Nézz szembe önmagaddal - 2. rész

Az első részben megismerkedtünk a saját tükrökkel. Most egy hasonlóan nehéz állás következik: a föld tükör. Minden tükör erős karmikus feladatot hordoz, mindenkinek muszáj teljesítenie magas szinten a rá kiszabott tükör konstellációt, ha tovább akar lépni karmikus fejlődése útján. Ez elkerülhetetlen. Sajnos egyik tükör sem könnyebb a másiknál, még ha olykor úgy is tűnik, de annak, aki abban él, nem könnyű, mivel minden esetben önmagunkat kell legyőzni, a hozott, beidegződött viselkedésünket, tulajdonságunkat kell felismerni, elfogadni és átformálni, hogy a javunkat szolgálja. Bár nehéz, de a tükör az egyik legjobb dolog, ami történhet velünk. Rávilágít arra, hogyan legyünk jobb emberek, hogyan váljunk mind magunk, mind társadalmunk hasznára. Sokszor saját magunk állunk boldogságunk útjában, a tükrök pedig lehetőséget adnak ahhoz, hogy ezt az akadályt elhárítsuk az útból. A tükör egy olyan feladat, ami elől nem térhetünk ki, életünk során többször is megkapjuk, hogy megoldjuk és amíg elodázzuk vagy rosszul oldjuk meg, addig mindig újra és újra visszatér. Ezért van az, hogy úgy érezzük mindig ugyanabban a szituációban találjuk magunkat. Ilyenkor az önvizsgálat, az objektív áttekintése a múltbeli cselekedeteinknek a megoldás. Tanuljunk a hibáinkból és ne kövessük el ugyanazokat újra és újra! Lehet, hogy többször is tévedünk, amíg próbáljuk megoldani a feladatot, de minden egyes kudarc (természetesen, ha nem ugyanúgy akarjuk megoldani) közelebb visz minket a megoldáshoz, a végső boldogsághoz. Nincs annál felszabadultabb érzés, mintha valaki megoldja a karmikus feladatát, felemeli magas szintre a tükrét. Gyakran ez nem is sikerülhet egyedül, ne féljünk segítséget kérni!
Többféle lélekgyógyászati, spirituális, pszichológiai módszer létezik, aminek segítségével ráléphetünk az önismeret útjára, mert bizony a tükör egyetlen megoldási módja ebben rejlik. Megismerni, elfogadni saját hibáinkat, felelősségünket sorsunk alakulásában és nem másokra mutogatni, hiszen végső soron a külvilág csak belső világunk kivetülése. XY nem tehet arról, ha nekünk rossz, mert mi magunk követjük el a hibát, még ha nem is ismerjük be. Persze könnyebb kivetíteni a külvilágra, ez a kényelmes megoldás, minden energia alsó szintje, ami csak ideig-óráig működik, mert előbb-utóbb feszíteni fog, rákényszerít arra, hogy emeljük magasabbra. 

A Sors ugyanakkor olyan piszok, hogy pontosan azt a feladatot jelöli ki számunkra, ami a hozott, született energiamintázatunkkal ellentétes (a születési képlet elemeinek minőségéről beszélek). Lássuk a saját példámat. A radixom tele van uralkodásra, vezetésre, harcos energiára késztető elemekkel megfűszerezve egy jó adag becsvággyal és vágyakozással arra, hogy elismerjenek, dicsfényben sütkérezzek. Ezzel szemben a karmikus feladatom vagy mondhatnám, hogy tükröm, a szolgálat, az önzetlen segítés másokon anélkül, hogy viszonzást várnék el. Láthatjuk, mennyire ellentmondásos a két energia. De vehetjük a korábban tárgyalt Disznó saját tükröt is példának, hogy várható el egy ennyire energikus, folyton cselekvő víz elemű embertől, hogy lassítson, gondolja át a dolgokat és rendszerezzen úgy, mint egy föld elemű. Ami nekik természetes, az a víz elemű Disznóknak teljesen idegen. De fordítva is igaz. A föld elemű Sárkányok nyugodtsága és ráérős életvitele mellett a gyors intézkedés teljesen elképzelhetetlen, pedig ez a feladatuk, hogy ne halogassanak, hanem cselekedjenek. 

