Tényleg létezik utazási faktor?

Vannak emberek, akik folyton mennének és mennek, utaznak, nem tudnak egy helyen ülni. Legyen ez rövid vagy hosszútávú utazás egyre megy, a lényeg, hogy mennek. Amíg egyes emberek egész életüket ugyanazon a településen, országban élik le és a napi munkába járáshoz szükséges ingázáson kívül nem mennek sehova, addig mások állandóan utaznak, jönnek-mennek. A felelőst pedig úgy hívják: Utazó Ló. A neve is elárulja, hogy ez a pont a képletben kapcsolatba hozható az utazásokkal.


A képletben a mehetnék faktora egyenesen arányos az Utazó Ló csillagok számával. Akinek három vagy négy is adatik, az bizony folyton úton van és legtöbbször a munkájából adódóan, hiszen lássuk be, igen keveseknek adatik meg, hogy csak hobbiból utazgassanak rendszeresen. A legtöbb ember évente 1-2 alkalommal tud elutazni, nem számítva a napi ingázást, ami persze a legtöbbünk életének része. 

Utazó Lova nem mindenkinek van, de elmondható, hogy száma a képletben 0-4-re tehető. Akinek nem adatott, az sem jelenti azt, hogy az illető egyáltalán nem utazik, csak nincs igénye rá, nem érdeklődik más helyek, kultúrák, tájak iránt, ám mindenki életében eljön az idő, amikor kitárul előttük a világ kapuja, lehetőség adódik arra, hogy nyaraljanak, pihenjenek és itt a desztináció távolsága nem mérvadó. A szerencseoszlopokban éppúgy megjelenhet és meg is jelenik ez a csillag, mint a képletben. Kikerülni tehát nem lehet. 

Technikailag négy fő Utazó Lovat különböztetünk meg, és ezek nem mások, mint a négy évszak kezdő állat: Tigris, Kígyó, Majom és Disznó. Őket direktben nézzük a képletben, ha van ilyen jegyünk, akkor van Utazó Lovunk is. Ezektől eltérően bármelyik másik állat is lehet Utazó Ló csillag, ám ezek csak személyre szabottan működnek. Tehát a négy általános Utazó Ló csillag mellett mindenkinek vannak személyes Utazó Lovai is. Ezért lehetséges az, hogy ha beütitek a képleteteket a kalkulátorban más állatoknál is kijelezheti, hogy ilyen csillagok számotokra. 

Az Utazó Lovas emberekről elmondható, hogy nagyon ötletgazdagok, imádják a kalandokat, a változatosságot. Szeretnek gondolkodni, folyton tervezgetnek, a jövőben élnek vagy a múltban, de sosem a jelenben. Tele vannak álmokkal, ezek racionálistól az egészen szürreálisig terjedhetnek. Minél több valakinek az Utazó Lova, annál jellemzőbb rá, hogy hajlamos elrugaszkodni a valóságtól, az álmaiban és az álmainak él, ám ezeket nem nagy sikerrel valósítja meg. Jellemző rájuk, hogy rengeteg tervvel és ötlettel van tele a fejük, ám amikor ezeket meg kell valósítani, megrettennek és inkább kifogásokat keresnek, halogatnak és álmodoznak tovább. A képlet többi elemétől függ, hogy milyen arányban váltják valóra elképzeléseiket (akinek sok fém eleme van, az leginkább képes erre, a legkevésbé akinek sok víz és föld eleme van). 

Ez a csillag a képletben nem egy kiemelkedően fontos és meghatározó pont, kivéve abban az esetben, ha az illetőnek szorosan kötődik a hónap oszlopához, mert akkor nagy valószínűséggel a munkájával és a családjával kapcsolatos ez a folytonos változás, ami pedig kihat az életére, arra, hol és hogyan él, milyen embereket ismer meg, ezáltal hat az életszemléletre is. Érdekes módon, ha valakinek a Nap oszlopában van egyetlen Utazó Ló, akkor az nem rá vonatkozik, hanem a párjára, a házastársa, élettársa, szerelme lesz olyan, aki sokat utazik. 




Tehát tényleg létezik egy velünk született faktor - gén ha úgy tetszik -, ami befolyásolja, hogy valaki szívesen veszi nyakába a világot vagy inkább ragaszkodik a helyhez, ahol él. De természetesen az, hogy milyen módon nyilvánul meg az Utazó Ló függ attól, milyen más elemek vannak a képletben. Ha sok a fa és föld elem, akkor inkább a gondolatok szárnyán, tervekben nyilvánul meg, ha sok a víz, tűz akkor inkább fizikai síkon, utazgatásokban, a fém esetében pedig lehet ez is és az is a személyes habitustól függően. 

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Az elemek aspektusai - A Jin Víz

Az elemek aspektusai - A Jang Fa

Az elemek aspektusai - A Jang Tűz