A kínai asztrológia állatai - A Kakas

Szeptember elejétől október elejéig a Kakas havát írjuk minden évben. A Kakasok hűek ahhoz a hónaphoz, amiben születtek, tulajdonságaik hasonlóak. Csillogó jelenségek, akár a szikrázó őszi napsütés, ám csípősek, mint a hűvös hajnalok. Hangulataik változóak, mint az időjárás, szeszélyesek és kiismerhetetlenek. 
A Kakasok legfontosabb tulajdonsága azonban a tisztaság. Utálnak mindent, ami koszos, büdös. Gondosan ügyelnek külsejükre, ruhájuk gondosan behajtva a szekrényben, féltőn vigyázzák, nehogy összekoszolódjon, rácsöppenjen valami. Szeretnek a legújabb trendek szerint öltözni, ám nem követik vakon a divatot, inkább az egyéniségükhöz igazítják. Ők inkább diktálják, mint követik, gyakran kitűnnek extravagáns öltözékükkel, össze nem illő színválasztásukkal. 
A Kakas büszke, nemes állat, féltőn őrzi azt, ami az övé, akárcsak a jegy szülöttei. Ragaszkodnak a tárgyaikhoz, ingó és ingatlan tulajdonukhoz. Alapvetően énközpontúak, szélsőséges esetben túl önzők, csak magukkal foglalkoznak. 



Általánosságban elmondható róluk, hogy szeretik felhívni magukra a figyelmet, igénylik a társaságot és mások csodálatát. Rendkívül hiúak, a külsőségek rabjai és túl sokat foglalkoznak mások véleményével. Fontos számukra, hogy mit gondolnak róluk az emberek, de nem akarnak megfelelni az elvárásoknak, sokkal inkább felrúgják a szabályokat, szeretik megdöbbenteni környezetüket. Vonzódnak a teátrális jelenetekhez, mert mindig mindenben ki akarnak tűnni, nem tudják elviselni, ha mellőzik őket. Rendkívül kíváncsiak, szeretnek mindenről tudni, de ebben is az van, hogy fontosabbnak érzik magukat, ha sok információ van a birtokukban, mert azokat okosan felhasználva magukra tudják vonni a figyelmet. 
Nagyon fejlett esztétikai érzékkel rendelkeznek, sok művész rendelkezik Kakas jeggyel. Kiemelten fontos számukra az otthonuk, a saját kis "baromfiudvaruk", amit a saját képükre formálnak, ott tudják legjobban kiélni lakberendezési vágyaikat, ott fejezik ki leginkább önmagukat, egyediségüket, amire olyan büszkék. Egy Kakas lakása legyen az nő vagy férfi, mindig ízléses, modern, ötletes. Szereti a rendet és tisztaságot, nehezen viseli, ha olyan helyen kell élnie, ami ezzel ellentétes. 
A jegy szülöttei kiváló humorérzékkel rendelkeznek, könnyen kommunikálnak, tisztában vannak a társas viselkedés szabályaival, a társalgási alapokkal. Bárkivel bármiről tudnak beszélni. Kritikusak önmagukkal és másokkal szemben is, ennek hangot is adnak időről-időre, de sosem bántó módon, inkább humorral. Teljesen távol áll tőlük az alpári viselkedés. 
Barátként akkor válasszunk Kakast, ha sok mókára, kalandra, rengeteg programra és társas eseményre akarunk járni. Mellettük sosem lehet unatkozni. Másrészt akkor is beválnak barátként, ha őszinte tanácsra van szükségünk, mivel fémes jegy nyíltak, őszinték és lojálisak. Fontos számukra a barátság, a legtöbb Kakas gondosan ápolja baráti kapcsolatait. Ők megmondják a másiknak a "frankót", ha arról van szó, nem fognak kertelni. 
A család nem tölt be olyan kiemelkedő szerepet az életükben, mint más jegyeknél, bár fontos nekik, hogy legyenek körülötte, de a családi kötelékek inkább feszélyezik. A kötöttségek, a kötelezettségek nem épp a kedvencei, de természetesen eleget tesz nekik. A testvéréhez viszont ragaszkodó, a családban vele/velük találja meg legjobban a hangot. 
Párválasztásában elsődlegesen a külső játszik szerepet. Nem tudna igénytelen emberrel együtt élni. A férfiak és a nők is adnak magukra és párjuktól is ugyanezt várják el. Választottjuk legyen intelligens, humoros, illemtudó. Náluk nem működik a "belső szépség a lényeg" duma, ők igenis figyelembe veszik a külsőt. 
A munkában olyan munkakörben érzik jól magukat, ahol a középpontban lehetnek, ahol emberekkel foglalkozhatnak, illetve kiélhetik művészi, kreatív énjüket. Minden olyan munka illik hozzájuk, amiben kifejezésre juttathatják egyediségüket, nem véletlenül van sok színésznek, művésznek Kakas jegye. De megállják a helyüket lakberendezőként, esküvőszervezőként, modellként, fodrászként, kozmetikusként, grafikusként stb. 
A Kakasok egyik legkevésbé kedvelt tulajdonsága az állandó vitakészség, kritikusság, a túlzott önhittség és büszkeség. Nagyon érzékeny jegy, figyeljünk arra, hogy mit mondunk nekik, mert könnyen megsértődnek, bár ezt sosem mutatnák ki, de megjegyzik. Sose kritizáljuk úgy, ahogy ő teszi velünk, egyszerűen el kell fogadnunk, hogy neki szabad és nekünk nem. A jegy szülöttei meglehetősen kényelmesek, már-már lusták, akik mindig az élet naposabb oldalán szeretnek tartózkodni. Szeretik élvezni az életet, jókat enni-inni, vonzódnak a minőségi, drága dolgokhoz. Ők nem a kemény munkára születtek, sokkal inkább az intellektusukból, született zsenialitásukból élnek. Minden Kakas különleges és tehetséges valamiben, gyerekkora óta érzi, tudja, hogy nagy dolgokra hivatott, nem neki való a melós élet, a gürcölés. 
Gyerekként értelmes, könnyen tanul, de eleven gyerek. A tisztaságra neveléssel nem lehet gond nála, az illemet is hamar megtanulja. Az ételekben válogatós lehet, illetve korán öntudatra ébred saját magával kapcsolatban, az öltözködése, a haja egészen kicsi korától kezdve az ő gondja. Nem lehet neki akármilyen, ő határozza meg, különben csúnya hiszti lesz. Mert bizony hisztiznek, mégpedig sokat. Akkor nyugodtak és boldogok, amikor az történik, amit ők akarnak. Nem érdekli őket, hogy kicsik, a felnőtteket úgy használja fel, ahogy neki tetszik. Már korán használni kezdi a külsejét, a cukiságát, hogy a felnőtteket manipulálja. Ravasz, okos gyerekek, érdemes odafigyelni rájuk, mert könnyen a fejünkre nőhetnek és később már nehéz lesz fegyelmezni őket. 

A Kakasok sziporkázó EGYÉNISÉGEK, a szó eredeti, hamisítatlan értelmében. 

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Az elemek aspektusai - A Jin Víz

Az elemek aspektusai - A Jang Fa

Az elemek aspektusai - A Jang Tűz