A tükröket nem lehet kikerülni, vagy velünk született feladat (benne van a születési képletben) vagy időről-időre megérkezik egy évre, hónapra, napra vagy akár egy egész 10 éves ciklusra. Mindenképp találkozunk vele életünk során. Nincs rá szabály, hogy mikor jobb, ha jön. Akinek már korán, fiatal korában megmutatkozik sem jó, mert akkor még nem képes felismerni és elkezdeni dolgozni rajta, így aztán sokáig okoz fájdalmat, tehát nem lehet letudni hamar és utána egy életre nyugodtan élni. Akinek pedig később jelentkezik, annak a nehézsége abban rejlik, hogy később sokkal nehezebb levetkőzni szokásainkat, minél idősebb az ember, annál nehezebben változik. Viszont eszköztárként ott áll neki a tapasztalat, ami segítheti abban, hogy hamarabb felismerje felelősségét élete alakulásában, mint az, aki évekig, évtizedekig él benne, de még fiatal és nem tudatos ezekre az energiákra. A tükör megoldásának kezdete mindig együtt jár az ezotéria, spiritualitás iránti fokozott érdeklődéssel, az elménk készen áll befogadni a gyógyító, segítő energiákat. Felerősödik a belső hang, főleg a föld tükör és a Sárkány saját tükrök esetében. 

Ebben a cikkben a föld tükröt vizsgáljuk meg tüzetesebben. Föld tükröt tipikusan csak föld elemű állatok alkothatnak. Ezekből négy van, de mivel a Sárkány önmagával alkot tükör állást, így a maradék három alkotja a föld tükröt. A Kecske, a Bivaly és a Kutya mind nagyon spirituális, erős belső világgal rendelkező állatok. Fontos kiemelni, hogy nem kell, hogy mind a három állat megjelenjen a képletben vagy tranzitban sem kell, hogy tökéletes hármast alkosson. Természetesen, ha mindhárom állat jelen van, úgy erősebb a hatása, de a tükör aktiválódásához már két állat jelenléte is elegendő. 
A föld tükör megértéséhez nézzük át, mik is a föld elem legfőbb ismérvei. A nyugodtság, megbízhatóság, biztonságra törekvés, lassúság, komolyság, megfontoltság, befelé fordulás. A föld elem egyet jelent az elmúlással, lezárással és újrakezdéssel is. Ezért van az, hogy egy föld elemű embernek mindig totálisan lezárul egy életszakasz, ha belép egy másikba. Náluk nincs átmenet, nincs visszatérés egy korábbi szintre, ők ha lépnek, akkor mindent felégetnek maguk mögött. 
A föld elemű emberek nagyon introvertáltak, nehezen bíznak másokban és nem könnyen engedik közel magukhoz az embereket. Ezáltal gyakran érzik egyedül magukat, befordulnak a saját világukba, szükségük van arra, hogy időről-időre visszavonulhassanak csendes magányukba. Kiemelkedően fontos számukra a biztonság, amit az anyagi világban keresnek, ingatlan, vagyon, minden, ami kézzel fogható, az érték számukra, amit pedig egyszer megszereztek, ahhoz ragaszkodnak, nem válnak meg tőle könnyen. Az állandóságra törekszenek, maguktól sosem hagyják el a komfortzónájukat, csak ha erre egy külső kényszerítő erő vezeti őket. Érzelmileg is stabilak, családcentrikusak, fontos számukra az otthonuk. A tükör nyitja is ebben rejlik. Annyira félnek a változástól, a veszteségtől, az elmúlástól, hogy ez telepszik rá lelkükre. Ha jobban megnézik, minden félelmük ebből fakad, félnek, hogy elveszítik azokat, amiket már megszereztek. A föld tükrös emberek élete gyakorlatilag e körül forog, minden cselekedetüket az motiválja, hogy ne veszítsék el a szeretetet, egzisztenciát vagy a hatalmat. Az elmúlás gondolata feszíti lelküket, és gyakran nem is a fizikai elmúlásé, a halálé (bár természetesen ez is megjelenik náluk), hanem mindannak az elmúlása, elvesztése, amit elértek, megszereztek. 
A tükör alacsony szinten olyan viselkedést produkál, hogy kényszeresen hárítja a felelősséget, fél kimondani, amit gondol, mert az rossz fényt vethet rá egy magasabb hatalom (főnökség, szülők stb.) szemében, ezért úgy viselkedik, ahogy elvárják tőle. Mindig más a hibás mindenért, ha bekapcsol nála a félelem a veszteségtől, akkor folyton olyan helyzetbe kerül, ahol védekezésre van kényszerítve. Felelősségre akarják vonni, de ő mindig kitér előle, élete menekülés, hárítás. Mindig attól tart, hogy milyen rossz jöhet még. A föld tükrös emberekre nagyon jellemző a pesszimizmus, a dolgoknak általában csak a negatív oldalát látják meg és minden igyekezetükkel próbálják elkerülni, hogy bekövetkezzen az, amitől leginkább tartanak, azaz a legrosszabb. Nem látják a jót, folyton támadásra vannak felkészülve, amit meg is kapnak, hiszen állandóan védekeznek, mert nem vállalják fel az igazukat, a véleményüket. A tükör kulcsa pedig ez: vállald fel az igazságot! Mondd ki, amit gondolsz! Ja, hogy akkor lehet, rosszabb lesz? Nézz körbe, nézz magadba, mitől félsz igazából? Mi történhet, ha egyszer kiállsz magadért? Mit nyersz az igazsággal? Önbizalmat, büszkeséget, tiszta lelkiismeretet. Talán még az is bekövetkezik, hogy ha kimondod, mire vágysz, mit gondolsz, hogy másokat ráébresztesz arra, hogy mennyire rosszul ítéltek meg, bántak veled és ezáltal jobbá teheted az életedet. Hibáztál? Vállald! Ne csúsztass, ne háríts! Állj ki és mondd el az igazságot! 

