja, hogy mire hogyan reagálnak. A Kígyók az igazi hangulatemberek. Ha rossz kedvük van, azt mindenki látja rajtuk, olyankor jobb elkerülni őket. Ha viszont jó a hangulatuk, akkor igazán elbűvölő teremtések. 

Szeretik az otthonukat, a békét, rendkívül érzékeny és romantikus emberek, a nők és a férfiak is meglehetősen háziasak. Nem olyan vendégszeretők, mint a Nyulak, de hasonlóan kiváló háziasszonyok és házigazdák. Konzervatív gondolkodásúak, a hagyományokat tisztelik, ápolják, ám ez nem jelenti azt, hogy vaskalaposak lennének. Tipikus gyűjtögetők, akik ragaszkodnak a tárgyaikhoz, emlékeikhez. Ők lesznek azok, akik számon tartják a legtávolabbi rokonokat is, ápolják a velük való kapcsolatot, nagyon fontos számukra a család, a rokonság. 

Szülőként a gyermekeikért maximálisan rajongó emberek, akiknek nem teher a gyermeknevelés. Igyekeznek megteremteni a boldog gyermekkort, mindent megadnak csemetéiknek, mindenben támogatják őket. Megértő, elfogadó, türelmes szülők. Viszont nehezen tudnak fegyelmezni, ezért a gyerekeik hajlamosak kihasználni ezt. Fontos, hogy megtanuljanak nemet mondani nekik, különben a fejükre nőhetnek. 

A Kígyó emberek nem ritkán vallásosak, spirituális beállítottságúak. Örömüket lelik a különféle lélekgyógyászati lehetőségek kipróbálásában. Ők lesznek az elsők, akik egy új irányzatot megismernek. Minden Kígyóban van egy veleszületett képesség, melynek révén képesek belelátni másokba, előttük nincs titok, hazugság. Gyorsan képesek kiismerni az embereket. Ám ezzel nem szoktak visszaélni. Gyakran ki sem használják ezt a képességüket vagy nem tudatosak rá. A Kígyók akkor fedik fel igazán magukat, rejtett képességeiket, amikor szükség van ezekre. 

A munkában a kiszámíthatóságot szeretik, bár jól alkalmazkodnak a hirtelen jött változásokhoz. Nem kedvelik, ha ugráltatják őket, pláne azt, ha kihasználják, olyankor egy darabig tűrnek, aztán robbannak. Nem főnök típusok, jobban illik hozzájuk a beosztott munkakör vagy az önálló vállalkozás. Ehhez azonban nincs elég önbizalmuk, így vagy soha nem vágnak bele vagy csak valaki mással társulva. Ez utóbbi esetben figyelniük kell, mert könnyen kihasználhatják hiszékenységüket, tapasztalatlanságukat. Olyan munkahelyen érzik jól magukat, ahol csapatban dolgozhatnak, ám nem nekik kell irányítani. A rájuk bízott feladatokat mindig elvégzik. Szó nélkül túlóráznak, ha kell és ők azok, akikre a helyettesítéseket is mindig rá lehet bízni. Amíg mások pihennek, ők akkor is dolgoznak. Ám vegyék figyelembe, hogy az ő energiájuk is véges, szükségük van pihenésre. Erre nem árt, ha időnként figyelmeztetjük őket.

A Kígyó igazán odaadó és gondoskodó házastárs és szülő. Nem lehet olyan kérni tőle, amit ne tenne meg szeretteiért. Gyakran a saját szükségleteiket is háttérbe szorítják, csak hogy a családjuk semmiben sem szenvedjen hiányt. Nem elsődlegesen az anyagiak megteremtésében fejezik ki a szeretetüket, ők érzelmekkel operálnak. Hatalmas szeret lakozik bennük, amit muszáj kifejezniük az arra érdemeseknek, ám ne éljünk vissza ezzel, nekik is szükségük van a viszonzásra, mert ugyanannyira szeretetéhesek is. Az érzelmek emberei, érzékenyek, intuitívak, képtelenek nem a szívükkel dönteni kérdéses helyzetekben. Ne várjunk tőlük racionális döntéseket, nem is szeretik sem a felelősséget, sem a komoly, nehéz döntéseket meghozni, inkább másra bízzák ezt a feladatot. Párkapcsolatban nem szeretnek kezdeményezni, őket inkább meg kell hódítani. Nem nyílnak meg könnyen, szeretik megőrizni a titokzatosságukat. Tűz jegy lévén az érzéki örömök fontos szerepet töltenek be náluk a kapcsolatban, egy fantáziátlan, hűvös partner mellett könnyen más után nézhetnek. Bár szeretik a hosszabb elköteleződéseket, ha nem kapják meg, amire vágynak, akkor tovább fognak állni. Ne számítsunk arra, hogy majd mindig ott lesz velünk, azért mert soha, semmiért nem szól! Épp ellenkezőleg, ha már nem szól semmiért, azt jelenti, hogy közeleg a kapcsolat vége, mert már az új életét tervezgeti. A szívét a romantikán, a jó ételeken-italokon, intelligens beszélgetéseken keresztül lehet elnyerni. 

