Ki mint vet, úgy arat - szól a mondás

A karma lényege, hogy azt kapod, amit adsz. Ezt talán tudatosan vagy tudatalatt már eleink is felismerték. Valószínű inkább a tapasztalatok segítették őket ehhez a megállapításhoz, de a élet értelme benne van. Sokszor nem értjük, mi miért történik velünk, nem ezt érdemeljük, mégis bántanak minket, nehezebb a sorsunk másokénál. Ilyen esetekben mindig egy fontos leckét kapunk, vissza kell menni a múltba, amennyire tudunk - és egyáltalán lehetséges, mert ebben az életben történt a pro esemény, amire a kontrát kapjuk - és alapos önvizsgálatot tartani, mikor, kivel, hogyan viselkedtünk hasonlóképpen. 
A karma sokféleképp sújthat le ránk, több módon érkezhet a tanítás és sosem akkor, amikor számítunk rá. Ez egy fontos kritérium, hogy a tanítás mindig váratlanul érkezik és nem onnan, ahonnan számítunk rá.

Minden állat alkot egy másikkal tanító kapcsolatot, amit szakkifejezéssel aratásnak nevezünk. A név önmagáért beszél, amit korábban elvetettünk, azt aratjuk le később. Amikor az aratás aktiválódik az mindig nagyon mélyen érint minket, a legbelsőbb érzéseinkre hat és bizony sosem kellemes. Nagyon fontos, hogy ilyen esetben ne akarjuk felmenteni magunkat korábbi tetteink felelőssége alól, ne másokra mutogassunk, hanem vizsgáljuk meg saját szerepünket, tanuljunk a hibáinkból, és ne kövessük el még egyszer. Mert bizony a tanítás addig fog érkezni, amíg a leckét meg nem tanuljuk, amíg fel nem ismerjük és el nem ismerjük a felelősségünket. Ezért van az, hogy sokak mindig ugyanabban a szituációban találják magukat, ugyanolyan embereket vonzanak be, akik ugyanúgy bánnak velük. Ilyenkor kell felülvizsgálni a viselkedésmintát, amit eddig alkalmaztunk és egy teljesen új módszerrel próbálkozni. De fontos, hogy ezek ne vaktában puffogtatott ötletek legyenek, hanem gondosan átgondolt lépések, amit egy alapos önvizsgálat előzött meg. 

Az alábbi párok alkotnak egymással aratás kapcsolatot:

Patkány - Kecske
Kutya - Kakas
Tigris - Kígyó
Nyúl - Sárkány
Majom - Disznó
Bivaly - Ló

Akinek a képletében megtalálható valamelyik pár, az bizony egész életében tanulja a karma törvényét, fokozottan kell figyelnie arra, hogy kivel hogy viselkedik, mit tesz, mert bizony garantáltan visszaszáll rá minden tette, a jó és a rossz egyaránt. Másoknak csak abban az életszakaszban vagy évben, hónapban esetleg napon kell számítania váratlan érzelmi eseményekre, amik a képletében található állat párjával fémjelzettek.

Lássuk melyik milyen típusú leckével szolgáltat nekünk:

Kakas - Kutya: itt bizony a kotnyeleskedés, a kibeszélés üthet vissza alaposan, nagyon kell vigyázniuk, hogy kinek mit mondanak, főleg ami a bizalmas információkat illeti, mert nagyon könnyen megeshet, hogy visszahallják a szavaikat csak már nem úgy, ahogy ők elmesélték. Amit szeretnének titokban tartani, azt tényleg ne mondják el senkinek, és ebben áll számukra a tanítás is, meg kell tanulniuk önállóan cselekedni, egyedül megoldani a kényes problémákat, nem kell mindig mindent megbeszélni másokkal.

Bivaly - Ló: ők érzik tipikusan azt, mintha meg lennének átkozva, mert semmi sem sikerül nekik, és nem veszik észre, hogy ennek saját maguk az okai, elvárnak mindent, de nem tesznek a boldogulásukért semmit. A Bivaly búskomorságra és lustaságra való hajlama a Ló egoizmusával nem a legideálisabb kombináció, tökéletesen predesztinálja őket arra, hogy csak elvárásaik legyenek az élettel szemben, mert nekik minden csak úgy jár. Mivel rendkívül spirituális beállítottságúak, előbb-utóbb megkapják az útmutatást, de ahhoz az kell, hogy alaposan megismerjék saját gyengeségeiket, elfogadják és hajlandóak legyenek változtatni azokon. Többnyire életük második felében kapják össze magukat, utána viszont saját negatív tapasztalataik okán képesek lesznek másokon is segíteni, tanácsot adni a bajbajutottaknak.