A föld tükör magas szintje, hogy megérted, hogy valaminek a lezárása egy új kezdete is egyben. Ne félj a változástól, mert ha valami már nem szolgálja a javadat, ha valami fájdalmat okoz, akkor attól meg kell szabadulni! Ne félj jobbá tenni életedet! Pusztán kényelemből, megszokásból ne maradj ott, ahol már nem jó neked! A Sorsod alakulásáért Te felelsz. Nem másokat kell hibáztatni, ha neked rossz, hiszen ha belegondolsz, mit tettél azért, hogy jobb legyen neked? Semmit. Az önsajnálat nem visz előbbre. Igen, kemény szavak, egy föld elemű, pláne föld tükrös embernek talán még ijesztőek is. De ez a feladat. Meg kell oldani. Le kell győzni belső félelmeidet, tévképzeteidet, mert sosem leszel boldog. Az élet nem egy olyan félelmetes aknamező, mint amilyennek gondolod. Ha kiállsz magadért, még nem fogsz semmit sem veszíteni, csak nyerni. Önbecsülést és önbizalmat.   

Megjegyzések

  1. Szia, nagyon vártam már a második részt biztos sok új dolgot találok benne. Nem tudom, hogy jól értelmezem a tükörképet, mert én úgy gondolom, ha van két Jin fém Kakas a nap és a hónap oszlopában az a tükörkép. A második a föld tükörkép az pedig a Sárkány és a Bivalyra vonatkozik, ha jól értelmezem, de csak akkor, ha két Sárkány vagy két Bivaly van valamelyik oszlopban.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia! A Kakas és a Sárkány alkot saját tükröt, tehát ha két Kakas vagy két Sárkány van a képletben, vagy egy, de egy Kakas vagy Sárkány évbe, hónapba, szerencseoszlopba lépsz, akkor aktiválódik a saját tükör. A föld tükör az alábbi esetekben jön létre: egy Bivaly - egy Kecske, egy Bivaly - egy Kutya, egy Kecske - egy Kutya vagy egy-egy Bivaly, Kecske és Kutya (tehát mindhárom állatból egy).

      Törlés
  2. A saját radixom tartalmaz kecskét, sárkányt, kutyát is. A szerencse oszlopom yin föld oszlopba ért evvel az évvel. Vagyis ha jól sejtem aktiválódott a tükör. 😊
    A kérdésem csupán annyi, hogy ilyenkor a yin föld minőség miatt a szerencse oszlopban a kecske a ludas ( tehát vele van dolgom) vagy az összes elemmel a radixban?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia! Ha a radixodban van Kutya és Kecske is, akkor mindig jelen van életedben a föld tükör. Erősebben aktiválódni akkor fog, ha Kutya, Kecske vagy legfőképp Bivaly évbe (vagy hónapba, napba, tízéves periódusba) lépsz. Tükröt csak állatok alkothatnak, így ebből a szempontból nincs jelentősége annak, hogy víz, föld, tűz stb. a Bivaly, Kecske vagy Kutya jegy minősége. Abban az esetben aktiválódott a szerencseoszlopod, ha Kecske, Kutya vagy Bivaly állatba léptél és azon az életterületen, ahol kapcsolódik a tükörhöz. Ha pl.: a hónap oszlopodban van a "párja", akkor a munka, család, testvérek, szülők területe, ha a nap oszlophoz kapcsolódik, akkor a párkapcsolaton belül érezheted erősebben a föld tükröt.

      Törlés
    2. Köszönöm szépen a választ, létfontosságú volt hogy tudjak ezekről az aktiválódásokról a későbbiekben jobban oda tudok így figyelni rájuk. 😊
      Azonban muszáj megkérdezzem: ha tehát teszem azt a kutya évébe lépünk (jövőre) és mondjuk a radixomban szerepel az állat a nap oszlopban valószínűsíthető, hogy tükröt kapok párkapcsolati teruleten?
      Ha pedig pl a bivaly hiányzik a képletből vagyis egyáltalán nincs azzal nincs dolgom.
      Sajnálom, ha kissé nehéz felfogású vagyok de ha már lehet kérdezek.

