Nézz szembe önmagaddal! - 3. rész

A tükröknél maradva egy igazán nehéz, veszélyes és elsősorban szerelmi, szexuális tükörfajtával megyünk tovább. Már a neve is beszédes, hiszen a vágyak tükréről lesz szó. Ebben a tükörben két romantikus állat a Nyúl és a Patkány vesz részt. Mivel mindkettő Románc Csillag is egyben ez meghatározza a tükör jellegét.

Elsősorban a szerelmi életben, kapcsolatokban aktiválódik. Erősen érzelmi töltetű. A Nyúl félénkségét, romantikusságát és álmodozó hajlamát gyúrja össze a Patkány szenvedélyével, energikusságával, hevességével. Az eredmény túlzott érzelmi fűtöttség, ragaszkodás, álmodozás, légvárépítés, a tipikus rózsaszín köd szindróma. Ezzel a tükörrel az emberek folyton az igazira, a tökéletesre várnak, senkivel sem lesznek elégedettek, mert a fejükben él egy kép, milyen társra vágynak és attól nem tágítanak. Csak sajnos olyan ember nem létezik, hiszen mindenkinek vannak hibái, tulajdonságai, szokásai, amik nem szimpatikusak. A Nyúl türelmesen vár álmai lovagjára vagy múzsájára, a Patkány pedig a szenvedélyt adja, amikor úgy vélik, hogy megtalálták azt a személyt, akit kerestek. Sajnos azonban hajlamosak piedesztálra állítani választottjukat, akit felruháznak olyan tulajdonságokkal, amikkel nem rendelkezik. Amikor pedig felszáll a rózsaszín köd, akkor keserves meglátni a valóságot. Emiatt ezzel a tükörrel szinte biztos a csalódottság, a kudarcélmény, amit nagyon nehezen tud feldolgozni bárki, aki átéli. Mindkét állat rendkívül érzékeny, sérülékeny, hosszú időbe telik, mire kiheveri a csalódást vagy mire el képes engedni azt az álomképet, amit kerget és reméli, hogy valóra válik előbb-utóbb. Mert bizony ezzel a tükörrel az egyik legfontosabb tanulási feladat az elengedés. A ragaszkodás, beragadás érdemtelen kapcsolatokba, hosszú regenerálódás szakítás után mind-mind a vágyak tükrének alacsony szintje, amit 10-ből 9 ember átél.
Ritka az, aki ezt a tükröt pár lecke után megoldja és közepes vagy magas szintre emeli. Komoly önismeretet és objektív rálátást igényel, amit csak bizonyos életkor után vagyunk képesek elsajátítani a negatív tapasztalatok kapcsán. Az ilyen tükörrel élő ember az, aki a szakítás után még sokáig leskelődik, érzelmileg zsarol, harcol a másikért, még akkor is, amikor azzal már a zaklatás határát is súrolja, esetleg átlépi.

A Nyúl-Patkány tükör másik megnyilvánulási formája valamilyen szenvedélybetegséghez, fanatizmushoz kapcsolódik. A másik és talán igazi életfeladat ezzel a tükörrel megtanulni szembenézni az élettel, a problémákkal és nem másoktól várni a boldogulás kulcsát. A lecke megtanulni önerőből boldognak lenni, nem pedig valamilyen mesterséges szertől vagy egy másik embertől vagy egy pótcselekvéstől várni a megoldást. A vágyak tükrével él az emberben egy vágy, hogy elérje az elképzelt életet, a képzelet és a valóság náluk egy papírfallal van elválasztva. Az élet valóságával történő találkozás náluk mindig drámai fordulatokkal következik be, amit sok esetben nem tudnak kezelni, hiszen egy burokban élnek. Ebben a védőburokban az történik, amit ők szeretnének, elképzelnek és ha törés keletkezik rajta, akkor át kell lépniük a komfortzónát. Ez bizony traumatikus számukra. Ezzel a tükörrel komolyan oda kell figyelni, mert könnyen válhatnak az alkohol vagy a drogok rabjává, munkamániássá, valamilyen hobbi megszállottjává, szélsőséges csoportok tagjaivá. 

A tükör magas szintje az, amikor saját erőből, felvértezve a tapasztalatokkal elérik azt a célt, amit kitűztek maguk elé. Nem bújnak vissza a csigaházukba a nehézségek láttán, hanem a Patkány energiáját hasznosítva nagy erővel törnek előre, más esetben a Nyúl diplomáciai érzékét és türelmét kihasználva kivárják a megfelelő alkalmat vagy hasznosítják kapcsolataikat. Megtanulni, hogy nem másoktól függ a boldogságunk, a sorsunkat mi alakítjuk, ebben áll a titka ennek a tükörnek. 

Szerelmi, érzelmi kapcsolataikban pedig el kell fogadni, hogy senki sem tökéletes és azt kell megbecsülni, akit mellénk sodor az élet, hiszen azzal az emberrel van karmikus feladatunk, nem pedig egy álombeli herceggel vagy hercegnővel. A hús-vér emberek által fejlődhetünk, nem egy álom által, ami olyan, amilyen pont ideális számunkra. Ha pedig csalódás ér, akkor meg kell tanulni elengedni, hiszen ez is egy fontos karmikus feladat a Nyúl-Patkány tükrű emberek számára (de alapvetően mindenki más számára is). A jelent kell megélni, nem a múltban élni vagy a jövőben képzelődni.

Megjegyzések

  1. Szia!

    Lenne egy kérdésem. A Vágyak Tükre szinasztriában is működik?
    Köszi! :)

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Az elemek aspektusai - A Jin Víz

Az elemek aspektusai - A Jang Fa

Az elemek aspektusai - A Jang Tűz