Mikor megyünk asztrológushoz?

Vannak tipikus élethelyzetek, asztrológiai állások, amik pontosan előrevetítik, hogy az emberek miért pont akkor fordulnak külső segítséghez, amikor, és ezek milyen jellegűek. Az asztrológiában ezeket oppozíciónak nevezzük.
Ennél az állásnál mindenki elbizonytalanodik, vajon jó úton jár-e, vagy éppen megrekedt és nem tudja, merre tovább. Amikor tranzitban érkezik egy olyan hónap, év, ami nem tud együttműködni valamelyik állatjeggyel a képletben, akkor bizony bekövetkezik a feszültség a két jegy között, amit igencsak megérzünk a hétköznapi életben. Ez mindig belső elégedetlenséggel, feszültséggel, indokolatlan lobbanékonysággal jár, illetve attól függően, milyen állatok opponálódnak, megmutatkozhat bizonytalanságban, tanácstalanságban, egy helyben toporgásban (ez főleg a föld jegyű állatokra igaz). Nem tudjuk merre tovább, mit is akarunk igazán. Ilyenkor próbálunk külső segítséget igénybe venni, elsősorban barátokat, kollégákat, párunkat, aztán ha egyik sem adja meg amire vágyunk, akkor fordulunk asztrológushoz. Nem meglepő tehát, hogy amikor valaki elemzést kér, akkor épp erősen stimulálódik valamelyik életterület. Ez bár elsőre rossz, negatív érzés, nagyon is hasznos, a folytonos frusztráció miatt képesek leszünk változtatni a dolgokon. 


Fontos tudni, hogy ilyen állásnál a változtatás igénye belül fogalmazódik meg, érezzük, sőt sok esetben tudjuk, mit kellene tennünk, csak félünk megtenni a szükséges lépéseket, ezért kell egy külső támogatás, megerősítés. Minden állat opponálódik előbb-utóbb, így aztán mindenki szembesül ezzel az állással. Azok, akiknek a képletében van, egész életükben érezhetnek egy kényszert, hogy folyton jobbra, többre vágynak, mint ami épp van, vagy folyton változtatni akarnak, mindenben az újat, a jobbat, érdekesebbet keresik. Őket látja a környezetük a különcöknek, akik mindig más úton járnak, mint a nagy átlag, akiknek sosem elég, akik az örök elégedetlenek. Esetükben fontos, hogy megtalálják a belső békét, az arany középutat. Ez nagyon nehéz, általában csak idős korra sikerül, hiszen sok tapasztalatot kell gyűjteni ahhoz, hogy az ember tudatosan képes legyen egyensúlyozni, felismerni és megismerni a valódi igényeit. 
Opponálódni nem csak az állatok tudnak, hanem a Mennyei Törzs elemei is, ám ezeket nem mindig érezzük annyira kényszerítőnek, mint a Földi Ágakét. A Mennyei Törzseknél égből jön a sugallat, hogy változtatni kell, nem tudjuk elkerülni, ám nincs cselekvésre aktiváló ereje. A Földi Ágakat mi irányítjuk, használjuk fel energiáit, tehát ha ezeknél jelentkezik a szembenállás, azt mindenképp megszenvedjük, érezni fogjuk, hogy cselekedni kell, tenni valamit, hogy a feszültséget oldani tudjuk. 
Általánosan elmondható, hogy a Mennyei Törzsek esetében az elemek azonos polaritású tagjai képesek taszítani egymást, mint a mágnes esetében. Tehát a Jin Fa a Jin Fémet, a Jin Tűz a Jin Vizet stb.

A gyakorlatban ezek az elemek léphetnek egymással oppozícióba:

Jin Fa - Jin Fém
Jin Fa - Jin Föld
Jin Tűz - Jin Víz
Jang Fa - Jang Föld
Jang Fa - Jang Fém
Jang Víz - Jang Tűz

A Földi Ágak esetében pedig így néz ki a helyzet:

Patkány (Jang Víz) - Ló (Jang Tűz)
Bivaly (Jin Föld) - Kecske (Jin Föld)
Tigris (Jang Fa) - Majom (Jang Fém)
Nyúl (Jin Fa) - Kakas (Jin Fém)
Sárkány (Jang Föld) - Kutya (Jang Föld)
Kígyó (Jin Tűz) - Disznó (Jin Víz)

Az elemek tulajdonságai alapján kikövetkeztethető, hogy melyik állásnál, mi történik. Ahol a föld elemek vesznek részt benne, ott minden esetben bizonytalanságot, tehetetlenséget érzünk, nem tudjuk merre tovább, mit kellene tenni, illetve tudjuk, de félünk megtenni. Az önbizalomhiány, a félelem a magánytól hangsúlyossá válik. A jin fém opponálódásánál az egyéniség, az egyediség és a külsőségek kerülnek reflektorba. Ekkor érezzük azt, hogy nem vagyunk elégedettek önmagunkkal, az alkatunkkal, a kinézetünkkel, illetve felébred az igény az életmódváltásra. Azonban tudni kell, hogy mivel jin elemek vesznek részt az oppozícióban, így ez a fellángolás nem tartós, általában ahogy az lenni szokott nagy hévvel belecsapunk, utána pedig abbamarad a változtatás. Ahol a jin víz érintett ott mindig hangsúlyossá válnak az érzelmek, az érzelmi biztonság. A Patkány-Ló esetében kell elsődlegesen arra számítani, hogy nagyon érzékennyé, érzelmileg labilissá válunk. A jang elemek stimulációja kapcsán gyakran kerülünk olyan helyzetbe, ahol ténylegesen meg kell küzdeni az előrejutásunkért, az igazunkért (főleg, ha a Jang Fém érintett), a jang elemek aktív cselekvő mivoltából adódóan ezek nem annyira érzelmi síkon megjelenő negatívumok, sokkal inkább fizikailag. Úgy érezhetjük, hogy minden ellenünk dolgozik, árral szemben úszunk és míg másnak minden könnyen összejön, nekünk mindenért duplán meg kell küzdeni. Azonban a jutalom nem fog elmaradni, ahogy egyik oppozíciós állás helyes megoldása esetében sem. A jin típusú oppozícióknál ez a lelki béként megtalálása, jang típusnál pedig inkább anyagi síkon kapjuk meg a jutalmat. 

Nem szabad tehát elkeseredni, ha úgy érezzük, hogy megrekedtünk egy szituációban, hiszen a belső hangunk mindig mondja, mi a helyes, csak mi nem akarjuk követni a hangot, mert elnyomjuk azt vélt vagy valós félelmeinkkel. Az oppozíciók helyes megoldása minden esetben előrevisz minket, sokat fejlődhetünk általa és a legjobb, ha mi magunk kezdeményezzük a változást, nem pedig hagyjuk, hogy a Sors kényszerítsen bele egy olyan helyzetbe, ami sokkal erősebb, kényszerítőbb és fájdalmasabb lesz. Az oppozíció mindig az első lépés, figyelmeztetés, hogy nem jó úton haladunk, jó, ha odafigyelünk erre, mert végső soron egy nagyon hasznos funkciót tölt be.

Megjegyzések

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Az elemek aspektusai - A Jin Víz

Az elemek aspektusai - A Jang Fa

Az elemek aspektusai - A Jang Tűz