      Törlés
    3. Ha Kutya van a radixodban akkor fog aktiválódni, ha Bivaly vagy Kecske évbe lépünk. A Kutyánál nem jellemző, hiszen hiányzik egy másik állat a tükörhöz. Ha Kecske van a radixodban, akkor a jövő évi Kutya aktiválni fogja azon az életterületen, amiben szerepel. Kutya napod van? Akkor 2015-ben (Kecske év) és 2021-ben (Bivaly év) aktiválódik a tükör. Ha nincs Bivaly a radixodban, akkor sem tudod kikerülni egy életre, mert előbb-utóbb bejön egy Bivaly év, ami aktiválja a Kutya-Bivaly föld tükröt. Ha nap oszlopban van Kutyád, akkor a párkapcsolatod kerül majd a tükör célkeresztjébe.

      Törlés
    4. Nagyon köszönöm 😊
      Így azért egyszerűbb a dolog.
      Az a probléma hogy sajnos ahogy így olvasgatom az első három tükör állást, sajnos a Kecske, a Sárkány, a Kutya és most már a Patkány is mint olyan hajlamos tükröződésekre.
      No de sebaj, unalmas is lenne az élet, ha mindig ugyanolyan lenne.
      Mindenesetre nagyon szépen köszönöm még egyszer a válaszokat, mint mondtam ezekre tudatosabban figyelek a későbbiek folyamán. 😊🌞

      Törlés
  3. Köszönöm ezt az írásodat is. Nagyon hasznos volt. Az lenne a kérdésem, hogy ilyen föld tükör (vagy bármelyik tükör konstelláció) létrejöhet e két ember között, és ha igen az mit okoz a kettőjük kapcsolatában, hogyan jelenik meg kettejük között? Pl. az egyiknek kutya van a hónap oszlopában, a másiknak kecske a szerencseoszlopban.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia! Két ember kapcsolatában közvetlenül csak akkor jelenik meg, ha mindkét embernek a radixában szerepelnek az állatok. A szerencseoszlop csak annál az embernél aktiválja a tükröt, akinél a tükröt alkotó állat szerepel. A szerencseoszlop egyéni sorsunkra hat, a szinasztriában a radixok és azokban szereplő elemek kapcsolódásai vesznek részt.

      Törlés
  4. Az egészségügyi vonatkozásáról lehet tudni valamit? Pl. a földhöz tartozik az emésztés, a gyomor. Ebben az esetben egy föld tükör konstellációban megjelenhetnek gyomorral kapcsolatos problémák. Jól gondolom. És ezt a logikát követve, akkor a saját tükrös konstellációk esetén az adott elemhez kapcsolódó szervi bajokat előhozhatja a konstelláció.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Egészségügy terén egy-egy elem vagy állat nem csak egy szervre hat. Valóban, a föld tükörnél megjelenhetnek emésztési problémák, hiszen a tükör által kiváltott stresszt lenyeljük. Az analógiás gondolkodásod azonban alapvetően jó. Ha jobban belegondolunk a Ló-Ló tükörnél a tűz elemhez tartozó szívproblémák merülhetnek fel, hiszen túlpörgetjük magunkat egy ilyen tükörnél. A Disznónál a nagy rohanásban nagyobb eséllyel léphetnek fel mozgásszervi problémák, amik inkább figyelmetlenségből eredhetnek (törések, ficamok, de hosszabb távon alacsony szinten tartott Disznó saját tükörnél lehetnek akut mozgásszervi betegségek).

      Törlés
  5. Szia! Ha valakinek teljes föld tükre van akkor egész életében dolga van azokon a területeken óra, nap, hó? És ha két kutya, év, nap oszlop, hó bivaly, óra kecske, akkor neki pluszban még az idegenekkel is?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia!

      Igen, akinek a föld tükör, pláne, ha teljes a születési képletében van, akkor egész életében dolga van ezzel a tükörrel. A képlet mindig azt mutatja, ahogy Te a saját szemüvegeden át látod a világot. Az idegenekkel nem igazán értem, mire célzol. Aktiválódik erőteljesebben az év oszlopot érintve a tükör, ha tranzitban érkezik egy Bivaly vagy Kecske (a Kutya van az év oszlopodban, ezért aktiválódik ennél a két állatnál a Kutyához köthető föld tükör). Mivel a nap oszlopod is Kutya, ha ilyen tranzit érkezik akkor sem a külvilágban fogod ezt érezni, hanem magadban, föld tükörrel reagálod le a külvilág ingereit.

      Törlés
  6. Szeretném az oldalt dicsérni. Az írások egyszerűen remekek és sokat tanulok belőlük. Köszönöm.

    VálaszTörlés
  7. Köszönöm szépen ezt a fejezetet is. ❤️

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Az elemek aspektusai - A Jin Víz

Az elemek aspektusai - A Jang Fa

Az elemek aspektusai - A Jang Tűz