Ajándékozási kalauz

Az ünnepek közeledtével egyre nyomasztóbban hat legtöbbünkre a tudat, hogy bizony milyen ajándékot vegyünk szeretteinknek. Nem könnyű olyan ajándékot találni, ami pontosan illik ahhoz a személyhez, akinek vesszük. Egy kis segítséget szeretnék nyújtani ehhez a komoly és nem egyszerű feladathoz, de természetesen ez erősen általános, mindig figyelembe kell venni az illető személyiségét is. 

A tizenkét jegy, tizenkét személyiségtípust jelöl, akik között vannak hasonlóságot és eltérések egyaránt. Nehéz megítélni, hogy nőnek vagy férfinak, felnőttnek vagy gyereknek, idősnek vagy fiatalnak könnyebb ajándékot venni. Szeretném kiemelni, hogy nem kizárólag az állat számít, szerintem sokkal többet nyom a latba ebben az esetben a struktúra. A struktúrákról bővebben itt olvashattok. Érdemes is szerintem ebből kiindulni és az adott állat jellegzetességeit másodrangúként kezelni, inkább csak kiegészítésként az részleteknél. 
Talán a legegyszerűbb dolgunk akkor van, ha forrás struktúrás embernek vásárolunk, mivel őket bármikor le lehet venni a lábukról egy érdekes könyvvel, tanulmánnyal, illetve alapvető jellemzőjük, hogy valami nagyon érdekli őket, tehát máris le lehet szűkíteni az ajándékok széles tárházát egyfajta kategóriája. Pl.: foci, egy kimondott csapat, tudomány egy területe, egy hobbi, amit megszállottan űznek stb. 
A saját elem struktúrával és az intelligencia struktúrás emberekkel sincs különösebb gond, nekik mindegy, csak emberek között lehessenek, azaz bármilyen élményt ajándékozhatunk nekik. Színház, koncert, mozi, utazás, extrém sport stb. Nekik nem a megfoghatóság számít, hanem a közös program, emlékek élménye. 
A hatalom elem struktúrás emberek már nagyon eltérőek lehetnek akár aszerint is, hogy milyen állat fejezi ki a hatalom elemet. Itt van talán a legnehezebb dolgunk, mert nem lehet őket beskatulyázni. Mivel nagyon szeretnek a mainstream-el menni, mindenképp modern, de legalábbis menő dolgok vegyünk nekik, mert talán rájuk vannak a legnagyobb hatással az aktuális trendek. Persze itt is vannak kivételek, mert van köztük olyan, akit pont a régiség hoz lázba. Nehéz itt bármilyen termékkategóriát is megnevezni, hagyatkozzunk a megérzéseinkre, abból a szempontból jó nekik vásárolni, hogy a ruhától a könyvig bármi szóba jöhet, ami trendi. 
A pénz struktúrás embereknél mindenképp a praktikusság, hasznosság az elsődleges szempont. Ők azok, akik leginkább a használható, gazdaságos ajándékoknak örülnek. Ilyenek például a technikai eszközök, háztartási kiegészítők, új akkumulátor a kocsiba stb. :)
Ezeket mind figyelembe véve nem szabad elmennünk amellett sem, hogy milyen jegyben született szeretett ismerősünk, rokonunk. A házi készítésű apróságokat, háztartási eszközöket nyugodtan adhatjuk Kígyó, Kutya, Kecske vagy Nyúl jegyű barátainknak, rokonainknak. 
Technikai kütyükkel nem lőhetünk bakot, ha Majom, Tigris vagy Ló, esetleg Kakas családtagunkat lepjük meg. A Sárkányok, Bivalyok és Lovak kedvelik az extrém ajándékokat is, a Kecskék pedig a művészi jellegű meglepetésektől vannak oda. 
A Kakasoknál nem lőhetünk mellé semmilyen csillogó, fényes, luxus kategóriájú termékkel sem. Ruhának a mindig elegáns Lovak és Kakasok örülnek leginkább. 
A Disznó és Patkány jegyűeket meglephetjük könyvvel, saját készítésű termékkel, programmal egyaránt, náluk úgyis az első benyomás, az érzelmek, amit az ajándék kivált, az fogja meghatározni, hogy betaláltunk-e a szívükbe vagy sem. 
A hasznos ajándékoknak a Kutyák, Bivalyok, Majmok, Tigrisek és Patkányok örülnek majd, míg a vicces, ám igazából semmire sem való csecsebecsék a Nyulak, Kecskék, Kígyók, Sárkányok, Disznók szívéhez állnak közel.

Remélem tudtam egy kis támpontot nyújtani, talán könnyebb lesz vadászni a tökéletes meglepetésre. Hajrá mindenkinek!

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Az elemek aspektusai - A Jin Víz

Az elemek aspektusai - A Jang Fa

Az elemek aspektusai - A Jang Tűz