A kínai asztrológia állatai - A Kecske

Bár már vége júliusnak, nem szabad elfelejtkeznünk a Kecske szülöttekről, hiszen ez az ő hónapjuk. Ha nem lennének a világ egy rendkívül szerethető, nyitott gondolkodású, érzékeny és zseniális embertípussal lenne szegényebb. A Kecske emberek azok, akiket mindenki szeret, nem lehet őket nem szeretni, mivel empatikusak, segítőkészek, kedvesek és jóindulatúak. Bármikor lehet rájuk számítani, nem tesznek kivételt senkivel, ők az embereket szeretik, nem a családjukat, barátaikat, hanem úgy általában mindenkiben megtalálják a jót. 


A Kecskék legfontosabb ismérve a kedvesség, udvariasság és segítőkészség. Sosem akarnak másoknak ártani, gondoskodó emberek, mindenki gondját-baját átérzik, mert képesek mások szemével látni a világot. Bár jóindulatúak, nem lehet őket átverni. Ahhoz túl okosak. A Kecskék a fel nem ismert zseni tipikus esetei. Mindegyikük igencsak eszes, logikus gondolkodású, képesek a rejtett összefüggések megtalálására és megértésére. 
Társaságban nem könnyű őket észrevenni, mert csendesek, inkább a háttérbe húzódnak. Ha mégis szóba elegyedünk velük, akkor előjön intelligenciájuk, kiváló kommunikációs képességük és humorérzékük. A visszafogott külső egy igen élénk belső világot takar. Érdekes, vidám emberek, mellettük mindenki jól érzi magát.
Ahogy a fő minőségük a Jin Föld, úgy a Kecskék is szenvednek az önbizalomhiánytól. Az énképük nem mindig van rendben, hajlamosak kevesebbre tartani magukat annál, mint amit érnek. Pedig minden Kecske egy igazi zsenipalánta, kifogyhatatlan szellemi potenciállal. Átlagon felül fejlett az esztétikai érzékük, emellett mindegyikük valamilyen módon kapcsolódik a művészetekhez, a kreativitást igénylő tevékenységekhez, hobbikhoz. Szükségük van erre, mert igénylik a szépséget, szép tárgyakkal veszik körbe magukat, szeretik a rendet, adnak magukra.

Munkájukban igényesek, pontosak, ám nem szeretik a felelősséget, így nem valók vezető beosztásba. Nem szeretnek konfrontálódni sem, nagyon érzékeny lelkiviláguk sérül, ha környezetükben feszültség uralkodik, pláne, ha kénytelenek ebben részt is venni. Munkaerőként rájuk bízhatók a sziszifuszi munkák, szeretnek a részletekkel bíbelődni, a monotonitást is jól tűrik, és minden olyan munkakör nekik való, ahol kamatoztathatják kreativitásukat vagy emberekkel kell foglalkozni. Ne várjuk azonban el tőlük, hogy az élre törnek, vagy ötleteiket promotálják maguktól. Kell melléjük valaki, aki ösztönzi őket arra, hogy merjenek kibontakozni. Egy támogató, emberséges főnök ki tudja hozni belőlük a maximumot, ahhoz azonban mindenképp az kell, hogy egy nyugodt, barátságos légkörben dolgozhasson nap mint nap.

Igazi művészlelkek, gyakran elvontnak tűnnek környezetük számára, nehezen tudják kifejezni azt, amit éreznek. Családi, baráti körben levedlik gátlásaikat és megcsillantják jó kommunikációs készségüket, humorukat és intelligenciájukat. Nagyon ritka tulajdonságuk, hogy képesek saját magukon is nevetni. A kritikát jól tűrik, de figyelni kell a hangnemre, ahogy közöljük velük. Jó barátok, támogatók, mindig készek meghallgatni a másikat, de elég ügyetlen tanácsadók, mert nem tudnak racionálisan dönteni érzelmi kérdésekben. Minden nézőpontba bele tudják képzelni magukat, így határozatlanok. Saját életükkel kapcsolatban is hasonlóan döntésképtelenek, inkább csendben sodródnak az árral. Nehezen tesznek meg fontos lépéseket, még ha a javukat szolgálja is.

Párkapcsolatban gyengédek, romantikusak, erősek az érzelmeik. Nem tudják megjátszani magukat, hűségesek és őszinték. Gyorsan kötődni kezdenek, így a másik számára fullasztó lehet ragaszkodásuk. Ugyanakkor nem szeretik siettetni az eseményeket, mindennek kivárják az idejét, sőt gyakran rá kell venni őket arra, hogy végre szintet lépjenek egy kapcsolatban. Családcentrikusak, ha valaki mellett letették a voksukat, akkor amellett kitartanak, szeretteikért bármire képesek. Akár a saját szükségleteiket is háttérbe szorítják azért, hogy a családjukban mindenki maximálisan boldog legyen. Erős egyéniségű társ illik melléjük, aki képes átvenni a számukra kényes feladatokat otthon (anyagiak rendezése, napi gondok menedzselése, kellemetlen szituációk megoldása stb.) Ha hagyják a saját kis világában éldegélni, akkor bármire képes, lelke szabadon szárnyal, számára az a legfontosabb. Gondoljunk csak a kőszáli kecskére, milyen szabadon és félelem nélkül ugrál a legmeredekebb sziklafalon is!



Gyerekként a Kecskék szorgalmasak, jó tanulók, nem kell őket buzdítani a tanulásra. A nehézségek láttán hamar elbizonytalanodnak, folyton dicsérni kell őket, különben könnyen elmegy az önbizalmuk. Nem szabad semmit sem rájuk erőltetni, ők nem azok a gyerekek, akik mindenre felmásznak, mindent kipróbálnak, inkább csendesen olvasgatnak, festenek, kézműveskednek stb. Fontos, hogy korán felismerjük, miben tehetséges és azt fejlesszük tovább, mert úgy még gyermekként felvértezzük azzal az egészséges önbizalommal, ami nélkülözhetetlen, hogy felnőttként teljesen ki tudjon bontakozni. A Kecske gyerekkel bár látszólag jó gyerek, nyugodt, szófogadó, sokat kell foglalkozni. Folyton hajtja a tudásvágy, fejlődni akar, amibe belefog abban szeretne kitűnni, de sokszor magától nem mer, így mindig támogatni kell és dicsérni, dicsérni, dicsérni. 

Híres Kecske szülöttek: Frida Kahlo, Kevin Bacon, Csala Zsuzsa, Tom Hanks, Giorgio Armani, Harrison Ford, Kovács Ágnes, Gustav Klimt, Rembrandt, Liptai Klaudia, Michael Flatley, Tolnay Klári, Angela Merkel, David Hasselhoff, Nelson Mandela, Vin Diesel, Robin Williams, Josh Hartnett, György Cambridge hercege, Selena Gomez, Daniel Radcliffe, Jennifer Lopez, Sandra Bullock, Kate Beckinsale.

Tom Hanks (1956. július 9.)

Harrison Ford (1942. július 13.)

Sandra Bullock (1964. július 26.)

Robin Williams (1951. július 21.)

Jennifer Lopez (1969. július 24.)

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Az elemek aspektusai - A Jin Víz

Az elemek aspektusai - A Jang Fa

Az elemek aspektusai - A Jang Tűz