A Kígyó gyerek szorgalmas, csöndes gyerek, akinek van egy külön kis világa, amibe nem enged be másokat. Már korán jelentkezik náluk a gyűjtőszenvedély, féltékenyen őrzik kincseiket, nem szívesen osztoznak másokkal. Bár nem mindig látszik, de energikus gyerekek, nem árt tehát beíratni őket valamilyen sportra, hogy le tudják vezetni az energiájukat. Ennek hiányában lobbanékony, hisztis gyerekekké válhatnak, akiket nehéz lesz kezelni a későbbiekben. Azt azonban vegyük figyelembe, hogy van-e igénye erre, mert nem minden Kígyó sportos, vannak olyanok, akik inkább a szellemi tevékenységekben vagy a képzőművészetekben tudják kiélni magukat. Ha mégis sportra adjuk a fejét, akkor mindenképp csapatsportot válasszunk számára, ahol nincs egyedül rajta a teher. Nem az a küzdő típus, nem a győzelem számít neki, inkább maga a játék. A versenyzést alaposan gondoljuk meg és csak akkor hagyjuk, ha ő akarja, különben elvehetjük a kedvét az egésztől. 

A Kígyók jó barátok, kiváló szülők, ám rossz döntéshozók és tanácsadók. Ha tehetjük, ne egy Kígyó ember véleményét kérjük ki probléma esetén, mert sosem racionálisan fogja látni a helyzetet, hanem a személyes érzelmein keresztül. Sok Kígyóval találkozhatunk minden olyan helyen, ami kapcsolatos a spiritualitással, ezotériával, vallással, művészetekkel, irodalommal.

Híres Kígyó szülöttek: Sigmund Freund, Berzsenyi Dániel, George Clooney, Béres Alexandra, Enrique Iglesias, Geszti Péter, Katherine Hepburn, Mária Terézia királynő, Görbicz Anita, Enya, Andy Murray, Cate Blanchett, Mark Zuckerberg, Cher, Iker Casillas, Frei Tamás, Anne Heche, II. Miklós orosz cár, Viktória királynő, Richard Wagner, John Wayne, Gálvölgyi János, Jamie Oliver, Talmácsi Gábor, John F. Kennedy, Kylie Minogue, Anette Bening, Marilyn Monroe, Morgan Freeman.

 Morgan Freeman 1937. június 1.

Cate Blanchett 1969. május 14. 

Cher 1946. május 20. 

George Clooney 1961. május 6. 

Marilyn Monroe 1926. június 1.

Megjegyzések

  1. Kedves Katalin,
    Nekem sok Kígyó évében született személy ismerősöm van,de egyik sem ilyen. idézem:könnyen kihasználhatják hiszékenységüket, tapasztalatlanságukat. Ez igaz,hogy könnyen kihasználják,meglopják a hiszékeny embereket.Különösen igaz az Ikrek jegyében született: mindent a saját malmára Fordit! Ez így már jobban hangzik!

    VálaszTörlés
  2. Kedves Hajnal!
    Köszönöm az észrevételt. Szeretném kihangsúlyozni, hogy a kínai asztrológiában 8 karakterből áll egy személyiségjegy, így sok tényező befolyásolhatja, hogy egy ember milyen is valójában. A Kígyó és Kígyó között is van különbség. Ez egy általános leírás, nem lehet ráhúzni minden Kígyóra szó szerint.

    VálaszTörlés
  3. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Sziasztok! A kinai horószkópban nem az èv jegy az elsődleges az csupán a bulvár rèsze . Az èv jegy mindössze egy nyolcad rèsze a kèpletnek. A szemèlyisèg alapköve a nap jegy ami minden èvben mindig más mindennap . A nap jegy is kèt rèszből ál egy mennyeitörzsből ès egy földi ágból, tehát ezek is kombinálódnak. Ami mèg fontos szemèlyisèget befolyásolò tènyező a hònap jegy ez az èn tudomásom szerint leginkább azt befolyásolja ebből a szempontból milyennek látnak a barátok ismerősök, ìgy az èv jegy hatása jòl láthatóan nem olyan domináns tènyező. Ezen kivül pedig ott vannak a strúktúrák

      Törlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Az elemek aspektusai - A Jin Víz

Az elemek aspektusai - A Jang Fa

Az elemek aspektusai - A Jang Tűz