Nyúl - Sárkány: ez bizony a kemény racionalitás karmája, egy ilyen tanítással empátiát és megértést kell tanulniuk, mert túlságosan ridegen, keményen viszonyulnak az emberekhez, az érzelmi dolgokhoz, amivel aztán azt érik el, hogy egyedül maradnak, amikor nekik lenne szükségük megértésre vagy támogatásra nem lesz ott senki mellettük. Gyakran olyan embereknek fordítanak hátat egyetlen esemény okán, akikkel régóta, talán gyerekkoruk óta barátok vagy jó kapcsolatban vannak. Nem okoz nekik nehézséget a kapcsolataik lezárása. Érzelmeiken uralkodnak, aminek révén mások szemében érzéketlennek tűnhetnek. Fontos megtanulniuk, hogy ne csak a tényeket vegyék figyelembe az emberi kapcsolatoknál, hanem az érzelmi tényezőket is.

Majom - Disznó: a fenti eset ellentétje ez az állás, ami pont az érzelmek manipulálását helyez középpontba. Sokszor használják az érzelmi zsarolás, az áldozatszerep vállalásának eszközét, hogy elérjék céljaikat. Ez bizony az egyik legveszélyesebb karmát eredményezi, hiszen mások érzelmeivel játszani nagyon nehéz és nehezen ledolgozható karmát teremt. Ők lesznek azok, akik nem értik, miért kapják ezt az élettől, hiszen ők sosem tesznek másokkal rosszat. Pedig igen. Manipulálni, zsarolni akár tudatosan akár tudattalanul nem lehet büntetlenül. Ők pedig kifejezetten érzelmes típusok, tehát amikor visszakapják másoktól ezt, az a velejéig hatoló fájdalmat okoz számukra. 

Tigris - Kígyó: az önámítás, önbecsapás állása ez, amikor is olyat képzelnek a mondatok mögé, amik nem léteznek, azt hallják bele az ígéretekbe, amit hallani szeretnének, és amikor az események nem őket igazolják keserű, fájdalmas csalódás a vége. Egy ilyen karmikus tanítással nem könnyű változtatni magunkon, mert szembe kell nézni a valósággal, ami gyakran lehet ridegebb, mint az elképzelt világ, amiben sokszor ezek az emberek élnek. A gyakori csalódást ők maguk okozzák saját maguknak, mert olyan dolgokba élik bele magukat, amiket senki sem ígért nekik, de ők mégis számítanak rá, mert számítani akarnak rá. Racionalitást kell tanulni és objektívan nézni az életet, ebben rejlik a titok.

Patkány - Kecske: ők azok, akik belehalnak egy szakításba, akik nagyon nehezen élik meg, ha a szerelmi életük nem harmonikus. Ezzel a karmával lehet leginkább bevonzani sokszor ugyanazt a típusú embert, aztán egy olyan ördögi körbe keveredni, amiből nagyon nehéz kimászni. Ők mindig nagyon vehemensen élik meg az érzelmeiket, és ha valami nem úgy történik, mint várják, akkor úgy érzik elárulják őket. Nagyon fontos, hogy figyeljenek a másikra, a másik igényeire és ne csak saját magukkal legyenek elfoglalva, különben sosem fognak olyan kapcsolatot találni, amire vágynak. 

Élete során mindenki találkozik aratás állással, nem lehet kikerülni, hiszen lelki fejlődésünk legmeghatározóbb leckéit kapjuk ekkor. Mivel a megoldás minden esetben magunkban és a lelki fejlődésünkben, az önvizsgálatban és önfejlesztésben rejlik, nagyon komoly előrelépést lehet elérni jellemfejlődésünkben, ha megtanulunk szembesülni gyengeségünkkel és elfogadni, sőt a magunk javára fordítani azt. 

Megjegyzések

  1. Érdeklődni szeretnék, hogy a Víz trigonról tervezel-e hosszabban írni? Az én képletemben Sárkány (2X), Majom és Patkány is van, ha nem tévedek ez az és nagyon érdekelne a tudásod, véleményed erről az állásról! Köszönöm!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia! A trigonokról nem terveztem írni konkrétan, de ha van rá igény, akkor szívesen.

      Törlés
  2. Nagyon jó cikk! Csak az nem világos, hogy akinek a születési képletében (mint mondjuk nekem) ott van az állatpár (tigris-kígyó), akkor az az egész életre szól?
    Mert a racionalitás és az érzelem ígyis-úgyis szerintem minden ember életfeladata, hogy megtaláljuk mikor melyikre van szükség!
    Én eddig nagyrészt nem éreztem, hogy durván eltérnék egyik vagy másik irányba...

    VálaszTörlés
  3. Köszönöm szépen, hogy olvashattam a Karmáról. ❤️
    Ló vagyok, de fogalmam sincs, hogy ki a Bivaly... 🤔😳🤷‍♀️

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Az elemek aspektusai - A Jin Víz

Az elemek aspektusai - A Jang Fa

Az elemek aspektusai - A Jang Tűz