Az Utazó Ló szimbólum

Egész hónapban rajtam van a mehetnék. Időről-időre rám tör, hogy mennék mindenhova, izgatottan bújom az utazási irodák ajánlatait, az olcsó repülőjegyekre vadászom. Lehet, más is van ezzel így. Az Utazó Ló hónapjai a legkritikusabbak ebből a szempontból nem csak nekem, hanem mindenkinek. Igaz, másra lehet másképp hat. Az Utazó Ló állatok hónapjai mindig az évszakindító állatok: a Tigris, a Kígyó, a Majom és a Disznó. Amikor valaki belép egy ilyen évbe vagy szerencseoszlopba megnő az igénye arra, hogy mozgásba lendüljön. 



Az Utazó Lovak évei kiválóak költözésre, életünk új mederbe terelésére. Jellemző, hogy elindulunk egy új úton, új munkahely, új környezet, új ötletek, amikbe belevágunk. Az ilyen évek mindig nagy jövés-menéssel járnak. Fontos kihangsúlyozni, hogy a változtatásra való igény belőlünk fakad, nem külső tényezők befolyása. Nem csak fizikai, hanem szellemi síkon is nyughatatlanság jellemző, ezernyi ötlet villan fel az agyunkban, nem tudjuk hirtelen hova kapjunk, mihez kezdjünk. Tele vagyunk energiával, ám fontos, hogy legyen mellettünk egy fék, aki nem akadályoz, nem fog vissza, de gondoskodik arról, hogy lelkesedésből ne ugorjunk bele meggondolatlanul bármibe. Természetesen az átgondolt tervek megvalósítása mindenképp támogatott, nem szabad megtorpanni az álmaink kapujában.

Akinek van vagy sok Utazó Ló állat van a képletében, azok az emberek rengeteget álmodoznak, gondolatban mindig valahol máshol járnak, tele vannak tervekkel, ám sokszor abba a hibába futnak bele, hogy légvárakat kergetnek. Nehezükre esik leszállni a földre, szabadon szeretnek szárnyalni. A jövőben és nem a jelenben élnek, ez a legfontosabb ismérvük. Mindig arról beszélnek, hogy mi lesz majd egyszer a távoli vagy közeli jövőben, sosem vannak jelen a pillanatban. Ha 5 évesek 10-ek szeretnének lenni, 10 évesen 18, 18 évesen 25, 25 évesen 30 stb. Gyakran éri őket az a vád, hogy lemaradnak a saját életükről, mivel mindig csak az álmaikban élnek, nem jó nekik soha, ami van, mindig más kell, ami nincs. Az ilyen embereknek egy életre szóló feladat megtanulni értékelni a pillanatot, megélni a jelent. 



Az Utazó Ló több aspektusban jelenhet meg markánsan az életünkben: 

Tigrisként leginkább a fizikai síkon, utazásokban, jövés-menésben, nagy tervek elindításában, megfogalmazásában, lelki fejlődésben, hiszen a Tigrisben lévő fa elem az egyik legfontosabb hatása a lelki fejlődés előmozdítása.

Kígyóként az ötletek és azok megvalósítása a legfontosabb vonulat és itt nem a Tigris-fél tervekről van szó, azok legtöbbször megmaradnak tervezési fázisban vagy csak segítséggel indulnak el, ám a Kígyó esetében ezek meg is valósulnak, leginkább zseniális újítások formájában jelennek meg.

Majomként megint inkább a fizikai sík, a tenni akarás, életmódváltás, mozgás, sportolás formája érdemes szót. Majomként az álmok megvalósítása realizálódik, minél merészebb az az álom, annál inkább vonz minket az ilyen időszakban. A Majomban lévő fém elem adja az erőt, kitartás és bátorságot ahhoz, hogy lépni merjünk, tenni akarjunk és tegyünk is álmainkért. Az ilyen Utazó Ló hónapban, évben fordítanak hátat sokan addigi életüknek és vágnak bele az ismeretlenbe.

Disznóként pedig a költözés, a helyváltoztató mozgás kerül előtérbe. A Disznó vizet rejt, így nem csoda, hogy így manifesztálódik az Utazó Ló üzenete. A víz is állandó mozgásban van, gondoljunk erre, rohangálással telnek az ilyen évek, napok, hónapok, nem esik nehezünkre spontán döntéseket hozni. 

Előre tehát mindenkinek, hiszen az idei is egy Utazó Ló év!

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Az elemek aspektusai - A Jin Víz

Az elemek aspektusai - A Jang Fa

Az elemek aspektusai - A Jang Tűz