A kínai asztrológia állatai - A Kutya

Október már elmúlt, ám én adós maradtam egy jellemzéssel. De milyenek is az e hónapban született emberek? A Kutya Jang Földet rejt magában, ráadásul spirituálisan az egyik legmeghatározóbb jegy. Hogy miért? A Kutya a Sárkány jeggyel együtt őrzi az Alvilág kapuját, ketten együtt képesek megnyitni vagy bezárni azokat a kapukat, amiken keresztül az energiák áramlanak, a szellemvilág és a tudatos világ közötti kapcsolatot felügyelik. A két jegy közül a Sárkány az Ég Kapujának őre, ahonnan a pozitív energiák áramlanak, míg a Kutya az Alvilágét őrzi, ahonnan a negatív hatásokat kapjuk. Nem kell azonban megijedni, a Kutyák nem boszorkányok vagy sámánok. Egyszerűen a Sárkányok mellett a legfogékonyabbak a tudatalatti erők érzékelésére, foglalkoztatja őket a spiritualizmus, ezotéria stb. Kiválóak az ösztöneik, megérzéseik, nem véletlenül esik Halloween és Mindenszentek is erre az időszakra. A szellemvilág interakciói felerősödnek ebben a hónapban. A Kutya jegyű emberek intuíciói erősek, belső hangjuk hangos, ám mivel az Alvilág erőit tartják kordában, hajlamosak befordulni, negatív gondolatokkal körbevenni magukat.




A Kutyák megbízható, nyugodt, türelmes emberek, akikre lehet alapozni. Gondolkodásuk felelősségteljes, először a kötelesség, aztán a szórakozás. Mindenben tartják magukat a szabályokhoz. Mindegy nekik, hogy erkölcsi, isteni vagy emberi törvények, ők betartják. Értékrendjük régimódi, ők az utolsó igazi úriemberek és úrhölgyek, a család, otthon, haza kiemelt fontosságú életükben. Barátként, társként egyaránt megbízhatók, hűségesek, lojálisak. Ők sosem fognak elárulni, akkor sem fogják kiteregetni a szennyest, ha megromlik a kapcsolatuk valakivel. Egyszerűen nem fér bele náluk, hogy tisztességtelenek legyenek. Kevés igazi barátjuk van, de nem is igénylik a nagy társaságot, jobban szeretik a minőségi kapcsolatokat. Nehezen nyílnak meg, alapvetően bizalmatlanok másokkal, hosszú időbe telik elnyerni a bizalmukat. Ha azonban beengedést nyerünk világukba, akkor kinyílnak, megmutatják gondoskodó, bohókás oldalukat is. Mert van nekik olyan! Sőt, kifejezetten intelligens humoruk van, nem mindenki számára érthető, sosem alpári vagy sértő. Ez a fajta viselkedés amúgy is távol áll tőlük, nem szeretik a közönséges megnyilvánulásokat, a hangoskodást, feltűnősködést, a durvaságot. Udvariasak, igyekeznek mindenkihez kellő tiszteletadással közeledni, cserébe ők is elvárják, hogy megadják nekik a tiszteletet. 

Munkában beosztottként és vezetőként is megállja a helyét. Ritka tulajdonság, kevés ilyen jegy van. Beosztottként abszolút megbízható munkaerő, amit kiad a kezéből abban nincs hiba, a tökéletességre törekszik, alapos, szeret utánajárni a dolgoknak, nyugodtan rá lehet bízni a sziszifuszi munkákat. Nagy teherbírású, elhivatott, nála a munka az első. Nem bratyizik a kollégáival, inkább csendben teszi a dolgát, itt is nehezen oldódik, sok időbe telik, mire összeismerkedik kollégáival. Vezetőként is alapos, felelősségtudó, ám nem túl rugalmas. Betartatja a szabályokat az utolsó betűig, elvárja, hogy mindenki hozzá hasonlóan a feladat elvégzésére koncentráljon és hagyja otthon a családi gondokat. Nem haverkodós főnök, tartja a távolságot beosztottaival, sosem keveri össze a munkát a magánélettel. Természetes tekintéllyel rendelkezik, ami révén elfogadják mint főnököt. Nem esik nehezére nehéz döntéseket hozni, vállalj a felelősséget tetteiért. 

Magánéletben abszolút monogám típus, a hűség mintaképe. A családi fészek mindennél fontosabb számára, ám ennek ellenére nehezen köteleződik el. Ennek bizalmatlansága az oka, illetve az, hogy nem igazán ismerkedős, inkább őt kell meghódítani akár nőről, akár férfiról van szó. Önbizalma nem áll a tetőfokán, ezért nem szeret kezdeményezni, mert fél a kudarctól. Ráadásul nehezen oldódik és amíg egy nő esetében ettől még kívánatosabb az ellenkező nem körében, titokzatosság lengi körül, addig férfi esetében kevés nő áldoz arra időt, hogy megvárja, amíg oldódik. Lassan halad az udvarlásban is, nem ront ajtóstól a házba, régimódi udvarló, ami a mai rohanó világban nem feltétlenül jelent előnyt más karakterű férfiakkal szemben. Ám ha valaki megnyeri, akkor az egy életre szóló társat kap, aki mindig mellette áll, jóban-rosszban. Felelősségteljes szülő, gondos társ, aki még évek múltán is tud meglepetést okozni, amikor felfedi egy-egy újabb oldalát. Ám ne várjuk, hogy valaha is kiismerhetjük, mindig lesz olyan része, ami rejtve marad előttünk. Ő sem tolakodó, nem vájkál társa múltjában, életében, titkait sem fürkészi, maximum, ha az okot ad rá. Akkor viszont egy véreb szimatával és egy kopó kitartásával fog a dolgok végére járni, és ha sejtése beigazolódik, akkor fel is út, le is út. Nála nincs pardon, nincs bocsánat. Csak egyszer lehet hibázni.

A Kutya gyermek szorgalmas, társainál komolyabb, gyakran koravénnek tűnik. Szeret olvasni, tanulni. Nincs minden héten új örök barátja vagy barátnője, inkább csak egy igazán jó pajtása. Gyakorlatilag bármi felkeltheti az érdeklődését, és akkor kitartóan fogja beleásni magát legyen az bármilyen tantárgy vagy hobbi. Ők azok, akik korán eldöntik mivel szeretnének foglalkozni felnőttként és céltudatosan építik fel álmukat, amíg az meg nem valósul. Sosem kell arra figyelmeztetni, hogy tanuljon, illetve sosem neveletlen, könnyen lehet fegyelmezni, kivéve, ha belemászunk a kis világába, ami csak z övé. Olyankor konokká válhat, és nem használ vele szemben semmilyen büntetés vagy veszekedés, akkor is ő fog nyerni, mert a végsőkig kitart vélt igaza mellett. Határozottságuk már gyerekként is megnyilvánul, de alapvetően nem sok fegyelmeznivaló van egy Kutya gyerek esetében.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Az elemek aspektusai - A Jin Víz

Az elemek aspektusai - A Jang Fa

Az elemek aspektusai - A Jang Tűz