A kínai asztrológia állatai - A Majom

Augusztus...véget ér a tüzes nyár, átlépünk lassan a fémes őszi hónapokba, ennek első tagja a Jang Fémet hordozó Majom jegy. A jegyben született emberek egytől egyik határozott, karakán egyéniségek, nem félnek senkitől és semmitől, konokul mennek a maguk útján...mindig. A majom meglehetősen intelligens állat, találékony, ügyes, gondoljunk csak arra, milyen magabiztosan mozog a magas ágak között. A majmok csapatokban élnek, ahol szigorú hierarchia uralkodik. Ha mindezt figyelembe vesszük, már ismerjük is a Majom jegyű embereket.




A Majom emberek szeretik ismerni és betartani a szabályokat, tisztelik a törvényt, elismerik a felsőbb hatalmat. Mindig kiállnak magukért és a náluk gyengébbekért. Tiszta, nemeslelkű és őszinte emberek. Igénylik a társaságot, szeretnek egy csapat részesei lenni, legyen szó baráti társaságról, családról, munkahelyi csoportról vagy bármi másról. Képesek másokért küzdeni, nagyon erős bennük a lojalitás. Hűségesek, kitartóak, sok energiával rendelkeznek. Barátként nem kívánhatunk náluk jobbat, mindig számíthatunk rájuk, bár nem a legjobb tanácsadók, nem tudnak úgy hallgatni és titkot tartani, mint a Bivaly vagy Kutya jegyűek és nem képesek átérezni mások helyzetét, mint a Kecskék vagy a Kígyók. De ha közös célért kell tenni, ha szükségünk van valakire, aki mindig kiáll értünk, megvéd bárkitől és bármitől, arra a Majmok tökéletesen alkalmasak. 

Munkahelyen bár betartják a szabályokat nem könnyű bánni velük. Ha valami fontos nekik, akkor konokul kitartanak mellette még akkor is, ha ez nem tetszik másoknak vagy akár a vezetőségnek. Makacsok is tudnak lenni, sőt bosszúállók, ha úgy adódik. Nem jó magunkra haragítani őket, mert sokáig őrzik a haragot. Fáradhatatlan munkaerő egyébként, érdemes rájuk bízni a nehéz fizikai munkát, biztosan el tudják végezni azt is, amibe mások belebuknak. Ők inkább nagyban tudnak gondolkodni, nem kedvelik a pepecselős, sziszfuszi feladatokat. Szeretnek mozogni, kihasználni erejüket, nem érdemes besuvasztani őket egy irodába. Mivel társaságban érzik jól magukat, mindenképp olyan munkakörre van szükségük, ahol csoportban dolgozhatnak. Beosztottként a pontos, határozott utasításokat szeretik, mondják meg nekik mit és hogyan csináljanak és ők maradéktalanul elvégzik. Nem csak beosztottként, hanem főnökként is helyt tudnak állni. Sok Majomban erősen él a vágy a hatalom megszerzésére. Szeretik irányítani a közösséget, amiben élnek. Mivel kissé nehézkes a gondolkodásuk, (ugye említettem, hogy szeretik betartani a törvényeket és ők az a betűről betűre típusok) nem túl kreatív vezetők, nagy újításokat és innovációt nem várjunk tőlük. 



Családi körben kalandvágyó, aktívan pihenő, sportos emberek. Akik velük élnek nem fognak sokat unatkozni. Egy Majommal mindig menni kell, tenni kell. Nem fognak egy könyv fölött tespedni naphosszat, szeretik kihasználni a lehetőségeket, az időt hasznosan eltölteni. Jellemző rájuk, hogy űznek valamilyen sportot leginkább amatőr vagy hobbi szinten, de meglehetősen sok profi sportoló kerül ki közülük. Nem csoda, hiszen csapatsportban és egyéni versenyszámokban is mindig a győzelemre törekednek, lételemük a versengés, így képesek kiemelkedő teljesítményt nyújtani. 
Otthon szereti ő viselni a nadrágot akár férfi, akár nő. Akkor a legboldogabb, ha tökéletes kontroll alatt tarthatja a saját és szerettei életét. Nem könnyű vele élni, de hűségével, kötelességtudatával kárpótolja társát minden nehézségért. Gondoskodó, de inkább lelkileg támogatja párját, mint anyagilag. Az anyagiak nem játszanak fontos szerepet az életében, számára az élmények, az emlékek, a pillanat megélése az érték. A jelenben él, racionális, józan ítélőképességű emberek, nem kergetnek légvárakat.

A Majmok szeretnek jótékonykodni, a közösség, a társadalom javára tenni. Tudatában vannak erejüknek, fizikai és szellemi fölényüknek másokkal szemben, és fontos, hogy már korán megtanulják kezelni ezt, különben szélsőséges esetben önös céljaik elérésére fordítják képességeiket, az egójukat helyezik középpontba. Már gyerekként be kell íratni sportolni vagy önkéntes munkára küldeni, ha elég nagy lesz, mert szüksége van arra, hogy jót tegyen ahhoz, hogy a lelki egyensúlya rendben legyen. Másrészről pedig le kell kötni a figyelmét és az energiáját, mert maga vagy mások ellen használhatja fel. Akinek Majom gyereke van, annak fokozottan kell figyelnie rá, mert érzékeny lelkű, bár nem szívesen mutatja meg gyengeségét. Felnőttkorban sem jellemző rájuk az érzelgősség, a romantika. Ne is várjuk el tőlük! 

A Majmok nagyon kiemelkedő részei társadalmunknak. Nem nehéz őket észrevenni, ott vannak mindenhol, ahol szükség van a segítségre, ahol szabályokat hoznak és tartatnak be. Az ő életük sosem könnyű, de a Sors mindig csak annyi terhet rak rájuk, amennyit elbírnak.

Híres Majom szülöttek: Dustin Hoffman, Keresztes Ildikó, Nigel Mansell, Roger Federer, Melanie Griffith, Delhusa Gjon, Whitney Houston, Antonio Banderas, Fidel Castro, Steve Martin, Alfred Hitchcock, Halle Berry, Ben Affleck, Bonaparte Napoleon, Egerszegi Krisztina, Farkasházi Réka, Nelson Piquet, Sean Penn, Thierry Henry, Robert De Niro, Kovács "Kokó" István, Bill Clinton, Patrick Swayze, Slobodan Milosevic. 

Antonio Banderas (1960. augusztus 10.) 


Halle Berry (1966. augusztus 14.) 


Egerszegi Krisztina (1974. augusztus 16.) 


 Ben Affleck (1972. augusztus 15.)

Bonaparte Napoleon (1769. augusztus 15.) 


Roger Federer (1981. augusztus 8.)

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Az elemek aspektusai - A Jin Víz

Az elemek aspektusai - A Jang Fa

Az elemek aspektusai - A Jang Tűz