A lehetetlen nem létezik

Vannak emberek, akik nem ismernek lehetetlen, kitartásuk, akaraterejük és elhivatottságuk már-már legendába illő. Sokan álmodni sem mernek arról, amit ezek az emberek véghezvisznek. De kik ők és honnan ez az erő? Ők a Fai Kong napon született emberek, akiktől a kínai mondák szerint még a szellemek is tartanak. És nem véletlenül. Ők az igazi spirituális tanítok, mágusok, sámánok, lélekgyógyászok, tisztánlátók vagy nevezzék magukat akárhogy. Természetes tekintéllyel, kisugárzással rendelkeznek. Ahova belépnek, ott uralják a teret még akkor is, ha ennek nincsenek tudatában. Nagyon kifinomult spirituális érzékelőkkel rendelkeznek, de nem mindig élnek ezzel. Nem fizikai síkon gyakorolják hatalmukat mások felett, szellemi vezetők, karizmatikus kisugárzásával hat másokra. 



A Fai Kong született képesség, nem jön csak úgy időről-időre. Valakiben vagy van, vagy nincs. Akkor a legerősebb, ha a nap oszlopban helyezkedik el. Akkor az egész személyiségre, a szülött belső meggyőződésére hat. Ha a többi oszlopban található, akkor azon az életterületen hat, amelyikben elhelyezkedik. Az év oszlopnál az általános viszonyulása a világhoz, a tágabb környezethez, hazához, lakóhelyéhez, ha a hónap oszlopban van, akkor a munkahelye, a családja, testvérként, barátként nyilvánulnak meg a Fai Kong tulajdonságok. Az óra oszlopnál pedig a belső világra, a szülői szerepre hat, a gyerekeihez való viszonyban tör felszínre. 

A Fai Kong emberek magabiztosak, céltudatosak, árad belőlük a méltóság, nem erőltetik másokra akaratukat, ám nem tűrnek semmiféle beleszólást dolgaikba. Szilárd elképzeléseik vannak a világról, az abban elfoglalt helyükről, kiválóan átlátják a világegyetem törvényszerűségeit, összefüggéseit. Képesek érzékelni a tudattalant, az égi üzeneteket, ösztönösen cselekszenek és mindig úgy, ahogy nekik jó. Az emberek kérés nélkül is követik, hisznek nekik, született vezérek, irányítók. Természetes tekintéllyel rendelkeznek, akiknek nem kell tenni azért, hogy elfogadják őket vezetőnek. 

De milyen állást is kell keresni a képletben? Fai Kong négy esetben jöhet létre: Jang Fém Sárkány, Jang Föld Sárkány, Jang Fém Kutya és Jang Föld Kutya. Láthatjuk, hogy pont az Ég Hálójának két őre lehet Fai Kong is egyben, ez megmagyarázza a spirituális érzékenységet, hiszen a Kutya és a Sárkány őrzik azt a dimenziókaput, amin keresztül a tudatos és tudattalan világ kapcsolódik. 

A Fai Kong megtalálható számos híres történelmi személyiség, uralkodó, államfő képletében. Nem véletlen, hiszen ők azok, akik arra születtek, hogy országok, emberek sorsa fölött rendelkezzenek. Egy gyengébb egyéniség talán összeroppanna ekkora teher alatt.

Híres Fai Kongok a történelemben: Nagy Károly frank uralkodó, Hunyadi Mátyás, Nagy Katalin cárnő, V. Károly német-római császár a Habsburg Birodalom fénykorát hozta el, IX. Szent Lajos francia király, Martin Luther King. Láthatjuk, hogy ők mind koruk vezető személyiségei voltak, akik nagy befolyással bírtak, és többé-kevésbé országuk aranykorát hozták el, felemelték népüket vagy azért harcoltak, hogy bekövetkezhessen ez a felemelkedés. Igazságos nemzeti hősökként, uralkodókként emlékeznek rájuk. Ellenpélda is akad persze, Al Capone az alvilág ura volt, ő is igazságos volt, betartotta az alvilág szigorú törvényeit, és elvárta, hogy mások is betartsák azt. Hatalma megkérdőjelezhetetlen volt, ahogy a többieké is.

További példák: Páger Antal, Paul Newman, Gene Hackman, Clark Gable, Bertold Brecht, Szilárd Leó, Jászai Mari, Chester Nimitz tengernagy, Cindy Crawford.

Fai Kong napokon ezek a hatások felerősödnek, ilyenkor érzékenyebben leszünk a belső hangunkra, tapasztalhatunk szokatlan megérzéseket, égi sugallatokat. Másrészről úgy érezhetjük, hogy bármire képesek vagyunk, nem ismerünk akadályokat és amit eltervezünk, azt véghez is visszük. Alkalmasak ezek a napok arra, hogy életmódváltásba kezdjünk, fontos és nehéz döntéseket hozzunk, tisztázzunk félreértéseket. Remekül ki lehet kapcsolódni meditációval, jógával, sporttal Fai Kong napokon. Ezek a napok azok, amikor a legkisebb ellenállással és erőbefektetéssel zárhatjuk le azokat a dolgokat, kapcsolatokat, amikkel korábban nem mertünk szembenézni. 

Az idei év Fai Kong napjai: január 11., 23., február 10., 22., március 12., 24., április 11., 23., május 11., 23., június 10., 22., július 10., 22., augusztus 9., 21., szeptember 8., 20., október 8., október 20., november 7., 19., december 7., 19.

Megjegyzések

  1. Szia!

    A Fai Kong napok minden évben változnak vagy állandóak? A képletemben Földi Ágon az év oszlopban van egy Jang Föld Sárkány (a születésnapom pedig július 10-re esik). Sok mindenben magamra ismerek a fenti leírásból, és néhányan vezetői képességekkel is "megvádoltak", de én nem érzem magamban a döntéshozatal vagy az irányítás kényszerét. Belül sokkal inkább az útmutatás vagy a tanítás vágyát hordozom.
    Egyébként a blog igazi hiánypótló (és igen rengeteg kérdésem lenne még), így köszönettel tartozom érte. Még csak ismerkedem a spiritualitással, és elsősorban az önismeret miatt érdekel a kínai asztrológia témaköre.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia!

      A Fai Kong napok mindig változnak annak függvényében, hogy a 10 elem és a 12 jegy mikor találkozik össze úgy, hogy kialakítsa ezt az állást.

      Törlés
  2. Szia! Idén mikor vannak Fai Kong napok?

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Az elemek aspektusai - A Jin Víz

Az elemek aspektusai - A Jang Fa

Az elemek aspektusai - A Jang Tűz