A kínai asztrológia állatai - A Patkány

Egész éven át tartó cikksorozatom végéhez közeledve elérkeztünk talán a legizgalmasabb jegyhez, a Patkányhoz. A Patkány bár elsőre nem túl szimpatikus állat, mégis megérdemel pát szót, mert analógiában sokat megtudhatunk az ilyen jegyű emberekről. A Patkány az igazi, örök túlélő, miden apró rejtekhelyet ismer, mindent képes elfogyasztani csak hogy életben maradjon. Ravasz, és intelligens. A Patkány víz elemű jegy, tehát gazdag érzelemvilággal rendelkezik, okos, érdeklődő, sokoldalú. Bár közvetlen az emberekkel, mégis titokzatos, nem enged senkit egy bizonyos pontnál tovább. Nem tárja fel lelke apró titkait akárki előtt. 


A Patkány jegyű emberek impulzívak, fantáziadúsak, sokoldalú gondolkodással rendelkeznek, eszesek, ravaszak. Mivel vizes jegy, ők is erős érzelmekkel élik életüket, ám a Disznóktól eltérően képesek szétválasztani a rációt és az intuíciót. Szükség esetén tudják, mikor kell az eszükre és mikor a szívükre hallgatni, ám még ők sem mentesek attól, ami minden vizes jegyre jellemző: a naivitástól. Sokszor megesik velük, hogy jóhiszeműségük miatt csalódniuk kell másokban. Szeretik az embereket, a társaságot és mivel ők őszintén és nyíltan közelednek másokhoz, azt gondolják, hogy mindenki hozzájuk hasonló. A játszmákhoz, érzelmi adok-kapokhoz nem értenek, rendre vesztesként kerülnek ki ezekből. De nem tart sokáig náluk a regenerálódás, gyorsan túlteszik magukat a csalódásokon, nem haragtartóak, bár olykor örömüket lelik abban, ha mások visszakapják azt, amit velük tettek. Eszköztárukban kiemelkedő helyen áll a humor, mint megoldás jóra és rosszra egyaránt. Kifinomult humorérzékük van, aminek megértéséhez szükséges némi iskolázottság.

A jegy szülöttei kiváló munkaerők, mert nagy teherbírással rendelkeznek, fáradhatatlanok és igazán találékonyak. Minden olyan pozícióban jól érzik magukat, amiben emberekkel foglalkozhatnak vagy alkothatnak, a haladás úttörői lehetnek. Sokan közülük mérnöki pályán, tudományos területen tevékenykednek, ahol élen járnak a forradalmi újdonságok létrehozásában. Minden Patkányra igaz, hogy született intellektüel, nem esik nehezükre a tanulás, szivacsként szívják magukba az információt. A Patkányokkal könnyű együtt dolgozni, mert csapatban és egyedül is képesek kiváló eredményre, főnökként és beosztottként is megállják a helyüket. Bármilyen körülményhez jól alkalmazkodnak, vezetőség- és munkahelyváltás, továbbképzés egyre megy számukra. Bármilyen közegbe képesek beilleszkedni.

A magánéletben ők azok, akik mellett nem lehet unatkozni. Már csak kiismerhetetlensége okán sem, de ehhez hozzájön még az is, hogy meglehetősen hangulatemberek, nem könnyű velük együtt élni emiatt. A család, a párkapcsolat nem játszik kiemelkedő szerepet az életükben, inkább szeretik élni az életüket, mint otthon ülni a családdal. Bár természetesen akadnak kivételek, mint minden más jegy esetében is. Azonban nem a leghűségesebb jegyek közé tartoznak. Rengeteg ismerősük, barátjuk van, hiszen kiváló társaság, élményekben gazdag életet élnek, nem szeretnek semmiből kimaradni, így aztán minden kalandban benne vannak. Általában későn állapodnak meg, addig azonban számos partnert elfogyasztanak a nők és a férfiak egyaránt. 


Minden Patkány örök gyermek. Nem szeretnének felnőni, nem szeretik sem a szabályokat, sem a felelősséget. Független és zabolátlan személyiségek, mindig a saját fejük után mennek, még akkor is, ha látszólag sikerül igába hajtanunk őket. Egy Patkányt sosem lehet birtokolni, sem irányítani. Folyton gondolkodnak, terveznek, mindig muszáj munkálkodni valamin, amit általában mások nem értenek, vagy gyerekes bohóságnak tartanak, nekik azonban kiemelkedően fontos. Szükségük van hobbira, amiben kiélhetik álmaikat, kreativitásukat, egy olyan dologra, amiben önmaguk lehetnek. Erős vágyat éreznek az önkifejezésre, szeretnék, ha a világ elismerné tehetségüket, képesek folyton megújulni, akár még idős korban is új dolgokba fogni. Nyughatatlanok, folyton képezik magukat, pallérozzák elméjüket. 

Gyerekként energikus, eleven gyerekek, akik nevelésével, fegyelmezésével meggyűlhet a bajunk. Nem tehetnek róla, minden érdekli őket, ők megélik és nem élik az életet. Korán kialakul bennük a tudás iránti vágy, ezért nem jellemző, hogy rossz tanulók lennének. Kiváló eredményeket érhetnek el bármilyen sportban, ezért kifizetődő lehet edzésre járatni a gyereket, mivel így legalább a felesleges energiáját is levezeti, illetve a nagy versengési kedvét is kiélheti. Neki mindig versengenie kell és győznie. Mindig arra hajt, hogy ő nyerjen. 

Nos, összefoglalva, a Patkányokkal nem egyszerű az élet, főleg fiatalabb korukban, későn érő típusok, így sok türelemre van szükség hozzájuk. Hagyni kell, hogy a saját kis stiklijeikben élhessék ki magukat, és ha békén hagyjuk őket a kis világukban, akkor megkönnyítjük a közös együttélést. 

Híres Patkány szülöttek: Denzel Washington, Anthony Hopkins, Brad Pitt, Ava Gardner, Britney Spears, Christina Aguilera, Edith Piaf, Francisco Franco, Frank Sinatra, Giacomo Puccini, Humphrey Bogart, Isaac Newton, Jake Gyllenhaal. 

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Az elemek aspektusai - A Jin Víz

Az elemek aspektusai - A Jang Fa

Az elemek aspektusai - A Jang Tűz