A kínai asztrológia állatai - A Disznó

November mindig a Disznó hava a kínai asztrológiában. Első hallásra nem tűnhet túl szimpatikusnak, de ha jobban megvizsgáljuk, ráébredünk, hogy bizony ez az egyik legszerethetőbb jegy. Sokan kedvelik őket, miközben ők nem is tesznek érte semmit. A Disznó vizes jegy, ezáltal érzékenyek, az érzelmeik vezérelik őket, nem annyira a racionalitás. A legképlékenyebb, legsokoldalúbb jegy mind közül. A Disznó szülöttek igazán szórakoztatók, életvidámak tudnak lenni. Intellektuális, intelligens, gyors észjárású energiabombák. Sosem merül le bennük az elem. A Disznó talán egyetlen jegy, amelynél nem lehet általános igazságokat elmondani, mert ezernyi arcuk van. 


A Disznókról általánosan elmondható, hogy gyors észjárású, vidám, humoros, intellektuális emberek, akik mindig képesek meglepetést okozni. Nem könnyű együtt élni velük, mivel nagyon impulzívak és kiszámíthatatlanok. Egyik pillanatban még nyugodtan akarnak pihenni, a következőben már valami mással foglalkoznak. Hihetetlen energiatartalékkal rendelkeznek. Képesek folyton megújulni. Sosem lehet tudni, mi jár a fejükben, egyszerűen kiismerhetetlenek. Könnyen és gyorsan tanulnak, könnyen boldogulnak mindennel, amihez ész vagy érzelem szükséges. Mivel ezer arcuk van és képesek rengeteg érzelmet megélni, átélni és kifejezni nem véletlen, hogy rengeteg színész kerül ki közülük. Egy Disznóval sosem unalmas az élet.
Barátként nem a legönzetlenebb, legmegbízhatóbb emberek, mert saját érzelmeik sokszor felülkerekednek lojalitásukon, de mindenképp az egyik legkiválóbbak abban, ha támogatni kell érzelmileg vagy csak meghallgatni. Tanácsot ennek ellenére elég ügyetlenül adnak, mert vagy túlságosan az érzelmek hatása alá kerülnek vagy azért, mert nem tudhatjuk épp milyen hangulatban kapjuk el őket gondjainkkal. A Disznók között vannak örökké vidám, élénk, örök gyerekek, akik mindig az élet napos oldalát látják, vannak komolyak, már-már búskomorak, akik az egész világ gondját-baját a vállukra veszik önként. Vannak, akik aktív társasági lények, imádják, ha vendégeskedhetnek és vendégül láthatnak másokat, míg mások magányosak, a saját világukban élnek. Nem lehet tipizálni a jegy szülötteit. Az is lehet, hogy egyetlen nap alatt megélik a fentieket egy személyben. 

A munka világában mindenképp olyan munkakörben érzik jól magukat, ami kapcsolatban áll az utazással, érdekes, változatos és mindenképp emberek között lehetnek, emberekkel foglalkozhatnak. A szociális érzékük a legfejlettebb, ami alkalmassá teszi őket arra, hogy rászorulókkal, gyerekekkel vagy betegekkel foglalkozzanak. A Disznó jegyűekben megvan az a ritka képesség, hogy tudnak tanulni a hibáikból, a tanultakat beültetik életszemléletükbe és idősebb korban tovább is tudják adni. Idősen nagyon bölcsek, köztiszteletben álló tagjai lehetnek a közösségnek. Beosztottként önállóan szeretnek dolgozni, nem jól viselik a szoros gyeplőt. Mindenképp figyelni kell hangulatingadozásaira, valamint arra, hogy nagyon érzékenyek, így sosem szabad parancsolni nekik, mindig csak kérni. A főnöki szék nem vonzza őket, nem is érzik jól magukat benne. A nehéz döntések meghozatala nem az ő asztaluk, mivel mindent túlgondolnak, túlkomplikálhatnak, illetve nem szeretnének népszerűtlenek sem lenni társaik körében. Teherbírásuk ennek ellenére párját ritkítja, ha szükség van rá, ők azok, akik legtovább maradnak bent, lehet őket terhelni, bírják a sok munkát is, de ezt nem hangoztatják. Amíg lehet ellavíroznak láthatatlanul, nem szeretnek kitűnni, megmutatni mire is képesek, mert attól tartanak, hogy kihasználhatják őket. És bizony joggal, mert érzékenységükre aspirálva sokszor bántják meg, csapják be, így egy idő után megtanul távolságot tartani. 

Párkapcsolatban gondoskodó társ, a nők és a férfiak is háziasak, de nem a leghűségesebb emberek. Persze akadnak kivételek. A kapcsolatban nagy fontosságot tulajdonítanak az érzelmeknek, a romantikának. A változatosság hívei, sosem hagyják ellaposodni a kapcsolatot, képesek mindig új színt vinni bele. Ám ehhez a megfelelő partnerre is szükségük van, mert ha falakba ütköznek, akkor bizony tovább fognak állni. Nem szívesen okoznak fájdalmat a másiknak, de vannak annyira önzők, hogy a saját érdekeiket nézzék és ki tudnak lépni minden olyan kapcsolatból, ami nem szolgálja a javukat. Mindig törekszenek az érzelmi harmóniára, a saját boldogságukat keresik, nem félnek megélni az érzelmek széles skáláját. Hangulataik nagyon változóak lehetnek, így nem könnyű együtt élni velük, ám ne feledjük, hogy haragjuk ahogy jön, úgy megy. Nem tartják a haragot, nem őrizgetik sérelmeiket. Érdekli őket minden, ami extravagáns, új. Szeretnek sok dolgot kipróbálni. 

Gyerekként igazi energiabombák. Őket mindenképp vinni kell sportolni, különben otthon fogja kiélni energiáját, és abban nem lesz köszönet. Nem könnyű lekötni a figyelmét, minden érdekli egyszerre. A tanulással nincs gondja, értelmes gyerekek, de nem túl szorgalmasak. Könnyen tanulnak, de nem az ő asztaluk a hosszú órákig tartó körmölés, házi feladat írás. Jobban szeretik gyorsan letudni a feladatokat, inkább a szóbeli, mint az írásbeli készségeik fejlettek. Tipikusan ők azok, akiket a tanár megjegyez, mert mindig a középpontban vannak, kisebb korukban mert folyton izeg-mozog a padban, nagyobb diákként pedig mert folyton beszél. Nehezen találja meg, mi az, amivel szeretne foglalkozni, hagyjunk neki időt rá, ne erőltessük. Erős késztetést érez az egész életen át tartó tanulásra, így nem ritka, hogy élete során több teljesen eltérő ágazatban is kipróbálja magát, többször kezdi újra az életét, a karrierjét, mire révbe ér. Közel áll hozzá az orvosi, pedagógusi, szociális munkás, színész, pilóta, vendéglátós, sofőr állás. Minden, amivel mozogni lehet,lehetőleg minél több emberrel. 

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Az elemek aspektusai - A Jin Víz

Az elemek aspektusai - A Jang Fa

Az elemek aspektusai - A Jang Tűz